Rok w USA [539]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ♥weronika♥

A więc jak w temacie... na większości blogów, które czytam, dziewczyny piszą " muszę kupić sobie telefon ", jak to jest, czemu swojego nie można przywieźć?; p
  • agnieszka

nie znam nikogo kto przywiózł ze sobą telefon i go tu używa...albo nie działa,ja kupiłam jakiś najtańszy,badziewny aby tylko mi działał :D
  • Caroline

Z tego co wyczytałam,to większość osób kupuje telefon tam,na miejscu.Nie są drogie,a poza tym i tak kupujemy inną kartę do tego telefonu,żebyśmy mogli normalnie kontaktować się z tamtejszymi ludźmi; D I te polskie karty zazwyczaj nie działają zbyt dobrze,zawieszają telefon etc. albo w ogóle nie działają.

• Anonim

w mojej umowie jest napisane, ze nie mozna brac ze soba ani laptopow ani telefonow. ale i tak wezme ze soba komorke, po co mam kupowac nowa, nawet beznadziejna za 10$, raczej amerykanska karta bedzie mi dzialala w mojej komorce.
  • Caroline

trochę głupio,ale w Stanach elektronika nie jest droga,tylko trzeba trafić na dobry sprzęt; D
  • Anonim

Ja tam zabrałam swój. Może i elektonika nie jest droga *choć na mój wyjazd dolar przypadł na 3,5 :/*, ale nie widziałam sensu w kupowaniu telefonu. Po prostu trzeba zdjąć sim locka.
  • ♥weronika♥

no wlasnie... tak sie zastanawialam, czemu dziewczyny kupowaly tam telefony, bo przeciez chyba karty do komorek w kazdym kraju sa takie same...; p; d
  • Kamil

no bo tam elektronika jest bardzo tania. Ja kupiłem w USA laptopa za 1800zł w czasie gdy w PL kosztował ten sam model 4500zł!!!! Ale nie rozumiem dlaczego regulamin zabrania żeby wziąć ze sobą telefon czy laptopa. Niby dlaczego? Przecież to nie jest izolatka tylko wymiana.
  • Anna ****

Żeby telefon działał w USA musi być tzw czterostrefowy.
    Google nie zabardzo wiedzą co to ale jak chcesz wiedzieć zapytaj w sklepach z telefonami
    A te regulaminy są po to że po pierwsze to twoi host rodzice decydują o tym co ty mozesz a co ty nie mozesz robić podczas tego roku tam, i biuro nie chce im niczego nakazywać z góry a po drugie chcą uniknąć odpowiedzialności od np zgubienia takiego sprzętu.
    A co do kart startowych w usa to raczej nie ma takich jak u nas...
  • ♥weronika♥

Czyli, że karty startowe tam są innego kształtu i rozmiaru? Dziwnie, bo myślałam, że wszędzie tak samo, przynajmniej w EUROPIE; D
  • Caroline

Nie no,kształtu i rozmiaru to chyba takie same; D Tyle że sieci inna tj.w Polsce jest Era a tam nie xD tak myślę..; D
  • ♥weronika♥

Noto przecież o tym wiemmmm, jezuuu; p ktoś chyba źle mnie zrozumiał; D
  • Toms

Tutaj nie maczego stakiego jak karty. Kupujesz abonament w sieci verizon i dostajesz telefon od nich, jesli chcesz go zmeinic to musisc isc do nich i kupic od nich telefon. Nie ma czegos tkaiego jak simlock albo karta. Telefon mozna kupic tylko w sklepach danych sieci jak verizon albo ATNT. ALbo w walmarcie w sieci virgin mobile.
  • Kamil

no tak, ale można podpisać umowę, na jakiś konkretny czas, np od stycznia do września, czy tylko tak jak u nas na rok, dwa? A tak w ogóle to jakie tam są stawki, jaki koszt sms'a, minuty rozmowy?
  • Anonim

Ja MIAŁAM telefon na kartę. Co miesiąc musiałam coś dokupić i tyle. I w sumie wykupowałam tylko unlimited texting, bo i tak nie opłacało się nigdzie dzwonić.

Nienawidzę tego u nich, że płacisz jak wysyłasz smsa, ale też jak go dostajesz : P
  • ♥weronika♥

>Nienawidzę tego u nich, że płacisz jak wysyłasz smsa,
    >ale też jak go dostajesz : P

ee... bezsensu i dziwne, u nich jest to jakieś bardziej skomplikowane xd
  • Toms

no tak, jest telefon ,ze kupujesz karte co jakis czas i masz kase. To jest wlasnie virgin mobile, z walmartu. Ale to nei jest taka karta co ja wkladasz do srodka telefonu. Kupujesz karte, zdrapujesz srebrne pole i masz numer ktory wpisujesz by doladowac jarte. A jak otworzysz ten telefon to masz tylko baterie, nic pozatym, nie widac zadnej karty. I telefony z tej sieci sa najgorszym badziewiem z jakim sie kiedykolwiek spotkalem.

Ja place 60 dolarow miesiecznie i mam nielimitowane smsowanie i dzownienie do wszystkich.
  • agnieszka

haha ja na początku miałam mieć virgin mobile,ale nie miałam zasięgu u siebie w domu haha. mam verizona i miesięcznie płace jakieś 25$ miesięcznie(20$ z tego idzie na nielimitowane smsowanie bo dzwonić praktycznie nigdzie nie dzwonię)ja np:mogę tylko płacić za swój telefon przez internet bo karty na smsy nie ma nigdzie w mojej okolicy...
  • Kamil

a abonament można podpisać na jakieś 10 mieś? xD Np z AT&T? I to też jest przez CDMA czy już normalnie z karta sim?
  • ♥weronika♥

hah; d rozumiem :P a w jakiej cenie tam są telefony, chodzi mi o te w miarę fajne, nie koneicznie najnowsze :)
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)