XI LO im. Mikołaja Reja w Warszawie [1830]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Karol

Ile można narzekać?

Szkoła średnia ma przygotować do studiów wyższych. Ja się na nie dostałem, co jest m.in. zasługą tej szkoły i jej kadry, w tym dyrektora.

Wszyscy kurwią na Gniadka, a ciekaw jestem, co Wy byście robili, żeby utrzymać jaki taki porządek w ekipie plus minut pięciuset osób.

Nie mówię, że ten facet nie ma wad, sam za nim nie przepadałem. Ale porównajcie sobie wyposażenie Reja z wieloma innymi szkołami, gdzie niedawno się pokumali, że wartoby wyremontować szatnie po 25 latach, a w pracowniach komputerowych stoją 486 z Wordem i Excelem.

Wspominam tą szkołe naprawde zajebiście miło.

Pozdrawiam wszystkich, uczniów, absolwentów i nauczycieli. Dyrektora też.
  • Greta

Podpisuję się pod każdym zdaniem. Pozdrawiam cieplutko; )
  • Marta.... jest pięknie :-))

bedąc w Reju serdecznie nieznosiłam tej szkoły,a Gniadek utrudniał wszystko co mógł !! ale teraz z perspektywy czasu,całkiem miło ją wspominam.... faktem jest,że łazienki,szatnie i sale komputerowe były cool :-))
  • Юри

Prawda jest taka że Gniadek dbał o szkołę a nie o uczniów.
  • Anonim

Ale mnie wali wyposarzenie tej szkoly. Po co mi super kompy w bibliotece skoro teraz prawie kazdy kompa z netem ma w domu. Informatyka byla na zalosnym poziomie, a mialem ja wlasnie z gniadym. Ok, pracownia fiz byla nowa ladna i wyposarzona, kosztopwala sporo kas-y ale po co to wszytko?? przez 2 lata zadnego doswiadczenia nie zrobilismy. Szatnia byla ok bo wlasna szafka to jest to...
    Gniadek mi w niczym nie pomogl tylko straszyl a nawet przeszkadzal kazac mi sie uczyc wszystkiego przez cala 4 klase... NIe wiem czy probowales sie kiedys z Gniadkiem w jakiejs sprawie porozumiec i czy widziales jaka satysfakcje sprawialo mu jezdzenie po innych. Zamiast ladowac kupre kasy w szkole moze by zainwestowal w nauczycieli bo CI najlepsi odchdza jesli jeszcze tego nie zrobili...
  • Λευτέρης יעקב

Co z tego, ze nowe komputery, skoro nie do uzytku? A za mojej bytnosci porzadny sprzet byl tylko u dyr., w sekretariacie i zapleczu-dostepnym-tylko-dla-k umpli-xermana.
  • macieszka

współczuje ci koleś, że nie poznałeś lepszej od reja szkoły
    po 4 latach w reju spędziłem rok w sosie i porównując te dwie szkoły z tamtych czasów w skali szkolnej rej to jest dostateczny (bo miał niezły poziom) a sos to jest 5-
    moja siostra miała podobną sytuację-trzy lata w państwowej szkole (dąbrowski) z wadami podobnymi do reja-m.in. nauczyciele z doboru negatywnego (czyli kto jest tak beznadziejny zeby nie znalezc lepszej pracy), a potem rok w spolecznym lo na bednarskiej-jej opinia jest podobna
    jak dla mnie wazniejsza jest atmosfera, dbalosc o ucznia, chec sluchania, dar pedagogiczny i umiejetnosc zarazania fascynacja dana dziedzina niz jakikolwiek sprzet czy wyposazenie
  • macieszka

a co do tego ze sie dostales na studia, to w zeszlym roku w rankingu sos byl w pierwszej dziesiatce pod tym wzgledem mimo braku zamordyzmu. gdzie byl rej nie wiem, ale chyba gdzies daleko w tyle (owszem, jak zdawalem do tej szkoly w 95' to byl w pierwszej dziesiatce)
  • Anonim

a Rej chyba w rankingu perspektyw jest 21 czy 25... jakos tak marnie... zwazywszy na to ile sie od uczniow wymaga...
  • Karol

We wszystkim mozna znalezc dziury. Co kto lubi. Jesli chodzi o nauczycieli - moze mialem farta, ale napotkalem samych dobrych (z wyjątkami), a ze wymagających... co kto lubi. To tak jak z narzekaniem na łacinę. Atmosferę też odczuwałem jako zajebistą. Współczuję, jeśli Ty czułeś się źle.

