Rok w USA [539]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Beep

Próbowałam znaleźć jakiś temat pod który mogłabym się podczepić, bezskutecznie; -) Więc..zaczynam niedługo liceum, planuję wyjazd w drugiej klasie. Miałam pewne problemy ze szkołą w 3 klasie gimnazjum, w efekcie czego miałam nauczanie domowe i egzaminy kwalifikacyjne na koniec roku. Niestety większość moich ocen z tego roku szkolnego to 2. Czy to może bardzo wpłynąć na decyzję fundacji czy organizacji w Polsce? Dodam, że to był tylko jeden taki rok, generalnie moje oceny są dużo lepsze i mam zamiar mieć dosyć dobre oceny w pierwszej klasie liceum, przede wszystkim właśnie ze względu na wyjazd. Z góry dziękuję wszystkim :)
  • Kamil

zależy od biura, jak ci uznają. Ale wydaje mi sie ze gdzieś na tym forum czytałem ze najniższe oceny jakie moga byc to 3. Ale, poczekajmy na wypowiedzi fachowców; -)
  • ♥ Kasia

tzn generlanie to tak mozesz miec duuuuuzy porblem z wyjazdem.
    Jezeli twoje problemy ze szkola w 3 gim byly spowodowane jakimis wyjatkowymi okolicznosciami typu choroba lub cos to mysle ze spokojnie wytlumaczysz i powinno przejsc natomiast jesli po prostu olalas sobie 3 klase (nie chce wchodzisz w szczegoly) i nie masz zadnych konkretnych powodow dla ktorych moglabys wytlumaczyc swoje kiepskie oceny i nauczanie domowe no coz obawiam sie ze mozesz miec zamkniete drzwi na wyjazd. generlanie wymaga sie sredniej od 3.5 - 4.0 zeby wyjechac.
  • Beep

Dzięki; -) Mam zamiar po prostu pojechać do organizacji i porozmawiać z nimi. Chcę się upewnić, czy mam jakiekolwiek szanse.
  • Mateusz Gugałka

mnie za oceny odrzucili. Miałem raz 2 z polskiego w 2gim (mały spór z nauczycielem) i potem od tego samego nauczyciela 4 na koniec 3gim. Biuro w Polsce mnie puściło bez problemu. Jednak potem te papiery idą przez jakiś urząd w stanach, który może za to odrzucić i tak się stało z moimi papierami. Przepadła mi też wtedy zaliczka.
    Ogólnie Polskie biuro walczyło żebym pojechał i dzwonili do amerykańskiej fundacji ale oni nic nie mogli zrobić.

Jedyną drogą w tym momencie był dla mnie wyjazd z Rotary, który idzie zupełnie inną drogą przez co oceny nie stanowią żadnego problemu (Rotary też np jako jedyne ma prawo na organizowanie wymiany do Polski).
  • Anonim

Jestem w drugiej klasie gim i planuję wyjazd na 1 liceum. Czy do szkoły w USA są potrzebne wyniki z testu gimnazjalnego w 3 klasie, czy tylko oceny.?
  • Anonim

tylko oceny, przynajmniej ode mnie nie chcieli wynikow...
  • Maciej...

ja jestem teraz w stanach,po 3 gim i nie potrzebowali ode mnie(FURNEL TRAVEL) zadnyc wynikow egzaminow. tylko oceny
  • Anonim

a fajnie tam u ciebie? zaaklimatyzowałeś się już, czy jeszcze nie?
  • Maciej...

wiesz....trudno bylo ze wzgledu na to ze iie mam host brata czy siostry. ale jest super. mam juz sporo znajomych z ktorymi sie spotykam po lekcjach,sadze ze juz nawet mam 2och przyjaciol. wczoraj z jednym pojechalem na mecz futbolu(nic nie czaje w tej grze:D wiem tylko ze touchdown jest za 6pkt a cos takiego jak a'la rzut wolny za 1pkt:D) pozniej on i jego znajomi zapytali czy nie chce z nimi jechac do universal studios na HALLOWEEN HORROR NIGHTS. ja powieedzialem ze jasne i pewie na bank pojade:) zaprosili mnie na melanz za tydzien po meczu naszej druzyny:) ogolnie jest super:) zostalem cieplo przez nich przywitany:)
    ogolnie z moim host tata lece do chicago na poczastku pazdziernika na 5 dni:) wiec jest git;) pytania??
  • Paula.

Hej; )
    Ja no cóż chciałabym pojechać, moje oceny w gimnazjum były hmmm... nie najgorsze. Niestety w I LO dość często chorowałam i odbiło się to na moich ocenach ( średnia niższa niż 3 O_o) i martwię się tym, że będą robili jakieś trudności. Dodatkowo w tym roku tez jakoś choruję ( ja nie wiem to jakaś klątwa czy co?) i po prostu się zaczęłam bać, że nie dam rady wyjechać przez te moje oceny. Jak to było u was?
  • KLAUDIA

a jak to będzie, jeśli jestem w połowie 1 LO to jak daje świadectwa z 3 lat gimnazjum czy też oceny z LO?
  • maggi

W rotary daje się świadectwo z poprzedniego roku i jak dobrze zobaczyłam w aplikacji to szkoła musi uwzględnić każdą! ocenę. Bo chyba pisze sie tam ilość danych ocen. porażka.
    A w innych nie wiem.
  • Anonim

>klaaudia napisała:
    >a jak to będzie, jeśli jestem w połowie 1 LO to jak daje
    >świadectwa z 3 lat gimnazjum czy też oceny z LO?

dajesz oceny z 3 lat gimnazjum, a pozniej jedziesz tam ze swiadectwen z liceum.
  • Olga

>Charlie Black napisał
    >
    >dajesz oceny z 3 lat gimnazjum, a pozniej jedziesz tam ze
    >swiadectwen z liceum.

i po co im swiadectwo z liceum? jak bede np miala jakies dwoje, to mnie cofna..??
  • Anonim

mnie nie pytaj, tez wydaje mi sie to glupie, no ale tak jest..
  • imperαtor złα

równiez interesuje się wyjadem ,a moje oceny były dośc dobre nigdy nie miałaś średniej ponizej 4,8
    Ale bardziej chodzi mi o nasz egzamin gimanzjaly, czy on również jest brany pod uwagę?
  • Olga

>igα napisała:
    >równiez interesuje się wyjadem ,a moje oceny były dośc
    >dobre nigdy nie miałaś średniej ponizej 4,8
    >Ale bardziej chodzi mi o nasz egzamin gimanzjaly, czy on
    >również jest brany pod uwagę?

nie jest
  • Santa Claus

czy każda fundacja odrzuca świadectwo jak jest nawet jedna 2?
  • ♥weronika♥

ojej przestraszylam sie; / bo w 1 klasie gimnazjum przebywalam w Irlandii i tam nie znalam dobrze jezyka i wplynelo to na kilka moich przedmiotow nieciekawie; / ale z klasy 2 gim w polsce byla srednia ponad 4,1 i w 3 tez tak powinno byc. wiec moge nie pojechac bo w Irlandii mi gorzej poszlo z 2 czy 3 przedmiotami? :( wiecie cos na ten temat?
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)