-
Dawid
Mam pytanie, ameryknia mogą odrzucić nasze podanie o wizę - za co? Że np spisali nas kiedys policjanci czy cos? Czy np że mało mnie łączy tutaj z polska? -
Piotrek.
HAHA nie ma szans, zeby odrzucili Ci wize bo Cię policja kiedys spisala. W Ambasadzie powinni Ci wszystko powiedziec. Za malo laczy Cie z Polska? co przez to mam rozumiec, ze mieszkasz gdziesz indziej czy co ? -
Królik
ale jeśli spędziłeś 24/48 godzin w areszcie podanie mogą odrzucić. Różnie to bywa; ) -
Piotrek.
bez przesady, pozatym to tylko wiza uczniowska na rok, watpie, zeby ktokolwiek mial problemy z dostaniem jej... -
-
Marlena
a ja mam pytanie dotyczacy rozmowy z konsulem. Trzeba rozmawiac z nim po angielsku, czy mozna po polsku? daje to jakas roznice? ze np. jezeli jedziemy do stanow na rok do szkoly to powinnismy rozmawiac z konsulem po angielsku i wtedy beda wieksze szanse na to ze ta wize sie dostanie? -
Ola
ja rozmawiałam po angielsku, bo bądźmy szczerzy, to, żeby jechać do Stanów to raczej powinno się mieć taki poziom, żeby porozmawiać swobodnie z konsulem
ale myślę, że nie ma to aż takiego wpływu na to, czy dostaniesz wizę czy nie :) -
Ninaa
Tak. Dajesz dobre wrazenie, zreszta konsul jak sie dowiaduje o co chodzi najczesciej sam zaczyna po angielsku nawijac...zalezy od konsula.Ode mnie wymusil angielski -
Anonim
-
Ala***
-
Ola
-
Anonim