Rok w USA [539]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Asia

No a ja się zgłosiłam i jest informacja, ze się miejsca skończyły. Ja i moje szczęście :D
    Ale przynajmniej jadę do Francji, więc jest ok :p a poza tym kasa z obozu pójdzie na usa; )
  • duluuS.

hah , no dokładnie; d . nie wiem jak wy , ale ja od września zbieram kieszonkowe do Stanów XD
  • Asia

Też zbieram. :p i to tak, żeby rodzice docenili, ze nie wydaję pieniędzy :D
  • duluuS.

dla moich wielkim świętem jest to , kiedy odłożę chociaż 10 zł XD . nie potrafię zbierać kasy , więc jestem ciekawa czy mi to wyjdzie; chociaż jak się zaparłam w marcu , to uzbierałam 250 zł na Londyn xd ale dopóki im nie pokazałam dowodu wymiany z polskich na funty ( bo przyznałam się po wycieczce ) , to nie chcieli mi wierzyć xd.
  • Ola sasq

Kupe czasu mnie tu nie bylo, podobnie jak Ala rozmyslalam nad uwc oraz nad tym co mialabym robic po roku szkolny w USA. Nigdy jakos specjalnie nie lubilam sie wywyzszac i jestem raczej realistka: czy uda mi sie dostac stypendium? Szczerze, watpie. Co z tego ze mam dobre wyniki, jestem jedna z lepszych w szkole? To jest jednak cos innego, wyjazd do boarding school to glownie nauka i przygotowywanie do matury, a rok w usa to glownie angielski, nowe znajomosci. Nie wiem czy to czytasz Ala, ale pisalas cos o ile dobrze jeszcze kojarze o wyjezdzie na 1 LO na pre-IB a pozniej w polsce zrobienie IB. Jasne, ze takie dwuletnie stypendium to super sprawa, ale moze byc cholernie trudno plus zero luzu, host rodzinki, generalnie takie studia przed studiami.
    A jak wam idzie namawianie rodzicow? Bo ja ostatnia taka rozmowe z moja mama prowadzilam w sierpniu lub we wrzesniu, bo mialam duzo spraw i do ulozenia w swojej glowie.
    Znowu sie napalilam na ten wyjazd i zrobie wszystko aby spelnic marzenie; )
  • Asia

Ja też daw o tym rozmawiałam, ale cały czas subtelnie przypominam :D Np. jesteśmy w sklepie ii są jakieś bajgle no to oczywiście tekst ode mnie,że może niedługo im wyślę prawdziwe amerykańskie :P

OJ, Współczuje trochę moim rodzicom,b o cały czas te temat gdzieś jest i nie pozwalam im zapomnieć :D
  • Ola sasq

Hahahaha! Dobry patent.; )
    Mecz rodzicow, mecz az sie zgodza!
  • duluuS.

ja moim też w kółko o tym delikatnie przypominałam , tworzyłam jakieś głupie aluzje itd. :D w sumie to całkiem fajna zabawa była XD . aż w końcu dostałam ich zgodę , ale jest problem , którego nie da się przeskoczyć - kasa . generalnie wszystko fajnie i wiem że jadę , ale jak coś się stanie - odpukać - i np. w grudniu okaże się , że pieniędzy nie ma , to trochę dupa ...; x
    jednak z moimi miałam o tyle łatwo , że oni zrobią prawie wszystko o co ich poproszę , a jeżeli jeszcze poprę to rozwojem osobistym , podszkoleniem angielskiego itd. , to praktycznie ich kupiłam :D
  • Ola sasq

kasa, kasa, kasa. To zawsze jest jakas przeszkoda.
    Ja naprzyklad zrobilam wycieczke po rodzinie, znajomych i pozieralam wszystkie nieuzwyane telefony i na stronie orange.pl sprzedalam i dostalam prawie 4 stowki; D
    Jeszcze jakies ksiazki czy cos i spoko loko.
    Mam nadzieje ze uda sie Twoim rodzicom i Tobie cos zorganizowac!; )
  • duluuS.

dzięki :) mam nadzieję , że Twoi też nie będą mieli nic na przeciw :D
    łoo , 400 zł to nieźle; > . ja muszę zobaczyć na czym mogę zarobić xd
  • Ola sasq

W sumie to tata nie ma nic do gadania, bo wychowuje mnie mama, jedyne co to moze doplacic.; )
    Dzisiaj po roku czasu znowu poruszylam z mama ten temat i chyba wziela to na powaznie, wiec jest w miare okay. Ciesze sie jak glupek. Haha; D
    Tak w ogole to powiem szczerze, ze czas niezle zasuwa, juz zaraz zaczna sie te wszystkie aplikacje, koniec gimnazjum i marzenia sie spelnia.; D
  • Raoul_Duke

Ja na 99% jade, prawdopodobnie z Fostera. Zastanawiam sie tylko nad fundacja, rozwazam CCI, jakies opinie?

Pozdrawiam.
  • Ola sasq

Ja wlasnie tez rozwazam czy lepiej z fostera czy z almaturu; D
    A dlaczego chcialbys wlasnie z ta fundacja? Najtansza to ona nie jest , jesli juz to bym rozmyslala nad NWSE.; )
  • Raoul_Duke

Wybor stanu :)

Z tego co widze na stronie Fostera oferuje to zarowno CCI jak i ISE; wiec fajnie by bylo gdyby ktos mogl zarzucic opiniami ich dotyczacymi :).
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)