- 1
- 2
-
Kamil
Heja! To mój pierwszy post w tym dziale, więc na początek należało by się przywitać xD, a więc jestem Kamil i od dłuższego czasu planuje swój wyjazd do USA. Sporo się tego wszystkiego już obczytałem, ale może znalazł by się ktoś, kto opowie coś na temat przedmiotów w usa. Jakie można wybrać, jakie najlepiej przygotują do egzaminu i w ogóle. Pozdrawiam -
Puchacz
u mnie w szkole bylo ok 60 przedmiotow do wyboru wiec nie ma co sie rozpisywac chyba. za duzo pisania. aleee w skrocie tego czego myu nie mamy to sa klasy biznesowe, sztuka (roznego rodzaju), robienie stron internetowych, pisanie na komputerze itd, a nawet klasy fryzjerstwa czy inne typowo zawodowkowe. -
Justyś
English, algebra, life sports
Spanish, math, dance
French, calculas, walking for fitness
US Gov. , geometry, fitness
US History, health, digital phot.
Geology, greek mythology, basic art
Anatomy, psyhology, drama,
Biology, physic, speech,
P.E (w-f), architecture drw., video
Astronomy, cabin const.
Strategy for sucess, pharmacy
ok jak na dzis tyle wystarczy :P
-
kasia
-
-
pauli
no ja mam klase gitara w szkole, mamy tez orkiestere, chor damski, chor meski, chor zaawansowany mieszany i musical theather. -
nowy etap:)
ja to mam tego od groma.band jakies male zespoly klase gitarowa 3 orkiestry z 5 chorow i wogole fajnie jest:d przedmioty do wyboru do koloru:)
nawet patrzac na teatr masz :aktorstow, rezyserie, swiatla i dzwiek i rozne takie.
matma: algebra geometria i te wyzsze
przygotowujace do college typu pisanie eseji (ojej ta klasa dla mi w kosc:P) czytanie itp
no wszystko gotowanie moda chemia fizyka jezyki u mnie : (oprocz ang:P) niemeicki hiszpanski lacina i japonski
sportowe klasy od basenu przez rozne odchudzajace zespolowe po scianki wspinaczkowe rowery i rozne takie, prawo kryminalne,government. us hitory, world history, starozytna history, history of st. Louis (moje miasto),historia afroamericans, w tych biznesowych i i komputerowych to sie nie znam ale tez od groma,,,radio i telewizja, krecenie filmow....no powiem wam ze ja to az nie wiedzialam co wybrac..naprawde:) -
-
Justyś
-
Turing
W powiedzcie mi, matma jest obowiązkowa, tak (z tego co słyszałem do algebra)? Bo ogólnie sobie cienko z tym radzę i chciałbym się dowiedzieć na jakim poziomie to tam jest. Co się robi? -
Anonim
o przylaczam sie do pytania o matme. Ja, Deadfish, gdzies czytalam ze jeszcze trygonometria jest i ktores z tych dwoch trzeba wybrac. Ale nie jestem pewna :) -
katchm15
hej ja mam pytanie czy u was w każdej szkole jest ścianka wspinaczkowa bo bardzo mi na tym zależy proszę piszcie !!! a macie może linki do stron szkół do których chodzicie też by się przydały i z góry dzięki i pozdr :) -
no wiec ja mam u siebie geometrie 1 i 2 algebre 1 i 2 i trygonometrie....i moglam wybrac co tylko chcialam...ale nie wiem czy to jest przymusowe....i to zalezy czy chcesz ( i masz szanse) na Diploma czy nie... -
Kamil
Wszystko super, tyle przedmiotów do wyboru, ale... Z tego co słyszałem to codziennie są te same lekcje, a jest ich 4 czy tam 6, czyli tylko tyle mogę wybrać :( A może te przedmioty wybiera się na jakiś czas?? czy jak?? -
Eydryth
jak dostaniecie szkole dostaniecie wybor przedmiotow jakie mace i na ile sa... niektore sa na semestr inne na caly rok... wszystko bedzie pisac i tez zalezy gdzie tarficie...
ja jestem w malej miescienie wiec jest np 1 chor 1 band matma (ktora jest prosta jak....na algebrze robi sie jakies mnozenia w slupkach bylam tam 2 dni po czym sie na calculus przenioslam:p) ze sportow to tylko PE (lol) ale jets pare sportow jako po szkole ze niby druzyna szkolna itd. z tego co wiem jest keybording, foods, art 1 2 3 4, US hist, modern hist, ancient hist, US government, english 1 2 3 4, AP english, journalism, Astrology, Anatomy and phisiology, biology , pre-vet 1,2 (ehh chcialam sie zalapac ale tylko co drugi rok jest:/) potem tam jakies lekcje dla farmerów:P , szycie.... ehh wiecej nie pamietam; ) -
Anonim
Jakie przedmioty trzeba wybrać, aby móc pisać SAT/ dostać HS Diploma? -
ol!
a jak to jest z tą matma dokładnie? Nie wyobrażam sobie, że można uczyć się np geometrii bez trygonometrii, bo to się dopełnia!
Czy można wybrać kilka przedmiotów związanych z matematyka? -
>ol! napisała:
>a jak to jest z tą matma dokładnie? Nie wyobrażam sobie,
>że można uczyć się np geometrii bez trygonometrii, bo to
>się dopełnia!
>
>Czy można wybrać kilka przedmiotów związanych z
>matematyka?
mozna -
e tam jak to nie mozna geometrii bez trygonometrii?? geometria to jest pierwszy rodzaj matematyki ktora ludzie w pierwszej klasie LO tutaj wybieraja...w Polsce tez przeciez masz geometrie bez trygonometrii co?? ja jestem algebra 2. mam super nauczyciela ktory super tlumaczy naprawde i to jest poziom 2 LO u nas + rzeczy ktorych ja nigdy nie mialam w Polskim LO....
co do przedmiotow to oni Ci powiedza...czym pozniej wyjedziesz to chyba lepiej...bo mi godziny przeliczali na jakies kredyty i mi powiedzieli co potrzebuje wziac:)
a ze wyjechalam na 3 klase to w sumie musialam wziac przymusowo US history, Government, Health education i English....no i trzeba patrzec co jest na jeden semestr a co na rok.jak jest na jeden semestr to sobie mozesz zmienic na cos innego w 2 semestrze:)
ja mam 4 przedmioty w A day i 4 w B day lekcje sa po 1.30 godziny i to jest bardzo fajne bo czas szybko leci:) -
Eydryth
Algebra 2 i robisz rzeczy ktorych w polskiej szkole nie robilas?? 2 LO?? ja u mnie na calc sie nudze a to podobno podchodzi pod AP calc... jak przegladalam ksiazke do Algebry 2 (bo bylam tam pared dni) to jedyne czego nie robi sie u nas w LO to logarytmy, ktore po prostu zostaly wyrzucone z programu...
ja mam co dziennie ten sam plan lekcji; ) lekcje po 45 min i 3 min przerwy (do czego na poczatku nie umialam sie przyzwyczaic i sie spoznialam wszedzie :P teraz juz luuuz:P) a co do przedmiotow to Ci powiedza jakie sa obowiazkowe dla mnie to bylo tylko US Hist i Govern. i PE...
Ale sie nie boj przy wyborze jak Ci sie nie spodoba to mozesz w trakcie zmienic; ) ja tak robila pare razy nie ma wiekszego problemu tak dlugo jak to nie koliduje z reszta Twoich zajec :) -
no widzicie nie ma innego wyjscia jak sie prekonac na wlasnej skorze:)wszedzie innaczej:0
- 1
- 2