P.S. Nie jestem Twoim kolesiem
  • Karol

I dodam, ze na studia dzienne w tym kraju moze dostac sie kazdy nieupośledzony dzieciak.
  • Karol

Kwestia kierunku
  • Borys

Podpisuję się pod słowami Bartka. Co z tego że szkoła wygląda prawie jak nowa? Nowe sale/korytarze/krzesła nie uczą ludzi. Nauczyciele to robią. A tych (dobrych) jakoś z Reja ubywa.
  • Grono.Net

Ciekawe, Simply, którzy nauczyciele Ci się trafili - ja akurat miałam wyłącznie nienormalnych, sfrustrowanych nieudaczników albo nawiedzonych idiotów bez najmniejszych zdolności pedagogicznych.

tylko Opalińska była zupełnie normalna.
  • Anonim

a moze Simply Karol jest szpiegiem z krainy deszczowców i ma potajemne układy z Gniadkiem... kazdy ma prawo do wyrazenia własnego zdania... ale to chyba jest grono ANTYpatykow Reja; )
  • Karol

Taak jest, zdemaskowałaś mnie;-)

Opalińska, Keller (Kohler), Zalewska, Sarewicz(ekscentryczna czy stuknieta jak kto woli, ale uczyla zajebiscie), Juchnowski - świetny matematyk, Myszka od łaciny (nie pamietam nazwiska). Rajski - moze uczył beznadziejnie ale byl wypas wyluzowanym dziadkiem.

Było troche sadystycznych frustratów z kompleksami, fakt.

Przyznam - ta szkoła idealna nie była (też czasem czulem sie jak w pierdlu) miała sporo wad, ale takze duzo zalet.

Swoją drogą - ilu sposród tych nauczycieli odpadło do tej pory?

Nie wiem, co sadza inni, ale JA tą szkołę bardzo lubie i dobrze sie w niej czulem - to moje prywatne zdanie, zgadza sie.

I pierdolę polską kulture narzekania. Nie dam sie i tak:)

Pozdrawiam wszystkich

• Greta

Buzi dla Karolka :)
  • Karol

:)
  • UNSTERBLICH

I ja się podpisszę pod tym pierdoleniem narzekania na to i na tamto. Ja byłem w takiej szkole, że nic tylko pić palić zrywać się z lekcji i w ogóle mieć to głęboko. Ale co z tego. Znam Simpla kurka wodna od hoho i porównanie edukacyjne mojego "koledżu" i Reya miałem w czasach liceum na bierząco. 3,5 lata bycia ociężałym, tępym tłukiem to nic miłego. Ale się postarałem wyszedłem na prostą z zaległościami w ciągu pół roku. I to bez narzekania. Nie znoszę gdy ktoś jojczy. Bo do narzekania to każdy pierwszy jest , ale żeby samemu się postarać i zrobić coś w kierunku zamozadowolenia, to nie ma komu. Dlaczego? Bo trzeba się postarać trochę. Tak przyznam się byłem leniwcem przez te 3,5 roku liceum, ale wziąłem się w garść i dalej idzie samo jak się człowiek w ryzach trzyma. Narzekanie tylko włącza wsteczny na obrotach człowieka.

Ob - Serwer

P.S
    Tak naprawdę to Simply nie jest taki szeroki jak na zdjęciu. :)
    Jest szerszy! :)
  • macieszka

Owszem Karol nie jestes moim kolesiem, czego nie napisalem. Napisalem, ze jestes kolesiem. Na pewno nie moim. Dude.

Proponuje zwrocic uwage na pozytywy w mojej wypowiedzi- sa lepsze szkoly, sa lepsi nauczyciele. Jesli ich nie poznaliscie - wspolczuje.

Czółno.
| |

Grono sympatyków, absolwentow i uczniów tej zacnej uczelni. Macte Amino!

XI Liceum Ogólnokształcące im. Mikołaja Reja

• do

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (4)