-
M ღn!ka
RED HOT CHILI PEPPERS wyjawili iż początkowo ich najnowszy album miał ukazać się na trzech płytach, wydanych osobno z kilkumiesięcznym odstępem (Czyżby wydanie albumu System Of A Down Hypnotize/Mezmerize dało starym wyjadaczom do myślenia??)
Pomysł jednak porzucono. "W końcu postanowiliśmy, że te utwory powinny zostać wydane jako całość, są jednym ciałem," komentuje Mtv frontman Anthony Kiedis.
Grupa zarejestrowała 38 utworów na najnowszy album 'Stadium Arcadium'. 25 z nich znajdzie się na dwupłytowym wydawnictwie. Reszta najprawdopodobniej pojawi się jako bonus tracki.
Będzie conajmniej kilka wersji płyty z zupełnie innymi bonus trackami, wszystko będzie zależało od tego, gdzie płyta będzie wydawana.
Premiera 'Stadium Arcadium' 9. maja. Pierwszy singiel 'Danni California' wkrótce zadebiutuje w amerykańskich rozgłośniach radiowych.
info:www.activerock.pl
-
JJ
och a ja czytałam gdzie indziej że to jest 8 maja premiera.Ale niewazne,w kazdym razie juz odliczam dni.Jak myslicie ze bedzie bardziej ostra niz by the way...I fajnie ze tyle piosenke!!bedzie co sluchac!!:D -
Paulina P.
-
vickey mouse
-
-
Mariusz; )
ja chce juz nowa plyte RHCP !!!!!!!!!!!!!
ale pocieszam sie tym ze czas szybko leci :D:D:D -
JJ
-
Aga
-
Anonim
a jesli chodzi o wydawnictwo dwoch osobnych plyt z kilkumiesiecznym odstepem, to tez by bylo niezle. a pomysl taki zapewne zapodal Rick Rubin, ktory jest tez producentem SOAD :P -
bartek z
a mi się coś w tej nowej płycie nie podoba. ze john bedzie mial jakies (nie wiem dokładnie ile) solówek i ze jeszcze troche wpływów beach boys. ale co mi sie podoba najbardziej ze ma wyjsc najbardziej funkowy kawalek w ich karieze -
bartek z
a co myslicie o znaczeniu nazwy stadium arcadium?? bo ja mam dwie koncepcje pierwsza to ze znaczy stadium arkadii (wiecie kraina wiecznej szczęśliwości, raj ziemski) a druga to ze znaczy stadion z jakims łukiem (od arcade co znaczy arkada czyli element architektoniczny, łuk ze zwornikiem wsparty na dwóch podporach) -
Gawryl
http://www.wembleystadium.com/NR/rd...
to apropos tej drugiej teorii, zdjecie nowego stadionu wembley, ktory caly czas jest w budowie. co ciekawe otwarcie oficjalne wypada w... maju 2006, zbieg okolicznosci czy kolezga wyzej odkryl cos ciekawego? tak czy siak ja i tak jestem za tym pierwszym rozwiazaniem;) -
Aga
Mi też się wydaje że raczej to pierwsze...Stan wiecznej szczęśliwości -
Iyashii [卑しい]
no to pierwsze bardziej do nich pasuje, ale kto wie może są zagorzałymi fanami piłki? :P -
Aga
-
bartek z
ha patrzcie co znalazłem:
And what does Stadium Arcadium mean?
Here’s what Anthony Kiedis said to the above mentioned magazine:
Of the curious title, he mysteriously added: ‘Stadium Arcadium’, in the end it has a very dreamlike feeling of we on Earth reflecting the cosmos on the heavens, and we on Earth reflecting it because that’s where our inspiration comes from. It’s more romance of sound or whatever retarded passions exist in your soul. It’s kind of a romantic affair.
kto nie rozumie odsyłam do słownika;)
troche to jednak tajemnicze (mysteriously w/w) wyjaśnienie -
Piotrek
Hej ,a slyszeliscie juz jakies kawalki z ten nowej plytki?:)Wersje live czy cos?Ja sciagnolem sobie z sieci "Ready Made" i "Tell My Baby" i szczerze powiedziawszy jestem jeszcze baaaardziej ciekaw tego jak wygladac bedzie cala plytka :)
[Oczywiscie jestem szczesliwym posiadeczem orginalnych albumow RHCP(od Mother's Milk+Freaky Styley z wczesniejszych), nie liczac skladanek i nie mam na mysli tego zeby sciagnac z neta Stadium Arcadium, olac orginal i skserowac sobie potem okladke na kopiowane CD]
-
...mateusz...
-
em
nowa płytka nowa płytka nowa płytka aaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie należę do specjalnie cierpliwych
ale nie chcę nic ściągać przed bo się boję że sobie popsuję radochę
w sumie to czekanie i ciekawość też ma swój urok (jakoś trzeba się pocieszać, nie?; )
a tytuł całkiem pojechany...
ps. kolegi absolutnie nie potępiam :) -
Anonim
-
Kiediska
We are pleased to announce today the following shows in France:
June 6th at Halle Tony Garnier in Lyon
June 8th and 9th at Bercy in Paris
Exclusive fan club presale will start on February 13th for Paris and Lyon, and tickets will be available to the general public on February 17th.
Confirmed tour dates will be announced on a territory by territory basis, starting with the following schedule:
February 13th - UK shows will be announced
February 16th - Spain shows will be announced
February 18th - German shows will be announced
March 1st - Czech shows will be announced
Stay tuned as more shows will be announced as they are confirmed!
enjoy !!:D