Rok w USA [539]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ewelina

Jest jeszcze sporo czasu, ale już teraz mogą się tu wypowiadać kandydaci na 2012-13. O ile tac są :D
  • Dawid

są są;) na ktora klase chcesz jechac? i z jakiego biura?
  • Ewka.

Też się przyłączam . : D
  • Ewelina

Napewno na 2 klasę liceum, i myślałam o tym aby jechać z rotary,
    a wy? :D
  • Ewka.

ja na 3 liceum i najprawdopodobniej z Almatur lub Why Not USA.
    w moim przypadku rotary odpada.
  • Domi; )

też się dołączam;)
    Planuję na I LO z Why Not Usa albo Almatur(CHI)
  • Dawid

no to też raczej na 1 LO i raczej WNU

moze juz przeczytalyscie cale forum? bo ja juz troche zapomnialem; )
    jak to jest z 1 LO ? kiedy mamy niby dawac rekrutacje do liceum ? w normalnych terminach (maj-czerwiec) czy jakos wczesniej ?

jaak myslicie duzo pojda w gore ceny ?
  • NatuuU

Ja kiedyś planowałam jechac na rok 2011/2012 ale teraz wiem, że chcę 1LO zaliczyć tutaj, w Polsce, zobaczyć jak to jest :)

Dawid, musisz złożyć papiery do szkoły w normalnym terminie rekrutacji, a kiedy już Cię przyjmą powinienneś (najlepiej z rodzicem) pójść do dyrektora szkoły uzgodnić warunki i to jak będzie wyglądała twoja nauka po powrocie.
  • Ewelina

Tak jak powiedziała natuu
    ale na forum napewno już gdzieś była taka rozmowa, bo ją widziałam w starszych tematach.
    A własnie jak ze szkołą? Będziecie chcieli powtarzać rok czy zrobić wszystko aby pójść do następnej klasy?
  • Domi; )

Ja będę starać się żeby nie powtarzać klasy.Mam nadzieję, że się uda;D
  • jeannerose

>Domi; ) napisała:
    >Ja będę starać się żeby nie powtarzać klasy.Mam
    >nadzieję, że się uda;D

Jesli szkola nie zrobi Ci problemu, wystarczy ze wybierzesz przedmioty podobne do przedmiotow w Polsce, powiesz w High School, ze chcesz zaliczyc rok, dostaniesz przedmioty podobne jak w Polsce + literature USA i cos a'la WOS i rok jest zaliczony :). Zawsze mozesz rowniez napisac GED i przetlumaczyc na polska mature i isc na studia (studia w Polsce moze rozpoczac osoba ktora ukonczyla 16 rok zycia)

jesli macie wiecej info mozecie klikac w linka pod moim zdjeciem, chetnie odpowiem na moim blogu na wszelkie wasze pytania :)!
  • Nona

Mi niestety nie uda się wyjechać 2011-2012 i chciałabym na 2012 -2013
    Raczej będzie to Almatur ewnetualnie Why not Usa
    Wybiorę dosyć ciężkie przedmioty bo chce zostać chirurgiem ale trzeba wierzyć że się da radę i ciężko pracować!
    Będzie to między innymi biologia, chemia (no wf nie może zabraknąć) historia Stanów, Angielski .
  • Ewelina

Widzę Nona, że ty podobnie jak ja na medycynę się wybierasz :D
    Ja też właśnie myślałam aby w stanach wziąść anatomie, chemi i fizykę, a co do reszty to jeszcze nie wiem .
  • Nona

Ja fizykę nie bardzo, ale biologia czy tam anatomia jak najbardziej;)
    W sumie nigdy bym się po sobie nie spodziewała że będę chirurgiem, przeważnie myślałam o psychologi czy coś ale odkryłam w sobie taką pasję;)
    ogółem moim największym marzeniem jest gra w kosza więc jeśli z tym wypali to wiadomo będzie genialnie;)
  • maggi

Ja wzielam anatomie na caly rok i jest to w sumie jedna z najlepszych klas. Ale to prawdopodobnie dzieki nauczycielowi, bo na quizach mozemy uzywac notatek a na sprawdzianach robic sciage. A przy okazji tez sie uczysz. Mam tez chemie.. ale sie na niej mozna zanudzic. Na początku bylam na AP Chemistry ale ze znajomością angielskiego jaką mialam na początku nie dało rady... a poziom Pre-Ap Chemistry jest bardzo latwy. Fizyki nie wziełam bo za nią nie przepadam. A tak wogóle też zamierzam isc na medycyne w Polsce. Tylko nie wiem jeszcze jak bedzie z maturą i powtarzaniem roku.
  • Nona

O widzisz dzięki za informację!
    Bardzo się cieszę, że też idziesz na medycynę a masz jakiś konkretny kierunek, chirurgia, farmaceutka czy coś innego?
  • Anonim

Cześć!
    Jestem tu nowy. Nazywam się Wojtek.
    Tak jak wy, też planuję wyjechać od USA na rok szkolny 2012/2013, czyli na 2 klasę LO. Do wyjazdu zostało jeszcze duuuużo czasu, więc na razie nie czynie żadnych przygotowań oprócz ostrej nauki angielskiego. :) Jak jest u Was z językiem na dzień dzisiejszy? Na jakim jesteście poziomie?
  • ArtyDaga

Ja też zastanawiam się nad wyjazdem. Teraz koncze gimnazjum, a na dodatkowym angielskim jestem na kursie do CAE. jeszcze rok i moj ang.bedzie chyba na to gotowy (chociaz przydalo by si etroche nieformalnego)
  • Ninaa

Ja jestem na poziomie takim, że rozumiem 80% filmów...i lubię rozmawiać po angielsku. Jadę w tym roku i najchętniej pojechałabym z jak najbiedniejszym angielskim...jak dla mnie to o wiele fajniejsze ... obserwować swoje postępy jak na początku się nic nie rozumie, a po miesiącu coraz lepiej, niż pojechać z perfekcyjnym angielskim...hah najchętniej zawiesiłabym swoją naukę do czasu wyjazdu, ale szkoła = obowiązkowy angielski hah:P
  • Ewka.

Ja osobiście oceniam mój angielski na całkiem dobry - potrafię bez problemów porozumieć się z obcokrajowcem (przykładowo w tym roku biorę udział w wymianie ze szwedzką szkołą - I etap już za mną i językowo wszystko przebiegło super), jednakże słabiej jest trochę z gramatyką, gdyż większą wagę przywiązuje do zasobu słownictwa.
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)