VI L.O. im. Tadeusza Reytana [1817]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ! []\/[] () 5 |< 1 -|- !

I co powiecie? Jak wam sie podoba? Jak dla mnie bomba :) Kochanowski wystrzelił w kosmos na 30ste ze swoimi przeludnionymi klasami po 36 osób :-p

ALE NASZ REYTAN z 15 na 5! :D i to sie liczy :) za rob musimy byc numer 1 :-p
  • xɘro

uuuu to mi się podoba :>
    i nie chwaląc się, to między innymi moja zasługa :P
  • Anonim

nie najgorzej :)
    przyznam, ze nie spodziewalem sie tak wysokiej pozycji w rankingu. co prawda zadna w tym moja zasluga ale milo moc pochwalic sie ludziom np. z poniatuffki czy czackiego ze jestesmy wyzej :p
  • Anonim

po co ta skromność?

Poprostu jesteśmy zajebiści :D (chociaż po części mojej klasy tego nie widać... :/ )
  • Kapitan Winkelhausen

Nie ma obaw za rok znowu bedzie 15 - tak zjebany rocznik jak '85 juz sie nie powtorzy (o ile dobrze pamietam to glownie na ranking ma wplyw zdawalnosc na studia?).
  • xɘro

że jaki rocznik? :>
    eeej, a skąd wytrzasnęliście ten ranking? bo ja tylko słyszałam dziś w tv, ale mówili tylko o staszicu [matematyczne kujony] i o władziu IV.
    no i w tegorocznym rankingu brali również pod uwagę nie tylko zdawalność na dzienne studia, ale również na najbardziej oblegane kierunki [i myślę, że to właśnie dzięki temu tak wysoką lokatę zajęliśmy]
  • Kapitan Winkelhausen

O pozdro Marta. Widze ze nie tylko ja jestem na tyle zalosny zeby wlesc na grono tej parszywej placowki :D To jest spelnienie najgorszych koszmarow - nabic reytanowi ranking...
  • Anonim

kazdy maturzysta zbieral punkty dla swojego LO. jesli ktos dostal sie na studia na ktore bylo 20 osob na miejsce to tyle tez punktow lecialo na konto szkoly.
    tak to dziala.

• maati

ja sie dostalem na 4 kierunki :)

Tez czuje sie super! Bo mam swiadomosc, ze w tej wielkiej akcji bralem czynny udzial!

Wiec gratulacje roczniku matura2004!!!
  • Anonim

przyjmuje gratulacje :) a swoja droga maati wyjatkowo skromny jestes - nadal; )

fajnie ze w koncu reytan znow znalazl sie w czolowce - zobaczymy na jak dlugo....
  • xɘro

ha, i teraz możemy się chwalić, jakie to dobre liceum kończyliśmy.
    [a ja się na 3 kierunki dostałam, łeee]
    :P
  • Kkarutek Mama

ja już jeden kierunek skończyłam, teraz kończę drugi - chyba też nieźle?:)
    miło widzieć, że wreszcie nasze LO podźwiga się z ziemi:)
  • .::Magda::.

oj podźwiga się podźwiga(choć mam dziwne ważenie,że po szanownym roczniku 86 trochę podupadnie:\-mam nadzieję,że to tylko pesymizm przeze mnie przemawia:P)
  • maati

to nie pesymizm, a realizm...:P Nie no, zartowalem, bedzie dobrze! MUSI BYC DOBRZE! A jak nie bedzie dobrze to zrobimy, aby bylo dobrze...:)

Co zas do rankingu- to sciema jednak :P Liczone bylo to w taki sposob, ze jak dostales sie na kierunek, gdzie bylo 20 osob na miejsce, to 20 pkt na rzecz szkoly szlo, a jak 2 osoby- to 2 pkt... I tak ja poszedlem na SGH (3 pkt dla szkoly, bo 1000 miejsc a 3000 chetnych), a pkt z UW na ekonomie (16, bo na 180 miejsc tez cos kolo 3000 osob) nie ma. Bo liczy sie to, gdzie poszedlem... (chociaz oficjalnie wciaz jestem studentem UW, hehe)

Wlasnie, nie licza sie te wszystkie kierunki- jak np na WAT co sie od nas podostawali, a nie poszli, bo i na PW sie dostali. I tez to, ze tylko Warszawskie uczelnie, i np Polipuda w Rzeszowe odpadla...

Z jednej strony to uczciwe, z drugiej nie- jak zawsze... Jak sie dodatkowo zastanowic, ze np wiele kierunkow jak wlasnie ekonomia na UW, arabistyki rozne, marketingi i zarzadzania wszelkie itd maja wielokrotnie sztucznie napedzona liczbe chetnych... Nie chce nikogo obrazac, ale wielokrotnie po prostu na zapas sie tam zdaje, a potem tyle pkt w rankingu wpadnie...
  • Anonim

no to wychodzi na to ze maati malutko punkcikow zdobyles; )
    a ciekawe ktore punkty mnie liczyli skoro studiuje na 2 kierunkach calkiem oficjalnie :)

ale swoja droga to jest sprawiedliwe ze licza tylko to gdzie sie poszedles... bo takto moglby ktos pojsc zdawac na x kierunkow (jak np taki maati) i podwajac/potrajac itd liczbe punktow dla szkoly...a tak liczy sie tylko to gdzie sie dostal i gdzie chcial pojsc...
  • dama z łasiczką

wlaśnie.. widzisz maati, glupi byles ze za czosnkiem poszedles.. w przeciwnym wypadku bylibyśmy na pewno w pierwszej trójce...; -)
  • xɘro

heh,widzisz maati, mądrala taki z Ciebie, a tu się pewnie okaże, że ja więcej pkt zdobyłam; )
  • maati

chce nadmienic, ze oficjalnie to ja na liscie studentow UW jestem :P
  • Katy

miło się tak czasem dowiedzić, że ukończyło się "nie byle jakie LO" (jeśli chodzi o naukę, bo pod innymi wzgledami, że jest całkiem spoko to wiem :P)...i ja też nawet jestem na liście studentów UW od jakiegoś czasu i jakoś się tam trzymam :)...jest się czasem czym pochwalić...
  • maati

ja sie trzymalem pewnie z jakis tydzien:) A potem nie wiem... Z listy mnie nie skreslili, mimo iz przez semestr sie tam pojawilem tylko po to, aby w sekretariacie sie z panmi poklocic... I nie chce mis ie teraz tam isc, bo sie tych pan boje! :)
  • 1
  • 2
| |

VI Liceum Ogólnokształcące im. Tadeusza Reytana ||| ul. Wiktorska 30/32 ||| tel: (22) 844-13-...

VI LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE

• do

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (3)