Rok w USA [539]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • pawelf2007

Hej!
    Ja od półtora m-ca nie mogę przekabacić moich rodziców, żeby zapłacili mi na wyjazd do Stanów. Żadne argumenty do nich nie przemawiają( a w szczególności cena). Odpowiadają, że to daleko i nie wiadomo gdzie trafię i cena... Wiem, że ich stać, ale boją się tej inwestycji. Jak to było w Waszym wypadku?? Bardzo mnie to interesuje...
  • Weronika

Mam ten sam problem . :( Boją się że się gdzieś zgubię itp. eh. :(
  • pawelf2007

no i właśnie... :( Dlatego chcę spytać innych jak było w ich przypadku. Tak samo ciężko i czym dokładnie przekonali... co było punktem kulminacyjnym...
  • ♥ Kasia

gdzies juz o tym byla mowa w innym teacie. Ale mniejsza z tym.

W moim przypadku na pomysl wyjazdu wpadl moj tata kiedy wysylal mojego brata 10 lat temu a ja poszlam po porstu w jego slady.

Natomiast jesli potrzebujesz argumentow zeby przekonac rodzicow mozesz im po prostu pokazac to grono i wpisy osob ktore juz byly i wiedza jak jest itd. Moga tez zadzownic do jednego z biur i porozmawiac z organizatorami, albo moze twoja nauczycielka w szkole jest ogarnieta i ma jakas wiedze na ten temat. Sadze ze bez opini kogos kto juz byl albo kto wie sporo na ten temat samymi swoimi argumentami mozesz miec problem z przekonaniem rodzicow skoro oni boja sie o twoje bezpieczenstwo.
  • pawelf2007

>♥ Kasia. napisała:
    >gdzies juz o tym byla mowa w innym teacie. Ale mniejsza z
    >tym.
    >
    >W moim przypadku na pomysl wyjazdu wpadl moj tata kiedy
    >wysylal mojego brata 10 lat temu a ja poszlam po porstu w
    >jego slady.
    >
    >Natomiast jesli potrzebujesz argumentow zeby przekonac
    >rodzicow mozesz im po prostu pokazac to grono i wpisy osob
    >ktore juz byly i wiedza jak jest itd. Moga tez zadzownic do
    >jednego z biur i porozmawiac z organizatorami, albo moze
    >twoja nauczycielka w szkole jest ogarnieta i ma jakas wiedze
    >na ten temat. Sadze ze bez opini kogos kto juz byl albo kto
    >wie sporo na ten temat samymi swoimi argumentami mozesz miec
    >problem z przekonaniem rodzicow skoro oni boja sie o twoje
    >bezpieczenstwo.

:) hmmm takie argumenty jak nauka języka, doświadczenie na całe życie jest OK, ale kiedy dochodzi do bezpieczeństwa i głównego problemu CENY... to już nie ciekawie. Są zdolni do zapłaty owej kwoty, ale nie chcą i w tym siedzi problem. Staram się na wszystkie sposoby jakie mogę, ale to nie działa :( najwyraźniej mam jakiegoś pecha... Jeszcze dzisiaj wieczorem będzie rozmowa z tatą... może to odniesie jakiś efekt... ale staram się być pozytywnej myśli.
  • nowy etap:)

Kasiu ja wiem ze Ty jestes bardzo mila...i ja tez jestem ale prrrrosze was dziewczyny...byl ju o tym caly watek.Juz nie mowiac o ty ze nie bedziecie balaganic grona zakladajac drugi raz ten sam temat to jeszcze tam macie duzo informacjii na ten temat stron internetowych czy cos....
    jak macie przekonac swoich rodzicow jak tego grona nawet nie chce wam sie przeczytac...
  • pawelf2007

> Kasiu ja wiem ze Ty jestes bardzo mila...i ja tez jestem ale prrrrosze was dziewczyny...byl ju o tym caly watek.Juz nie mowiac o ty ze nie bedziecie balaganic grona zakladajac drugi raz ten sam temat to jeszcze tam macie duzo informacjii na ten temat stron internetowych czy cos....

jak macie przekonac swoich rodzicow jak tego grona nawet nie chce wam sie przeczytac...

Hej!
    Jestem tu od dwóch dni i płynnie nie poruszam się po tym serwisie. Nie znalazłem w tym dziale wątku "jak przekonaliście swoich rodziców...", a szukałem. W związku z tym mam prośbę o pokazanie mi linku. Wybaczcie mi z góry, ale dopiero poznaję ten serwis i może źle szukałem Zresztą jestem zdesperowany bo czas goni... a miejsca ubywają. Dzięki z góry, Paweł
  • ♥ Kasia

spoko to tez za nim ci odpisalam upewnilam sie ze nie ma takiego tematu zalozonego wiec sie nie czepiam.

