-
Puchacz
ja alcze juz drugi zasrany rok. i czy ktos nostryfikowal dyplom z N.Y.? -
Puchacz
to widze ze jestem w dupie. naprawde nikt nie nostryfikowal swojego dyplomu? -
Eydryth
najwidoczniej nie:P ja nie dostaje dyplomu;/ wiec sobie nawet glowy tym nie zawracam;p trza bedzie rok powtorzyc:/ -
Puchacz
no ja w poniedzialek ide do kuratorium po raz ostatni:) zrobilem juz 4 tlumaczenia wszystkiego, 2 miesiace latalem za dokumentami wydajac przy tym 4867598675296247625 hajsu i mam nadzieje ze cos z tego bedzie. ale maja burdel biurokratyczny tutaj! jesli ktos by robil nostryfikacje toooo moge powiedziec co i jak bo w kuratorium 10x beda tlumaczyc i to za kazdym rtazem inaczej. -
-
Puchacz
zainteresowanym moge sie pochwalic ze nostryfikacja mojego dyplomu miala sie skonczyc 2 maja (po prawie 2 latach biurokratycznych problemow) jednak pani z kuratorium postanowila zrobic sobie przerwe do 26 maja obsrywajac moja sprawe. wiec zastanowcie sie czy warto zanim zaczniecie cokolwiek robic:] czasem lepiej pojsc na studia w USA nawet na 1 semestr i przeniesc sie na uczelnie w Polsce niz jebac sie z kuratorium oswiaty.
Dziekuje:] -
dziwne :| ja studiuje juz prawie rok z GED nienostryfikowalam jeszcze; P ale to z lenistwa i ciagle mowie ze im doniose i zrobie to po wakacjach. po prostu nie mam jeszcze legalizacji z chicago albo NY. Na wakacje jade do usa wiec wszystko wreszcie zalatwie.
Natomiast moja koleznka która byla ze mna i tez ma GED juz daaaawno wszystko zalatwila ma apostille, legalizacje i nostryfikacje tez w ciagu miesiaca bez problemu dostala. -
Puchacz
ja te apostille i inne gowna zalatwilem juz rok temu. tylko kuratorium mi robi jakies problemy hyhy:D aaa z tego co sie rozejrzalem uczelnie nie przyjmuja bez nostryfikacji. nooo miejmy nadzieje ze mila pani ktora zrobila sobie wolne do konca maja w koncu da mi ta nostryfikacje. otherwise mam jeszcze rok nauki w liceum co mnie srednio cieszy:]