-
Darek nowak
Zakładam temat dla przestrogi dla przyszłych exchange studentów. Przy wyborze pośrednika w Polsce patrzcie aby nie wysyłał was z fundacji USSE. Pomijając fakt że przed wyjazdem narobili mi nerwów nie znajdując rodziny bardzo długo, nie odpowiadali na emaile kilka tygodni, telefony itd. Teraz jak już jestem w USA chciałem się z nimi skontaktować- 0 odpowiedzi! Co więcej moim koordynatorem jest bliski członek rodziny moich hostów wiec mówie jej ze jest taki i taki problem i żeby do nich zadzwoniła. Ona też próbuje od tygodnia nikt nie odbiera telefonu, nawet numer alarmowy bez odpowiedzi. Ciekawe co by się stało gdyby sytuacja rzeczywiście wymagała szybkiej interwencji... -
♥weronika♥
Ahh, dlatego wybrałam ALMATUR :) Nikt raczej na fundacje z tego biura nie narzekał, kierowałam się pozytywnymi opiniami :D mam jednak nadzieje, że się w końcu odezwą z tej Twojej fundacji.. -
Ala***
Ja też słyszałam kilka negatywnych opini, jakaś dziewczyna chyba się na gronie o nich wypowiadała, że to kompletna porażka.;( -
Alicja ....
-
-
patrycja
nawet jesli by z nimi wspolpracowali, to ty wybierasz z jaka jedziesz fundacja -
Alicja ....
czy aby na pewno? bo szłyszałąm ,że ktoś dostał aplikacje do uzupełnienia do chi a niepytano się o preferencje co do organizacji -
washington
nie wybieraj CHI takze! tragiczna. nie wykonuja swojej pracy z wyobrem i sprawdzaniem rodzin, bardzo dlugie oczekiwanie na nowy dom, zero spotkac z innymy studentami exchange.
-
Alicja ....
no to jakie biuro wybrać ? a jeżeli juz zdecydowałam sian almatur(bo niekoniecznie chce mi się jechać do way-wy ani do rzeszowa) to mam wybór w organizacajach pomiędzy chi , ciee lub wise ale okażdym słyszałam jakieś złe opinie . jestemw kropce . doradzicie mi coś?
-
Ewson
Szczerze to do tej pory widziałam same dobre opinie o CHI. I właściwie nawet więcej lepszych o CHI niż CIEE, więc ja bym brała to pierwsze. Na dodatek jest tańszy, bo bez Nowego Yorku na początku...
Ale to już zależy czy ci na tym zależy czy nie. -
Alicja ....
dobra załóżmy że zależy mi na spotkaniach z innymi exchange ( a na wyjazd do nowego yorku pojechałabym z wycieczką) to czy chi zapewnia spotkania z wymieńcami?
-
Alicja ....
http://grono.net/chat/#rokwusa/topi...
,,Nie jedzcie z Ciee....nie ma mowy. organizacja chujowa. nic nie organizuja nic! a koordynatorka jak zdaje sprawozdanie co u mnie slychac to nie pisze o mnie a o mojej host jak ona sobie dzilenie ze mna radzi bo ja taka trrudna jestem...
serio. kazda inna organizacja bedzie bezpieczniejsza wydaje mi sie. Wyjazd bardzo fajny i duzo daje i jezykowo i sporo doswiadczen, ale nie z CIEE....''
jeden z cytatów ,polecamten temat