Wiem ze byla gdzies o tym mowa ale to nie byl osoby temat i nie wiem jak ty ale ja juz nie pamietam w ktoreym temacie to bylo. Wiec nie dramatyzujmy :) jeden temat wiecej nikomu nie zaszkodzi :)

http://grono.net/forum/topic/152613...
    poprostu trzeba powchodzic na tematy i poczytac...ja prfzed wyjazdem jak tylko znalazlam to grono to cale przeczytalam odrazu:) oczy mi wysiadaly a i tak czytalam:)
  • Anonim

Nie wiem czy zauważyliście, ale ten pafel ma grono założone dzięki SANTA CLAUSOWI. Hmm. Czyżby to nie ta sama osoba, od której zaproszenia dostali ludzie, co wcześniej wcinali się do rozmowy w innych wątkach? ... :/ to jakaś farsa.

http://grono.net/users/2059933/

http://grono.net/users/2048654/

http://grono.net/users/2048332/

http://grono.net/users/2049902/

WHO'S GONNA BE NEXT? .
  • pawelf2007

>An napisała:
    >Nie wiem czy zauważyliście, ale ten pafel ma grono
    >założone dzięki SANTA CLAUSOWI. Hmm. Czyżby to nie ta
    >sama osoba, od której zaproszenia dostali ludzie, co
    >wcześniej wcinali się do rozmowy w innych wątkach? ... :/
    > to jakaś farsa.
    >
    >
    > http://grono.net/users/2059933/
    >
    > http://grono.net/users/2048654/
    >
    > http://grono.net/users/2048332/
    >
    > http://grono.net/users/2049902/
    >
    >WHO'S GONNA BE NEXT? .

zaraz po założeniu konta miałem właśnie napisane "SANTA CLAUS". Tak miałem podczas rejestracji. Tak jak na naszej-klasie kiedyś zanim zdobył sławę był profil utworzony dzięki "Panu Gąbce", czy na my space'ie. zresztą nie po to utworzyłem ten wątek, aby rozpatrywać założenie mojego konta. Tak miałem odrazu po rejestracji.

nie wiem o co chodzi z tym santa...ale fakt jest faktem ze jezeli umiesz wpisac posta zalozyc temat to mozesz i przyczytac inne tematy i sie z nich dowiedziec...i nie ma nic do rzeczy od ilu dni tu jestes..ale ja juz sie nie wypowiadam..bo sie staram zeby ludzie nie robili balaganu a wychodze na jakas co sie awanturuje i jest nie mila.
  • Ewa

Sprawa z Santa Clausem jest prosta jak drut. Santa Claus to kiedyś był użytkownik, którego konto zostało wykasowane (pod takim nickiem pojawiały się jego posty). Ponadto kiedyś można było się do grona zarejestrować tylko wtedy jeśli miało się zaproszenie, teraz można to zrobić bez zaproszenia. Ergo - ci co się rejestrują bez zaproszenia mają jako osobę zapraszającą Santa Clausa.
  • pawelf2007

>Ewa napisała:
    >Sprawa z Santa Clausem jest prosta jak drut. Santa Claus to
    >kiedyś był użytkownik, którego konto zostało wykasowane
    >(pod takim nickiem pojawiały się jego posty). Ponadto
    >kiedyś można było się do grona zarejestrować tylko
    >wtedy jeśli miało się zaproszenie, teraz można to
    >zrobić bez zaproszenia. Ergo - ci co się rejestrują bez
    >zaproszenia mają jako osobę zapraszającą Santa Clausa.

czyli wszystko wyjaśnione. Mam zaproszenie od Santa Claus gdyż jest on przydzielany automatycznie. Przeczytałem dokładnie wątek z tym linkiem który podał inny użytkownik. Nie dał mi pełnej odpowiedzi, ale trochę pomógł. Aha jeżeli uważacie, że wątek jest nie potrzebny to proszę moderatora forum o usunięcie( tylko proszę o e-mail o zdarzeniu). Nie chce spamować, floodować ani nic w tym stylu...
  • pawelf2007

