RĘKODZIEŁO ARTYSTYCZNE - twórcy i entuzjaści [1070]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Hmmm... gdzie to mozna zdobyć i jak się z tym obchodzić? Nie udało mi się nigdzie znaleźć informacji na ten temat. Może ktoś z was coś wie?
  • kfiatek

ja znalazłam mały zapas u siebie na strychu, jeszcze babcine; -) Myślę, że mogłabyś zapytać babci/dziadka. może jeszcze mają.
    A to się przygrzewa, stapia i odbija co tam chcesz.
  • Anonim

ja w papierniczym kupiłam
  • Anonim

na stoiskach, w sklepach z "artystycznymi papierami" tzn. z kopertami, zeszytami itp z papieru czerpanego sprzedają w postaci takich czerwonych patyczków (do roztopienia)
  • Anonim

ok, dzięki, poszukam. A jeszcze pytanko, jak to jest wytrzymałe? Kruche, coś jak wosk, czy jak?
  • Anonim

w papierniczych bez problemu
    w kilku kolorach
    najbardziej popularny - czerony, brązowy, niebieski i zielony
    bardzo kruche :o)
  • kfiatek

tia. krucha. w końcu służyła do łamania; D a na moim zadupiu w papierniczym nie dostaniesz; -)
  • Anonim

Krucha, tzn, że koralików z niej nie da rady zrobić :>?
  • Anonim

yy koralików, no nie wiem, może jak roztopisz i uformujesz jakos koraliki to kto wie
  • Anonim

no nic, pozostaje mi spróbować, jak cos odkryje, to opiszę i wkleje fotkę, ale na razie rok akademicki czas zacząć :D
  • mag-dalena

ale lak czy laka? bo to róznica
    lak jest do pieczętowania listów a laka to jakaś tam żywica i z niej się robi ozdobne przedmioty. ja miałam jakąś tackę z laki w domu...
  • Anonim

no mi chodzi o tą do ozdobnych przedmiotów... Może wiesz gdzie można coś takiego dostać?
  • mag-dalena

nie mam pojecia niestety
    bo to jest zywica z drzewa ktore rosnie chyba gdzies w chinach i pewnie tutaj ciezko bedzie gdziekolwiek znalezc
    ale jak znajdziesz to mow, tez sie pobawie; )
  • Anonim

Ok, będę szukała :)
| |

Czyli wszystko co możesz zrobić własnoręcznie z tego, co masz w domu; ) Zapraszam również d...

Fotki

Miejsca grona (0)