Rok w USA [539]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kamil

Hello! Na stronce whynotusa znalazłem, że nie wszyscy dostają hs diploma. Czy ktoś z was nie dostał? Czy to raczej tylko wyjątkowe szkoły nie dają?
  • Eydryth

ja nie dostaje...to zalezy od szkoly do jakiej trafisz
  • nowy etap:)

a ja mysle ze tu Kasia musi zainterweniowac....Kasiu do dziela:)
  • Ania; )

nie dostaje- w Georgii nikt nie ma szansy.
  • ♥ Kasia

to zalezy TYLKO i WYŁACZNIE od szkoły. Diploma w szkole czesto sie jednak NIE dostaje jednak zawsze jest mozliwosc zdawania GED. Tylko błagam nie pytajcie czym jest GED bo rozmow na ten temat bylo juz milion :)

Wiekszosc moich znajomych z wymiany z roznych szkol i stanow nawet jesli przeszlo przez graduation (uroczyste zakonczenie szkoly) to nie dostalo HSD. Zamiast HSD dostalismy tzn Certificate of attendance jest to swistek papieru ktory jest mila pamietaka ale nic po za tym :)

Pozdrawiam.

a ja dostalam High School Diploma:D
  • ♥ Kasia

dlatego napisałam wiekszosc; )
  • Lukis

Co prawda to nie USA, ale w Kanadzie dowiedzialem się, że można zaliczyć lata w Polskiej szkole do kredytów do HS Diploma (teoretycznie nie w kazdej szkole), ale napisałem o tym do szkoly do której jadę (wczesniej mówili, że wogle nie ma szans) i się zgodzili (jestem teraz w IB więc możliwe że policzyli jak program prawie Kanadyjski)

Zagadaj do swojej szkoly o to
  • ♥ Kasia

jak juz mowilam wszytsko zalezy od szkoly :) wiem tez ze z przepisaniem kredytow jest mozliwosc na studia. u mnie kilka osob poszlo do collegeu bez HSD i bez GED po porstu im przepisali kredyty i styklo :)

ale oni zawsze biora pod uwage kredyty i je przepisuja z polskiej szkoly...ja musialam miec w sumie 24 i tam danej ilosci angielskiego matmy i takie tam...ale to nie o kredyty chodzi tylko niektore szkoly maja zasade ze ze nie daja i tyle.i nie przeskoczysz...moi mi powiedzieli na poczatku ze nie ze to nie mozliwe.ja mowie ze jak to niemozliwe skoro moja sis wczesniej dostala i byly wymieniec hostow dostal.a oni no ze byloby ale bedzie mi bardzo trudno i nie bede miala w ogole czasu na zabawe ze bede musiala sie uczyc caly czas itp.ze niem wystarczajacej ilosci kredytow ze bede musiala wziac szkole wieczorowe bla bla bla i ze duzo ludzi chce a poitem placza ze nie daja rady....i guzik prawda:d przyslalam im oceny z ostatniego semestru z polskiej szkoly i sie okazalo ze mam 34 chyba wiec oprocz angielskiego i zdrowia juz nic nie potrzebowalam:) mialam czas na zabawe.nie musialam brac zadnej innej szkoly.zdalam te testy z konstytucji USA i MO (MO bylo trudne:P bo po polsku nie moglam znalezc:P.i prosze dostalam diploma:D fakt ze jako jedyna z 6 wymiencow....bo jeden tylko na semestr jedna sie wystraszyla ze za duzo pracy i zrezygnowala 2 oblay pjakies przedmioty o ostatnim to nie wiem co z nim ale tez dostal tylko certyfikat:) a ja bez duzego wysilku dostalam diploma:Dtakze sie upierajcie...jak wam powiedza ze nie mozliwe to mowcie ze wasi znajomi podostawali itp:)
  • ♥ Kasia

albo po porstu zdajcie GED ktory jest banalny; ) :P

tak czy siak walczcie:) bo niewarto potarzac roku:) a Polak potrafi:)
  • ♥ Kasia

doookladnie :D
  • AmeluS

też będę kombinować; D teraz z paskiem na koniec gim też kombinowalam i z średniej 4 na piórocze wyszłam na 4,8 i mam pasek a się mało uczyłam; D " kto kombinuje ten żyje" hee
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)