-
Raffi
KMS - ostatnio ktoś przypomniał mi o tej starej, poczciwej instytucji!!! Najlepsze historie ze skwerasa!! - Moja najlepsza, jaką obecnie przypomina sobie mój sklerotyczny umysł, zdarzyła się gdy podczas konsumpcji papierosów lub cygaretek jakiejś wykwintnej marki, pod jednym z okienek, zostaliśmy polani wodą, a po krótkiej pyskówce z dzielnym strażakiem, wyskoczył on na nas z SIEKIERĄ, co spowodowało krótkie spięcie i opętańczą eksplozję śmiechu!! -
Luca
skwerek...az sie lezka w oku kreci....4 lata z zycia, piekne lata, oj, jak to bylo niesamowicie...w pierwszej klasie chodzilo tam pól szkoly, hipisowskie koleczka na ziemii, jabole warka za 3,70 ze sklepu przy niepodleglosci...w drugiej klasie raczej juz tylko stala ekipa, ale tez pieknie, takie prawdziwe licealne czasy, wciaz jabole za 3,70, wagary, klotnie z mieszkancami, taki dziadek zapity z ostatniej klatki z psem byl niezly...w trzeciej klasie juz i w czwartej mniej ludzi tam chodzilo, ale ten kto mial sie pojawic, zawsze byl...a nawet teraz, jak zdarza mi sie czasem odwiedzic stare reytaniackie smieci (coraz mniej juz do odwiedzania, szkola strasznie sie zmienia i juz nie ten klimat, nie ci ludzie...nauczycieli znajomych coraz mniej...), to zawsze pójde na szluga na skwer... -
Raffi
piękne miejsce, pamiętam, że po długiej przerwie, w wiosenne dni nad skwerkiem unosiły się gęste opary dymu :)) -
Dorota
dziadek mial psa Pirata bo pare rozmów zamiast matematyki z nim bylo....a jeszcze sobie przypominam jak z 3 pietra na nowym skwerku pani zrobila nam zdjecie....
przypomina ktos sobie umalowana pania pod 70 zawsze chetna do romowy, ktora przestrzegala przed uopem mieszkajacym podobno na tych osiedlach oraz chciala pomagac w niemieckim?? -
-
aleksandra maria
-
Anonim
-
aleksandra maria
a no pewnie że ładnie:) i jak smiesznie:D oni sa tacy słodcy jak się denerwują:P -
Kkarutek Mama
kurcze, Zamaskowany to my mieliśmy nudno, jako że za naszych czasów Strażników nie było:(( ale za to była miła staruszka, która krzyczała różne dziwne rzeczy ze swojego okienka:))))) -
aleksandra maria
wolałabym staruszke, strażnicy byli tak dzielini i tak odwazni, że aż mandaty chceli niektórym wlepiać:P ale jak się podyskutowało to konczyło się tylko na spisaniu:) nasza szkoła uczy dyplomacji na skwerku;) -
Kkarutek Mama
nasza szkoła uczy różnych ciekawych umiejętności:)) choć nie wiem, czy wszystkie są objęte programem zatwierdzonym przez kuratorium;)) -
Anonim
pamiętam krzyczącą staruszkę - strasznie klęła. za moich czasów, oprócz skwerka funkcjonował też winkiel. -
Grono.Net
a no własnie..
ja to raczej za winkiel chodziłem, lub na krate na przeciwko wejscia...
bo skwer to sporadycznie, chyba inna klika i dlatego
a myslalem ze winkiel jest nowszy -
Raffi
winkiel na Tenisowej??
to miejsce, owszem było uczęszczane, ale z racji silnej ekspozycji :)) nie nadawało się do większych posiadówek połączonych z konsumpcją rzeczy różnych i swobodnej wymiany myśli; )) -
Luca
winkiel pamietam bardzo dobrze...tam mi sie wlasciwie zaczelo w 1 klasie, po kilku tyg dopiero na skwerek przeszlo -
Dorota
cóz....a mi sie przypomnina ze wszystko co było " poblizem" reytna stanowiło swietne miejsce spotkań w czasie lekcji a zwłaszcza podczas ich trwania....skwerek, winkiel. ul.piłkarska, pare bram jedna chyba kolo jakiegos rzemieślnika, murek przedszkola, piaskownica, garaze od odolańskiej i osiedla za bazarkiem...... -
aleksandra maria
-
Anonim
winkiel, oczywiście jest nowszy i nie mógł sie nigdy równać do skwerka - skwerek to były wakacje i plażowanie, picie piwa, dwugodzinne posiadówy, a winkiel to palarnia zaledwie.
jak jest teraz? dwa lata temu robiłem w reytanie badania do magisterki i jakoś tak nie poczułem klimatu ze starych lat, no ale może zrobiłem się pierdzielem już:) -
xɘro
bo teraz [chyba] to trzeba się maskować przed panami z patrolu szkolnego i bojowymi staruszkami -
mike.tha4
-
Anonim
ja pamietam jak kiedys stalismy na skwerku i podeszly do nas przedszkolaki poczym poprosily o szluga; ]