-
Anonim
do mnie do domu przyszli na herbatke.. zapytali sie gdzie taka osoba miala by spac itp itp i tyle. -
maggi
sorki że dopiero dzis pisze, ale przysypało mnie tak wczoraj że netu nie było xD oto Polska zima...
Nie wiem, w sumie w Polsce mnie zakwalifikowali, papiery wysłali do Stanów i wszystko zależy tam od nich. Mam nadzieję że się uda:) -
♥weronika♥
-
maggi
Zalezy czy zamierzasz tam wydawać dużo pieniędzy i czy rodzice twoi będą dużo wydawać na osobę która będzie u ciebe w domu, tak bez dużych wydatków gdzieś około 10 tys. -
-
Kasia
mam pytanie dotyczące zapisów i całej tej ''rekrutacji'' kiedy najlepiej się zgłosic do swojego rotary tak zeby bylo wmiare bezpiecznie o dostanie sie..? -
maggi
najlepiej jak najszybciej, wiec może tak sierpień, bo od wtedy są chyba zapisy. Ale wszystko jest możliwe, mnie mój klub zgłosił dopiero w listopadzie... a poszłam do nich w połowie października. -
♥weronika♥
a jak to jest z tym, zeby pojechac z Rotary, ale u siebie nikogo w domu nie goscic przez ten rok?
Wiecie coś na ten temat? -
Ada Sobczak
Mi się wydaje Wercia ,że jeśli z Rotary to wtedy musi ktoś tu przyjechać na wymianę za ciebie. -
♥ Alice
-
maggi
Chyba można kogos przyjac wcześniej, hmm wolę się nie wypowiadać jak jest z tym czy można wogóle nie przyjmować, ponieważ szczerze to nie mam pojęcia. Po prostu będzie u mnie mieszkać dziewczyna z Usa (tak wogóle Samantha z Toledo, Ohio) i nie pytałam czy musi tak być. :) -
Dom Cia
To jakie warunki trzeba spełniać aby przyjmować kogoś z wymiany na rok do siebie?
czy to może być osoba samotna ,?;p
I tylko jak namówić rodziców.., jakieś pomysły?;> -
Dom Cia
Ostrosia: a na obie wymiany jechałaś z Rotary? na czas których klas pojechałaś i gdzie? jakie warunki trzeba spełniać itp.??
pozdrawiam;) -
marusia
ja tez teraz wlasnie z rodzicami szukam kogos na przyjecie, tylko ze ja w USA nie jestem z Rotary i nie chce juz nigdzie wyjezdzac.;) -
Ala***
W zależności od klubu mogę wybrać, czy dostanę 100$, czy 300$. Dobrze zrozumiałam?
Wtedy ten kto u mnie będzie mieszkał będzie dostawał tyle samo, tak? -
Kacha
Dziewczyny masakra!!! Pomóżcie jezeli jestem z wrocławia to musze jechac z klubem z wrocławaia czy moge wybrac jakis inny??
We wrocławiu chca zeby im zapłacic 10 tysiecy za jakies tam opłaty klubowe(doliczajac jeszcze ubezpieczenie jakies tam pierdoły i to ze bd trzeba kogos utrzymac jeszcze to sei zupełnie nie opłaca bo wyjdzie jak za wymiane z fundacja np Almatur) ; (( ... Pytałyscie sie moze w swoich klubach(Rotary) ile to bedzie kosztowac, ten cały wyjazd -
Michal Zając
Witam, mam pytanie co trzeba zrobić gdzie napisać/zadzwonić żeby zapisać się na taką wymianę?? -
Kacha
-
Ala***
Z tego co mi wiadomo to ta opłata powinna wynosić kilka razy mniej, maja chyba tak gdzies na stronie napisane. Chyba cos tu się nie zgadza. Oni tak chyba nie mogą?
A pozatym jets cos takiego jak karta ISIC i wtedy masz ubezpieczenie na rok za 200zł? -
Kacha
nie wiem moj to dzwonił i sie pytał ile wynosi ta opłata i pan woeidział ze w zeszłym roku było7-10tys a w tym bedzie juz wiecej; (