Rok w USA [539]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • n a t a l i a

mam pytanie do tych, ktorzy byli/sa w USA, pytanie moze sie wydac smieszne, ale mam arachnofobie i chce wiedziec czy spotkaliscie sie z pajakami, mowie o takich typu tarantule niestety od tego zalazy moj wyjazd. mam nadzieje, ze nie bede sie musiala rozmyslac.
  • agnieszka

ja jak na razie nie widziałam,żadnego takiego pająka :D
  • Ania Starczewska

haha powiem Ci cos - przed wyjazdem to byla jedna z moich najwiekszych obaw xD ze beda tu jakies tarantule czy cos biegaly (wiem, to glupie moze sie wydaje :P)
    a widzialam tylko 1 pajaka narazie :p i to nie duzego, w Polsce jest ich wiecej i sa takie... brrrr!! nawet myslec nie chce bo jeszcze mi sie przysni!!! :/
    nie wiem jak w innych stanach ale u mnie spoko; ) (Ohio)
    a tak wogole to chyba nie ma tu domu bez moskitiery wiec praktycznie nie ma szans zeby cos do srodka weszlo; )
    mam nadzieje, ze pomoglo :P
  • Maciej...

>n a t a l i a wrote:
    >mam pytanie do tych, ktorzy byli/sa w USA, pytanie moze sie
    >wydac smieszne, ale mam arachnofobie i chce wiedziec czy
    >spotkaliscie sie z pajakami, mowie o takich typu tarantule
    >niestety od tego zalazy moj wyjazd. mam nadzieje, ze nie
    >bede sie musiala rozmyslac.

no wiec ja jestem na florydzie i tez sie boje zajebiscie i pajakow i wezy i powiem jedno.sporo tego gowna widzialem w okolicach mojego domu,wiec dygalem sie jak cholera.sory ze to ci mowie ale wole bys wiedziala...
  • Alexandrine

ja jestem w stanie Illinois i nie mialam przyjemnosci spotkac sie z pajakami - tez sie ich boje, wiec Cie rozumiem :)
  • n a t a l i a

w takim razie juz wiem, ze na Floryde nie pojade chociaz bardzo chcialam.
    a co z Kalifornia?
  • Maciej...

>n a t a l i a wrote:
    >w takim razie juz wiem, ze na Floryde nie pojade chociaz
    >bardzo chcialam.
    >a co z Kalifornia?

haha:D bez przesady:P ja mieszkam mozna powiedziec ze przy lesie dlatego widzialem kilka pajakow ale bez przesady;p

poza tym nie nastawiaj sie na Floryde badz Kalifornie bo jak tam nie trafisz tylko do jakiegos srodkowego stanu to bedziesz zla a tak nie wolno:)
  • n a t a l i a

ja jade z Norwegii, i organizacja w Norwegii stoi na wysokim poziomie, i wydaje sie duzo lepsza niz w polsce, wiec mam nadzieje, ze za doplata trafie chociaz w okolice Kaliforni.

ale wracajac do tematu, spotkales sie z tarantula? :O
  • Ninaa

Cóż, ja osobiście nie widzę wielkiego powodu do rezygnacji z tak dużego i ważnego wyjazdu:) Rozumiem, że to jest masakryczny lęk, ale w domu też są pająki i jednak jakoś sypiasz:) Nie martw się, będzie dobrze i nie rezygnuj:D
  • Maciej...

>n a t a l i a wrote:
    >ja jade z Norwegii, i organizacja w Norwegii stoi na wysokim
    >poziomie, i wydaje sie duzo lepsza niz w polsce, wiec mam
    >nadzieje, ze za doplata trafie chociaz w okolice Kaliforni.
    >
    >ale wracajac do tematu, spotkales sie z tarantula? :O

nie,z tarantula nie,chociaz...widzialem tarantule ale w gatorlandzie:D
    aaa...i w okolicach domu byl krzyzak:D
  • Anonim

w stanach jak sie o to pytalam to zawsze mowili ze jest teoria ze na kazdy ogrodek przypada jedna czarna wdowa. ale przez calutki rok nie widzialam ani jednego pajaka giganta. ani weza. tylko sarny w ogrodku.
  • Mateusz Gugałka

wiesz co, ja mam wrażenie, że jakoś mniej w ogóle owadów jest w stanach. Co prawda w mojej okolicy były skorpiony (ale to tylko w mojej okolicy tak było, nigdzie indziej w promieniu chyba setek kilometrów) i raz widziałem w ogródku czarną wdowę, mieszkałem w Middlesboro, KY. Co do Cali to mówi się, że to stan bez owadów; )
  • n a t a l i a

ughffd POCIESZYLES MNIE :)
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)