• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Dżesika

Temat wydaje się prosty, ale może warto poświęcić temu chwilę. Koleżanka powiedziała mi, żeby nie brać ręczników, mydła czy szamponu (zabrać tylko saszetki na pierwsze dni, a potem kupić w USA). No i przede wszystkim ograniczyć liczbę ciuchów. Ja mam prościej, bo trafiłam do ciepłego stanu, ale niektórzy już nie...
  • Anonim

jakbyś poświęciła chwilke na tym gronie widziałabyś, że już była rozmowa na ten temat.
  • Dżesika

Przepraszam, najwyraźniej przeoczyłam. Jeżeli ktoś chce, może usunąć ten wątek :)
  • Weronika

Tutaj masz przydatny wątek. :)
    http://grono.net/chat/#rokwusa/topi...
  • Edith

oo dajcie spokoj ja przeczytalam dawno cale grono i Dżesika pewnie tez (jesli nie to poczytaj to sie wiele dowiesz i bedziesz miala mniej pytan) a zeby znalezc cos o pakowaniu musialabym czytac od nowa bo za cholere nie pamietam gdzie by to moglo byc. dziewczyna potrzebuje pomocy to skoro juz cos piszesz Doroto (bez obrazy; ) to zamiast pisac ze to bylo napisz kilka slow o tym albo nie pisz nic. zaloze sie ze tez przed wyjazdem rowniez mialas wiele pytan i watpliwosci i oczekiwalas pomocy. a wiec mysle ze szampon odzywka itd to bez sensu brac bo rodzina ci powinna kupic w moim przypadku tak bylo a jesli nie to oczywiscie mozesz kupic w USA bez sensu jest marnowac miejsce w walizce na rzeczy ktore z latwoscia tam kupisz albo dostaniesz w domu ale saszetki nie zaszkodzi wziac na wszelki wypadek. co do ubran to ja wzielam sporo ale jeszcze wiecej tam kupilam; ) wiec ciezko powiedziec

pozdr i zycze udanego wyjazdu
  • kasia

Zgadzam się w pełni z Edytką.
  • Dżesika

Dzięki dziewczyny :) A co do poprzedniego tematu, to wszyscy pisali bardziej o prezentach i elektronice. A ja właśnie kończę pakować walizki i już DZISIAJ wyjeżdżam! Oczy mi się często pocą cholibka....
  • ♥ Kasia

jako moderator powiem ze temat jest spoko bo jeszcze takiego nie bylo. Macie moje blogoslawienstwo; )

a odnosnie tematu to tak nie ma sensu brac niewiadomo jakiej ilosci kosmetykow bo albo kupisz wlasnie na miejscu albo (tak jak w moim przypadku) bedziesz normalnie uzywala szamponow, mydla itd host rodziny :)
    co do ubran to tez nie warto brac ze soba calej szafy bo mase rzeczy kupisz na miejscu i tez polecam je "złużyć" w usa i zostawic czesc w stanach bo w polsce czesci napewno nie bedziesz nosila :))

Pozdrawiam,

Kasia!
  • Anonim

>♥ Liza. napisała:
    >jako moderator powiem ze temat jest spoko bo jeszcze takiego
    >nie bylo. Macie moje blogoslawienstwo; )

No jako moderator chyba powinnas wiedziec, że juz było na tten temat....
  • ♥ Kasia

milo mi ze sie martiwsz o moja znajomosc tego grona ale na cale szczescie znam wszystkie watki i nie widze zadnego problemu zeby taki watek jak ten powstal. wiele rzeczy bylo na rozne tematy i wiekszosc tematow i tak sie powtarza tysiac razy. Ludzie sa podeksytowani wyjazdem i maja duzo pytan. A tyle samo a nawet mniej energii ile teraz wlkadasz w dyskutowanie nad przydatnoscia tego watku moglabys wlozyc w krotka odpowiedz na pytanie kolezanki.
  • Edith

no wlasnie o to mi chodzilo co kasia powiedziala a zreszta kto ma czas na przeszukiwanie grona skoro dzis wyjezdza zlitujcie sie ludzie kazdy sie zegna itd a nie siedzi przed kompem wiec potrzebuje szybkiej odpowiedzi
  • ♥ Alice

>Kasia napisała:
    >Zgadzam się w pełni z Edytką.

Ja też się zgadzam z Edytą, ale nie wszczynajmy kłótni :)

wspanialego roku zycze tym co wyjezdzaja
  • Anonim

Na prawdę nie opłaca się brać dużo ciuchów!
    Ja miałam 12 pounds nadbagażu i płaciłam 90 $ !!! A tu można świetne rzeczy znaleźć';]
  • Tymon

Rozumiem, że wszystkie rzeczy związane ze szkołą itd. też na miejscu ? hm, w zasadzie ja nic 'ciężkiego' do US nie biorę, więc nie powinienem płacić za nadagaż. Wszystkie elektroniczne pierdoły tam są tańsze ...; ]
  • bett.

Tymon, juz sie pakujesz? Rodzinke Ci znalezli?
  • Tymon

nie znalezli jeszcze; p ale zapytac sie nie zaszkodzi; p
  • bett.

A pytales moze do kiedy maja czas na znalezienie rodziny?
    Bo wydawalo mi sie ze do konca sierpnia, ale w zeszlym roku niektorzy wyjezdzali jeszcze we wrzesniu...
  • ♥ Kasia

teoretycznie do 31 sierpnia.
  • Tymon

>♥ Liza. napisała:
    >teoretycznie do 31 sierpnia.

zgadza sie, teoretycznie do 31 sierpnia, ale mi powiedzieli ze beda szukac niby do 10 wrzesnia, chociaz troszke mi sie w to nie chce wierzyc, po prostu chcieli uspokoic klientow.; ] kilka dni temu dostalem miala ze juz jest latwiej ze znajdywaniem rodzin i powiedzieli ze powini sie wyrobic na czas, tj. 31.08
  • Tymon

>Tymon napisał
    >Rozumiem, że wszystkie rzeczy związane ze szkołą itd.
    >też na miejscu ? hm, w zasadzie ja nic 'ciężkiego' do US
    >nie biorę, więc nie powinienem płacić za nadagaż.
    >Wszystkie elektroniczne pierdoły tam są tańsze ...; ]

przy okazji ponawiam pytanie; ]
  • 1
  • 2
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)