Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • marusia

dokładnie :) byle próbować
  • jacek

Na stronie why not usa jest napisane ze trzeba uczyc sie w szkole na 4 a jesli ma sie troche 2-3-4 ? To z gory jest wyjazd przekreslony ? A i z tym jezykiem tez nie dokonca wyjasniliscie :) To normalne ze jesli wyjedzie się do USA to jezyk opanuje się po 2-3 miesiacach, dam przyklad bylem 2 razy na EuroWeek-u z programu EVS bylo tam duzo wolontariuszy z europy i po tygodniu bylem oswojony z jezykiem ale po powrocie do domu jak by piorun we mnie strzelil i czar prysnoł nie rozumialem nic xD A chodzi mi glownie o rozmowe wstepna kwalifikacyjna do tego programu ... Jesli jeszyk jest na poziomie podstawowym to jak przejsc taka rozmowe xD mozliwe ze beda trudne pytania w rozumieniu i ciezkie do interpretacji i odpowiedzi. Pozdrawiam :) Za wszelkie błędy i nie jasnosci przepraszam
  • marusia

No nie wiem czy złożenie zdań typu
    Mam na imię ... mam ... lat i mieszkam w .... Moja najlpsza przyjaciółka ma na imię ... i mieszka ... . Ma kręcone włosy i lubi się śmiac. Razem spędzamy dużo czasu trallalaa
    Takich rzeczy uczymy się obowiązkowo w podstawówce.
  • jacek

Dobra dobra :) Jesli taka jest rozmowa kwalifikacyjna to nie ma problemu :) Teraz ostro do roboty i za rok mam nadzieje ze bede tutaj pisal juz z USA !!!
  • Dom Cia

hej..
    znacie jakieś dobre programy do nauki angielskiego/jakieś kursy..??
    ;>
  • Dawid

najlepiej wez ksiazke jakas po ang ktora cie ciekawi, jakies fantasy...... lub cuś innego.; P
    no i mozesz cos cwiczyc z gramatyki - wersja darmowa,( no prawie ) :)

lub chodzisz na korki do kogos komu placisz minimum 50 pln i powiedzmy 2/3 razy na tyg...

oj najwazniejsze przynajmniej moim zdaniem to słowka, no i troche gramatyki.

popytaj tych co byli, lub są.
  • pawel klimek

Wiem że obudziłem sie nie w porę bo jestem już w 1 liceum ale czy jest szansa na wyjazd jeszcze w 2 liceum lub w 3 ale żeby dostać maturę ? Co z kosztami, obliczyłem że zeby wyjechać na jeden rok (10 mies) potrzeba około 7 000$ to około 2 100 zł na miesiąc a moja rodzina tyle nie ma (każdy z moich rodziców zarabia tyle na miesiąc a nie pozwolę rodzicom biedę klepać tylko dla tego że mi sie zachciewa nauki za granicą)
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)