- 1
- 2
-
Anonim
Co myślicie o płytach Turilliego?
Jeśli o mnie chodzi...
King of the Nordic Twilight jest Beznadziejne...
Ale PROPHET... jest BOSKĄ PŁYTĄ od początku do końca... szczególnie ta 13-minutowa wersja tytułowej piosenki, Aenigma, Dark realm's majesty... Piękne... (Choć kiczowato śmieszne na swój sposób :D ale fajne!) -
Narrin - Maja
Dla mnie wszystkie jego plyty sa swietne... On wogóle jest super koles, wejdz sobie na http://www.rhapsody.prv.pl i poczytaj o nim... Tak poza tym wlascwie to forum tutaj nie ma sensu, bo przeciez jest forum Rhapsody na ich stronie, a Luca ma tam swój wlasny dzial... -
Gerw
mnie się Turilli podoba tak jak i Rhapsody.. Na przykład Warrior's Pride niszczy... niszczy strasznie... kiedyś tego słuchałem chyba z tydzień w kółko i niczego innego... Luca jest zaprawdę zacnym muzykiem :) -
Narrin - Maja
-
-
Padre Wielebny
-
Lechu
jeżeli płyta Prophet of the Last Eclipse jest jego to jest genialny. W sumie nie rozrużniam za bardzo jego twórczości od całego teamu Rhapsody. Wg mnie wszystko ich jest świetne! -
TYMEK
podzielam zdanie ~SensEspoi~, ze King of the nordic.... jest kiepska, jak jej slucham to mam wrazenie ze to kawalki rhapsody ktore nie zmiescily sie na ich plycie albo nie pasuja do sagi. za to Prophet.. dosc ciekawe aranzacje i super klimat.
pozdrawiam -
TYMEK
podzielam zdanie ~SensEspoir~, ze King of the nordic.... jest kiepska, jak jej slucham to mam wrazenie ze to kawalki rhapsody ktore nie zmiescily sie na ich plycie albo nie pasuja do sagi. za to Prophet.. dosc ciekawe aranzacje i super klimat.
pozdrawiam -
TYMEK
podzielam zdanie ~SensEspoir~, ze King of the nordic.... jest kiepska, jak jej slucham to mam wrazenie ze to kawalki rhapsody ktore nie zmiescily sie na ich plycie albo nie pasuja do sagi. za to Prophet.. dosc ciekawe aranzacje i super klimat.
pozdrawiam -
TYMEK
wybaczcie mi potrójny wpis, ale cos mi sie zalagowala przegladarka :-) -
Grono.Net
Solowych dzieł Turilliego nie słyszałem za wiele, ale na podstawie tego, z czym dane mi było się zapoznać, to zajeżdża mi już za bardzo power-metalem. -
Anonim
solowa twórczość Turillego jest dużo lepsza od twórczości Rhapsody. przynajmniej Kings of the nordic twilight. bo Prophet .... moim zdaniem jest zwalony w 80%. kreczowanie i solówki na kalkulatorze??? no co to ma być? poweru nie powinno łączyć się z hiphopem. najlepsza piosenka z Prophet to New Century Tarantella. -
Grono.Net
No nie wiem. Dla mnie odgórnie power to syf, a Rhapsody urzeka mnie swoimi symfonicznymi elementami. Moim zdaniem ich najlepsze albumy to Dawn of Victory z pięknymi skrzypcami i Power of the Dragonflame, całościowo chyba najcieższy. Do ulubionych zaliczyłbym też The Dark Secret, ale tam wszystko psuje ochydne Secret Power of Raging Winds, chociaż Thunder's Mighty Roar i Guardians of Destiny trzymają poziom. No i zapomniałbym o The Rain of a Thousand Flames. Legendary Tales jest takie sobie, ale wiadomo, początki się wybacza. Z kolei SoELII.. Ech... no tu chłopaki juz przesadzili. Pomimo wielu pięknych dźwięków, wynudziłem się słuchając tej płyty. Co do Turilliego, to jak powiedziałem wcześniej. Mimo, że m piękną wiśniową gitarę, ja mówię 'pas'. Niech zmieni przynajmniej wokalistę -_-' -
Narrin - Maja
a ja nawet lubie glos Olafa. Jest oryginalny.
we francuskiej wersji Princess Aurora brzmi swietnie! A poza tym to fajny gosc -
Vampircia
-
Anonim
Cóż... moim skromnym zdaniem radzi sobie całkiem nieźle.
No ale muszę przyznać pozostałym rację, że z Rhapsami jednak brzmi lepiej. -
fiodor
Prophet of the Last Eclipse bardzo mi sie podoba zwłaszcza piosenka War of the Universe
geniusz :D -
Anonim
Prophet of the Last Eclipse - fakt, piękne.
Ale ja uwielbiam Demonheart, Timeless Ocean i The Ancient Forest Of Elves [ale to ostatnie to chyba w jakimś duecie było jeśli mnie pamięć nie myli] -
fiodor
własnie tego słucham sobie:D wyślę Ci te piosnki wieczorkiem bo teraz wychodze oki ?? -
Anonim
Ty mnie nie pytaj, ja jestem wdzięczna, że wogóle mi wyślesz :)
Miłego wyjścia.
- 1
- 2