-
to zalezy albo junior albo senior. Jezeli jestes z poczatku roku to prawdopodobnie senior jesli z konca to raczej junior
-
Kamil
tak przy okazji to od jakich miesięcy się to liczy? Ja jestem 22 kwiecień -
Mateusz Gugałka
ale ogólnie to zależy jak się dogadasz :) ja jestem z końca roku i miałem 17 lat jeszcze jak kończyłem i nie było problemu :) -
generlanie wakacje stanowia granice nie ma konkretnej daty który to ma byc, rodzice decyduja. Ale w przypadku uczniow z wymiany jest inaczej wiec naprawde nikt wam nie powie w której bedziecie klasie. Musie po prostu pojechac i sami sie przekonac na miejscu!!
-
-
Karolina
Hey, a co sądzicie o wyjeździe na 1 klasę liceum? Czy to nie za wcześnie? -
Anonim
Ja wyjechałam na 1 liceum i szczerze nie żałuje, ale albo musisz już sobie szukać liceum i załatwić miejsce, chyba że masz zamiar jak ja studiować i załatwiać wszystko tam....
Ale ja dałam rade od razu po gimnazjum i było suuuper :) -
Karolina
No to fajnie. Tylko ciągle mam wyrażenie, że zawsze będę miała ten jeden rok w plecy tu w Polsce. A jak było z Wami, powtarzaliście ten rok nauki w Polsce? -
ja polecam na 2 LO bo wtedy jak sie dobrze zakrecisz (tak jak ja i kilka innych osob) to bedziesz miala rok do PRZODU
-
Anonim
Można też być rok do tyłu jak Ci szkoła nie pozwoli być w ostatnie klasie, więc to zależy od szkoły tak naprawde a nie od tego kiedy się jedzie....U mnie wszyscy byli juniorami a u koleżanki seniorami.....
Więc sądzę, że w każdej klasie można jechać, ja osobiście doradzam po gimnazjum :) -
-
Kamil
tzn ze z tym GED-em można iść na studia nie mając ukończonej szkoły średniej, ani polskiej, ani amerykańskiej? -
Justyś
-
Kamil
-
Agatka..
A będąc w Stanach to kiedy pisze się ten GED? Kiedy sie chce czy to oni wyznaczają termin? -
Anonim
-
Anonim
>Karolina napisała:
>No to fajnie. Tylko ciągle mam wyrażenie, że zawsze
>będę miała ten jeden rok w plecy tu w Polsce.
Nie ma co rozpaczać, rok to nie dużo. Jakbyś poszła do technikum to uczyłabyś się tam 4 lata, więc jak "stracisz" jeden rok na US i tak będziesz zdawać maturę itp. z rówieśnikami.
-
rok w plecy to zadna tragedia
rok w plecy = rok dłuża młodość! kiedy wszyscy znajomi beda sie martwili praca magisterska i praca po studiach ty bedziesz miala jeszcze rok imprez przed sobia; ) -
Mateusz Gugałka
z tymi GEDami to jest chyba tak że masz kilkanaście terminów w roku i możesz do tego podejść wtedy kiedy czujesz się na siłach nawet na początku roku. Ale ja GEDa nie pisałem, więc mogą to i być głupoty to co piszę; P