Rok w USA [539]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ksokso

+ byłam w tamtym roku w Oxfordzie i bezproblemowo mają karty specjalnie na amerykańskie dolary. :P
    ja nawet mam na $ i funty
  • Olga

chyba też mam w bzwbk, ale nie jestem pewna... pojdę sprawdzę; P
    tak, bzwbk i peako sa. bzwbk używam do bankomatów, pekao do płacenia normalnego, bo mają niższe opłaty za to czy cos; P oba konta dolarowe
  • ksokso

ponoć bzwbk jest zagranicą dla takich młodych - najbezpieczniejsze :) można takową kartą wszędzie zapłacić, pieniądze też wybrać. :P
    + darmowe jest wyrobienie takiej karty:)
  • karolkie

ile orientacyjnie czekaliście na dokumenty wizowe z us?:) i kiedy załatwialiście wizę, dużo wcześniej przed wyjazdem? czy w wakacje, miesiąc przed?:>
  • Ninaa

ja wlasnie teraz zalatwiam papiery
  • karolkie

ja się dowiedziałam, że mają być ok 20 czerwca. czyli po wizę moglabym pojechac dopiero 25. a 30 wyjeżdżam z polski i wracam w lipcu na nie wiecej niz 1-2 dni, by znowu wyjechać i jest mi potrzebny paszport:(( a jeśli bym pojechala po wizę 25, to paszport dostanę dopiero 7dni pozniej, przez co nie mogłabym wyjechać 30czerwca. wiec nie mam pojęcia co robić...skomplikowane:P i dlatego chciałabym wiedzieć, czy tylko ja dostanę papiery wizowe z USA pod koniec czerwca?
  • maggi

Ja dostalam papiery wizowe pod koniec czerwca, ale zrobili błąd w moim imieniu i mi musieli wyslac nowe. Potem wyjechalam za granice i skladalam wniosek o wize w połowie lipca. Wyjezdzalam 17 sierpnia. Wiec mozesz wyrobic to później, jedyne czym sie różniło to to ze za przyspieszenie wysyłki czegos tam z USA zapłaciłam 35$ wiecej.
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)