>~~Strzeluch~~ napisał
    >proponuje jeszcze temat " Jak przekonać mojego kota do do
    >wyjazdu"
    > Kot Mruczek nie chce, abym wyjeżdżal i jak mu to
    >powiedzieć, aby nie był zły? Próbowałem już wszystkich
    >sposobów .Pomóźcie
    >
    >Jak ktoś się domyśli to byl sarkazm:P Wystarczy
    >przeczytać te tematy, Chwila wysiłku nie zaszkodzi.

dlatego mowie. jezeli uwazacie ze jest rodzaj spamu to prosze moderatora o skasowanie watku tylko prosze o wczesniejsze poinformowanie mnie! moj problem polega na tym ze cena 12 czy 13 tys. zl jest powazna bariera finansowa. zapewne ktos zmagal sie z owym problemem dlatego pytam co w takim wypadku ktos zrobil, ze sie udalo. Nie rozumiem tego sarkazmu i zlosliwosci. Temat nie zostal poruszony i nie odpowiada wprost na moje pytanie.

no ale nie chce byc nieuprzejma..ale kto Ci cos moze poradzic na brak pieniedzy??przeiciez zrzuty nikt nie zrobi....jedyne co mi przychodzi do glowy to zalatw sobie jakas pradze i oszczedzaj kase jak sie da powiedz ze nie chcesz zadnych prezentow na swieta urodziny etc zeby te pieniadze przeznaczyc na wyjazd.i jako argument powiedz ze ten wyjazd Ci da takie mozliwosci ze potem bedziesz bardzo dobrze zarabial nawet samym jezykiem i sie ta kasa zwroci.nie sadze zeby ktos Ci mogl cos wiecej doradzic
  • hehs

wiem ze to nie na temat ale nie wiem gdzie to wpisac.
    jesli to juz bylo to odeslijcie mnie do dobrego watku, prosze.

wiec ostatnio dostalam 'katalog' almaturu
    i tam bylo , ze zgodnie z jakimstam prawem
    uczniowie bedacy na wymianie maja zaliczany ten rok w Polsce i nie musza powtarzac klasy. to jjak jest? wiem ze to bylo ale jakos tak mnie to ciekawi kto ma wladze ? konkretna szkola czy ministerstwo?
  • pawelf2007

>tyśka. napisała:
    >wiem ze to nie na temat ale nie wiem gdzie to wpisac.
    >jesli to juz bylo to odeslijcie mnie do dobrego watku,
    >prosze.
    >
    >wiec ostatnio dostalam 'katalog' almaturu
    >i tam bylo , ze zgodnie z jakimstam prawem
    >uczniowie bedacy na wymianie maja zaliczany ten rok w Polsce
    >i nie musza powtarzac klasy. to jjak jest? wiem ze to bylo
    >ale jakos tak mnie to ciekawi kto ma wladze ? konkretna
    >szkola czy ministerstwo?

z tego co ja się dowiadywałem w mojej szkole to Twój dyrektor decyduje czy może Ci zaliczyć rok czy nie. Przedmiotów, które nie miałaś w Stanach będziesz wtedy musiała zaliczyć w Polsce- tak przynajmniej odpowiedziało na moje pismo kuratorium.
  • MarTa ... !

ja mam podobny problem z mamą. wczoraj z nią gadałam a ona, że mnie nie puści, choć już byłyśmy w almaturze i mam aplikacje na chacie.

może to Ci pomoże:
    powiedz, żeby pójść zobaczyć tylko i się upewnić, przecież to nic nie zaszkodzi; PPPP a nuż się przekonają xD tylko nie idź do wrocławia , bo jak tamta babka zacznie gadać, to Twoi rodzice bd mieli więcej wątpliwości niż przed wejściem; ]
  • ♥ Kasia

DOSYC TEGO.!

Czy wam sie to podoba czy nie chloapk nie zlamal zandego regulaminu ani nie zachowal sie zle. NIE BYLO jeszcze takiego tematu i nie mozna wymagac od kazdego zeby na wstepie wiedzial ze GDZIES w JAKIMS i KIEDYS watku sie o tym mowilo.

Czy wam sie to podoba czy nie temat jest i zostaje i napewno sie jeszcze nie jednemu przyda a to wy go zasmiecacie dyskusjami o SANTA albo o przydatnsci tego tematu.

I wybaczcie ale post o kocie kasuje bo jest chamski i nie na miejscu a chyba mozemy od siebie tutaj wymagac troche kultury bo wszyscy jestesmy tu tylko z konkretnego powodu. A jak komus sie nie podoba to prosze bardzo moze sie wypisac z tego grona bo chamstwa tu nie bedzie!

Kochajaca,
    MODERATORKA!!
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)