-
Anonim
zastanawiam sie co tzn po polsku bo w slowniku nie znalazlam slowka requiem a jestem ciekawa... -
Sheeep
ODPOCZYNEK
heh, no to są dwie interpretacje
Requiem to msza za zmarłego, w dniu jego śmierciu, i w rocznicach, jak wypełniasz te "formularze"
no a druga to utwór też odprawiany na mszy, ale na tym już sienie znam:|
mam koleżanke w muzycznej to mi coś opowaidała, ale nie bardzo pamiętam; ] -
Uzytkownik usuniety
ja zawsze to rozumiałem jako odpoczynek dla snu i na moje to niech tak zostanie :)
nawet jeśli ma oznaczac cos innego; p -
Anonim
-
-
Anonim
-
Anonim
-
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
requiem to pieśń żałobna po śmierci zmarłego. requiem było tworzone przez wielu artystów poważnych.
z kolei tytuł sam mówi o tym, że zmarły ma zaznać spokojnego snu.
-
Sheeep
czyżbymmiała niewyraźne zdjęcie?
nie jestem chłopakiem;(:P
ale prosze prosze:P -
Anonim
Ojejej... przepraszam Was dziewczynki xD byłam zaspana jak to pisałam i niedowidziałam... dzięki za wyjaśnienie tej zagadki :* -
Anonim
Requiem to muzyczny utwór załobny
co oznaczac moze tytuł?
Requiem dla marzeń, idac dalej tym tropem
tragiczny koniec dla własnych marzeń -
Anonim
-
Anonim
Też słyszłam, że to pieśń żałobna. Można się domyślać po przesłuchaniu ścieżki dżwiękowej tego filmu i po samym filmie. Tematyka nie za radosna a film dał mi kopa>..................... -
Anonim
-
Anonim
Mnie rowniez....bo nie wiedziec dlaczego zawsze kojarzyl mi sie z marzeniami.... -
MAGDALENA BEZWSTYDNICA
-
Anonim
-
Anonim
requiem to uwór Mozarta który raczej nie usypia wręcz przeciwnie ściągnijcie sobie o sie przekonacie;) -
Anonim
-
mop
requiem to MIEDZY INNYMI utwór mozarta, wielu tworcow muzyki klasycznej tworzylo requiem,to troche tak jakbys powiedziala ze np. etiuda to utwór chopina;p -
Anonim
ja jeszcze spotkałam się z tłumaczeniem "requiem" jako marsz żałobny.