-
Anonim
ja osobiście bardzo lubię "ono" (autor niezapamiętany)ale o dragach raczej nie jest.......... -
mania
ja właśnie się zabieram do czytania "skafander i motyl" nie znam dokladnie tematyki owej kasiazki, ale wydaje się ciekawa
-
mania
po prostu może opowiada ona o życiu i rzeczach, które doceniamy dopiero po ich stracie -
Anonim
ja osobiście polecam "My dzieci z dworca ZOO" niesamowicie wciąga i robi naprawdę dozę warzenie. W tej książce jest opisana historia w stu procentach prawdziwa o bardzo młodej narkomance...
Szczerze polecam -
-
ann.
"My Dzieci z Dworca Zoo" - najlepsza książka jaką czytałam.
"W Ślepym Zaułku Wolności"
"Hera - Moja Miłość"
"Przeklinam Cię Ciało" -
igaa
Znam parę tytułów książce o zbliżonej tematyce, niestety nie miałam okazji wszystkich okazji przeczytać. Żeby sie nie powtarzać wymienię tylko te, które nie były wcześniej wspomniane.
"Notatki na mankietach"
"Diler"
"Opium"
"Stokrotka"
"mMistycy i narkomani"
"Moja heroina. Świadectwo psychiatry"
"Wyznania angielskiego opiumisty"
"Próba kwasu w elektrycznej oranżadzie"
"Heroina"
"Narkotyki. Nieumyte dusze"
"Rok w Monarze"
"Heroina 74"
"Joint"
"Sędzia i jego ćpun"
"Narkoman i Chrystus"
"Bez odwrotu"
"Chcę żyć"
"Dobranoc słonko"- nie jest to narkomania, ale bardzo polecam, jest to książka, w której autorka zawarła swoje przeżyca(była wykorzystywana seksualnie przez swojego ojczyma)
"Dziennik bulimiczki"
"Gra w śmierć"
"Niemy śmiech"
"Odlot na samo dno"
"Oszaleć ze strachu"
"Pamiętnik narkomana"
"Pierwszy seks"
"za wszelką cenę"
"Powrót do życia"
"Przerwana lekcja muzki" - jest też film o tym samym tytule, polecam
"Odlot donikąd"
"Cztery osiem"
"Nikt nie wyjdzie stąd żywy"
"Odwyk"
"Piekło siedemnastolatki"
"Dzisiaj umrą dwie osoby"
miłej lektury:) -
Artaz
James Frey - "Milion malych kawalkow" i kontynuacja "Moj przyjaciel Leonard" - o autorze ktory nie wie gdzie jest i o jego codziennosci w osrodku odwykowym jak i przyjazni i milosci. Wzynaja sie w mozg i sa napisane troche innym stylem. Szczegolnie ostatnie kartki "Million..." to istne szalenstwo. -
mania
tak wiem, osobiście sama nie czytałam ale znajoma mi z entuzjazmem zdała swojego rodzaju recezje -
Maja
-
mania
ja musze zacząć czytać teraz książkę poleconą przez znajomą Janusza L. Wiśniewskiego - Molekuły emocji, podobno ciekawy zbiór opowiadań o życiu ludzi -
washington
my, dzieci z dworca zoo . Christiane F. opisuje swój nałóg od początku to końca .
świetne ale chyba najbardziej znane . powstał też film, ale od nie odzwierciedla książki, wiec to ją polecam na początek .
a druga do której przeczytania zachęcam to 'milion małych kawałkach' akcja toczy się w ośrodku odwykowym, jak dla mnie świetna .
z tych lżejszych to 'hera moja miłość' i 'ćpun' . -
Ania Molicka
"My dzieci z dworca ZOO" ...tytuł już się powtarza ,ale książka jest naprawde zajebista...;)
"Hera,moja miłość" też niezłe,ale to powieść....nie pamiętam autorki,ale wyszła podobno II część.... -
Aleksandra.
ONICHIMOWSKA druga czesc to "Lot komety" Ale moim zdaniem "Hera..." lepsza -
disorder
>Monika^- napisała:
>tak wiem, osobiście sama nie czytałam ale znajoma mi z
>entuzjazmem zdała swojego rodzaju recezje
bo jeszcze nie wyszła po polsku, ale cierpliwości, będzie :) -
Maja
-
Wioluś
Tak, "My dzieci..." to klasyka. I naprawdę rusza. "Pamiętnik narkomanki", chociaż dobre, przy tym wysiada. Za to nie rozumiem zachwytu "Kokainą", mi jakoś zupełnie nie przypadło do gustu. Ale ciągle poszukuję "Requiem dla snu" i nie mogę dorwać tego w żadnej bibliotece... -
Wioluś
>Monika^- napisała:
>ja musze zacząć czytać teraz książkę poleconą przez
>znajomą Janusza L. Wiśniewskiego - Molekuły emocji,
>podobno ciekawy zbiór opowiadań o życiu ludzi
Niezłe. Też się pod tym podpisuję - polecam!:)