Imperio del Reggaeton [1107]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • babilonofobia

Jestem ciekawa jacy są wasi ulubieni wykonawcy. Osobiście uwielbiam don omar, tito el bambino, khriz y angel, ivy queen. Oczywiscie jest jeszcze mnostwo innych ktorych lubie ale Ci jako pierwsi przychodza mi do glowy kiedy ktos sie pyta o ulubionych wykonawcow. A jak jest z wami?
  • Kamil

Bez wątpliwości Don Omar :) Za nieco inne podejście do tematu, którym bije na łeb np. Daddy Yankee. Oczywiście to moje zdanie, można się nie zgodzić.
    Ivy Queen - i owszem, choć nie jestem jeszcze tak osłuchany jak z Omaren. Musiałbym na szybko przesłuchać całą kolekcję, a z tym może być ciężko, bo w większości posiadam składanki :/

Godnym polecenia jest również AKWID (http://www.akwid.com). Mam tylko jedną płytkę (o tej samej nazwie co zespół), ale bardzo mi podchodzi. Może to przez te sekcje dęte, a może to coś innego... w każdym bądź razie myślę, że warto zwrócić uwagę na tych panów.

Pozdrawiam
  • Kamil

PS. AKWID to nie reggaeton oczywiście, ale mam nadzieje, ze nie jest jakas specjalna przeszkoda. Pobujac sie zawsze mozna, a maly skok w kierunku hiphopu nikogo nie skrzywdzi :)
  • babilonofobia

Ale reggaeton to przeciez latynoski rap :P sciagnelam kilka kawalkow Akwid i w zasadzie nie sa zli :)
  • Kamil

Owszem, chodzilo mi jedynie o to, ze w utworach akwid'u nie tego charakterystycznego dla reggaetonu rytmu (jak kto woli "po salsowemu": długi/krótki/krótki/itd.) :))
  • babilonofobia

No w sumie nie ma :D sprobuj trebol clan, sporo kawalkow "zwyklego" rapu i sporo kawalkow reggaetonu - fajne fajne :D:D:D
  • Anonim

Dokładnie chyba Reggaeton to połączenie rapu i R'n'B w wersji latino; )
  • ...Latinos for life...

Nr 1 - Daddy Yankee (ale dopiero od Barrio Fino, reszta plyt, pomijajac el cartel 2, jest gorsza)
    Nr 2 - Wisin y Yandel
    Nr 3 - Tito el Bambino
  • El mas repa

>Igor napisał
    >Dokładnie chyba Reggaeton to połączenie rapu i R'n'B w
    >wersji latino; )

To chyba jest za duże uproszczenie. W reggaetonie wykorzystywana jest równiez bachata, bomba, salsa itd. W panamskim reggaetonie jest bardzo duzo elementów jamajskiej muzyki czy soca.

>kangurek napisał
    >Bez wątpliwości Don Omar :) Za nieco inne podejście do
    >tematu, którym bije na łeb np. Daddy Yankee. Oczywiście
    >to moje zdanie, można się nie zgodzić.

Zgadzam sie z Tobą. Według mnie Don Omar jest bardziej wszechstronny niż Daddy Yankee - po prostu umie śpiewać; ) Zresztą obecnie obaj panowie nie przepadają za sobą. Daddy został oskarżony o kopiowanie Omara i zaczeła się mała wojenka.
    Dowód rzeczowy, że coś jest na rzeczy; ) http://rapidshare.com/files/1622711...
  • Kamil

Nawet nie wiedziałem, że takie historie miały miejsce, nie siedzę w temacie aż tak dobrze :)

Chodziło mi bardziej o rozróżnienie jakby w dwóch kategoriach - Daddy Yankee tworzy wpadające w ucho kawałki i jeśli oceniać tylko pod kątem tańca, to chyba nie można mieć wiele do zarzucenia.
    Don Omar z kolei nie ogranicza się tylko do takich monotonnych utworów, ale wychodzi dużo dalej. Choćby taki Angelito - niby taki ckliwa balladka, ale wciąż w konwencji reggaetonu... midzio :) Albo Cuentale - można zwątpić czy słucha się bachaty, merengue, czy może jednak wciąż reggaetonu.
  • El mas repa

Pisząc, że Don Omar jest bardziej wszechstronny również o to mi chodziło. A Cuentale to dobry przykład, że reggaeton nie tylko czerpie z z hip-hopu czy r'n'b.
  • Anonim

>!!mueve cadera como tu quiera!! napisał
    >>Igor napisał
    >>Dokładnie chyba Reggaeton to połączenie rapu i R'n'B w
    >>wersji latino; )
    >
    >To chyba jest za duże uproszczenie. W reggaetonie
    >wykorzystywana jest równiez bachata, bomba, salsa itd. W
    >panamskim reggaetonie jest bardzo duzo elementów jamajskiej
    >muzyki czy soca.
    >

Masz rację; )

A co do Dona i Daddy'ego to w sumie lubie obu. Napewno z nich dwóch wszechstronniejszy jest Don Omar, ale na imprezie lepiej wypada ten drugi =]
  • babilonofobia

Zbytnio upraszczac nie mozemy no ale jak juz uogolniac to reggaeton to takie latino r'n'b i rap :D:D ale kazdy kto slucha to dopatrzy sie w reggaetonie wplywu roznych stylow muzycznych :)
  • babilonofobia

co do daddy'ego to nie chyba nie ma watpliwosci ze jego kawalki sa puszczane czesciej na impezkach, niestety w Polsce niewiele jest takich imprezek ale jakos wytrwam do wielkanocy :) wisin y yandel tez sa dosc popularni w klubach :)
  • Anonim

o właśnie Wisin Y Yandel też są kozak =]
  • El mas repa

Obecnie najbardziej lubię Clan 537 i Gente de Zona
    EL REGGAETON CUBANO ESTA DE PINGAAAAAAAAA!!! :D
  • patrycja

Don Omar i Daddy Yankee
  • .

Wisin y Yandel
  • patrycja

tak! Wisin y Yandel
  • Likwidacja Konta

Don Omar oraz Daddy Yankee,może dlatego że są najbardziej popularni i każdy ich ciekawszy kawałek jest mocno katowany...
  • 1
  • 2
| |

http://www.facebook.com/imperiodelr... Dolacz do fanow! Lo Mejor Del Genero. Reggaeton to g...

Fotki

Miejsca grona (2)