- 1
- 2
-
MałgonciA
ten film nie ma sie podobac!ten film trzeba przezyc jednym sie to udaje a innym nie!jak go widzialam 1 raz(w pamietnym kinie Wars)to wyjsciu z kina przez 2 godziny nie powiedzialam ani slowa!za kazdym razem jak go obejrze nie chce mi sie z nikim gadac! -
Arbuz
nooo najgorzej jak sie ma doła i sie jeszcze ten film obejrzy, odrazu spać poszedłem bo mnie ten film dobił, ale lepiej go przeżyłem w ten sposób, tak uważam -
MałgonciA
na niektorych nie wywiera specjalnego wrazenia ale dla mnie to jak do tej pory to chyba najwazniejszy film w zyciu -
MałgonciA
-
-
Magdzia0108 ....
muzyka jest rewelacyjna....po filmie jestem zamyślona...oglądałam kilka razy....za każdym razem wiele emocji...wstręt...niesmak do życia i okrutnego losu bohaterów...masakra... -
Leto
Pamiętam jak przygotowałem pytanie na ustną maturę z cyklu "film o którym chciałbyś nam opowiedzieć" - i wybrałem do tego RfaD...
I tym bardziej większe brawa dla Darren Aronofsky - odważył się zrobić film, którego większość ludzi nie ma ochoty oglądać - bo po co się katować obrazami, które na codzień człowiek biorący dragi odrzuca ze swej świadomości???
-
judith
a mi ten film na jakieś 8 godzin uświadomił że moje problemy to tak naprawdę GÓWNO -
in da wroclove; )
zgadzam się...ten film naprawde uświadamia nam czym sa nasze problemy wobec problemów niektórych ludzi...na mnie równiez wywarł on ogromne wrażenie, uświadomił, jak naprawde może być źle..i choć to tylko film..mysle ze nalezy uczyć się na błędach jego bohaterów.hmm.. Wkońcu ten temat dotyczy każdego z nas -
Jadź! Michałowa
Bo tak naprawde, my wszyscy jesteśmy chorzy...
Ubóstwiam ten film
Wysysa mnie na 2 dni
Ale później daje siłe
Bo życie jest łatwe, tylko trzeba je rozgryźć... A to już jest trudniejsze, ale wymagające właśnie siły... -
disco princezz żyrafa
a najgorsze jest to, ze w tym filmie wybawieniem dla kazdego z nich bylaby smierc... najlepsze rozwiazanie sytacji... "happy end"... film mialby zupelnie inny wydzwiek. stracilby caly budowany scena po scenie tragizm
cos niesamowitego! -
ramii
ja obejrzalam ten film w szkole( nauczycielka nam puscila dokladnie pani psycholog ktora mnie uczy przedmiotow psychologicznych poniewaz chodze do liceum o profilu socjalnym). po jego obejrzeniu szlam na przystanek jak w transie i do konca dnia nie umialam dojsc do siebie,nie wiedzialam co sie ze mna dzieje, naprawde gleboko przezylam ten film i mam ochote zobaczyc go jeszcze raz i na pewno nie ostatni. naprawde cos wspanialego........ -
Anonim
film nie film fabuła zmyślona czy nie zmyślona... co dzień na całym świecie ludzie mają podobne przeżycia... po tym filmie przez 10 minut było mi szkoda heleniarzy,ale potem znowu dorwałam do nich wstręt;/ -
Anonim
Bez kitu ten film daje tyle do myslenia , po obejzeniu go kazdy ćpun zastanowi sie nad następnym razem ... dla mnie to jeden z lepszych filmów jakie kiedykolwiek oglądałem -
Anonim
ale czy ćpun ma już szanse odwrotu? niestety 1 na 100 wygra a 8 bedzie brało dalej a reszta sie przećpa żeby uniknąćtego co zobaczyli... o ile cokolwiek do nich dociera;/ -
Anonim
Ja jestem zdania, że film ten nie jest filmem edukacyjnym. To film profilaktyczny. Mistrzowsko dopasowana doskonała kompozycja KQ, do scen. Poezja. Sam pisałem o tym filmie na maturze. A ile osób nie sięgnęło po dragi m.in. przez ten film, zawsze pozostanie niewiadome.
Gdyby nie kilka drastycznych scen erotycznych, myślę że nie trzeba by się zastanawiać czy taki film obok "niemego krzyku" czy "krótkiego filmu o zabijaniu" nie powinien się znaleźć w edukacji, i to już w gimnazjum.
Przepraszam, jeśli minąłem się z topikiem trochę.
Zgadzam się. To nie jest film do podobania. -
filipmarek.
mhm tak jak idiota potraktuje trainspotting jako komedie to req kazdy mlot wezmie jako przestroge...
...i dobrze -
Anonim
niech biorą, jak chcą. biorą, to mają albo trainspotting, albo requiem. takie życie.
grunt to mieć umiar.
tyle. -
filipmarek.
-
-
.
>215038 napisał
>Bez kitu ten film daje tyle do myslenia , po obejzeniu go
>kazdy ćpun zastanowi sie nad następnym razem ... dla mnie
>to jeden z lepszych filmów jakie kiedykolwiek oglądałem
zastanowi sie i po 10 min. mu przejdzie ,bo usłyszy wewnetrzny głód...
- 1
- 2