-
♥weronika♥
właśnie.. jak będzie trzeba coś wypełniać to nie wiem czy sobie poradze xd łatwo poszło czy jak? -
I.
będzie trzeba.. Wpisz w google to zobaczysz jak wygląda ta kartka i tam też tłumaczą co należy wpisać.. Najbardziej dla mnie niezrozumiałe jest to pytanie o tą wartość rzeczy które wwozisz do stanów. to jest do oclenia, tak?
ale co jak co, podejrzewam, że coś tam pomieszam i będzie dupa. -
karolkie
na kartce rzeczy wwozonych bez cła mozna wpisać wartośc do 100$. pozniej naliczane jest cło;) polecam wpisac okolo 30-40$ bo to rzeczy, ktore zostawicie w us:) czyli wartosc prezentow dla hostow itd.
oprocz tego kartka, na której wpisujecie adres swojego pobytu w us, dane osobowe i rozne takie pierdółki:P nie wiem dlaczego się tym zamartwiacie!;) w razie pomylki (mylilam sie trzy razy w swoim adresie haha;d) dostajecie nowa karteczke od stewardessy. potem zostawiacie ją na przejsciu granicznym na lotnisku w us u celnika;) -
♥weronika♥
to tylko wpisuje się wartość rzeczy, które się ZOSTAWIA w USA czy jak, bo sie pogubiłam..? -
-
Alicja ....
-
Olga
tak, te które zostawiasz. A taka stewardessa w LOT strasznie na mnie się darła jak się pomyliłam raz hhahaa -
♥weronika♥
ja tam lece liniami Continental z Berlina, więc będą pewnie Amerykanki i Niemki.. ale nie wiem :p -
Justyna
spoko spoko :) damy rade z tymi kartkami, to nic trudnego
ja nie lubie obslugi z LOTu totalnie, wystarczy wybrac linie z innego kraju a obsluga jest piec razy milsza. na szczescie nie lece polskimi ,uf :D -
I.
justyna dobrze, że lecisz ze mną, bo jak coś to pomożesz mi z kartką :D:D. -
ksokso
te kartki to standard. wiele razy, gdy gdzieś leciałam musiałam takie wypełniać. chodzi głównie o to kim jesteś (studentem), numer paszportu i miejsce, gdzie będziesz mieszkać w U.S. :) -
ola.
Nie wiem czy ty o to chodzi ale wypełniałam coś takiego jak leciałam do Egiptu, nic trudnego; ) -
Alicja ....
>ola. napisała:
>Nie wiem czy ty o to chodzi ale wypełniałam coś takiego
>jak leciałam do Egiptu, nic trudnego; )
też wypełniałam ten druczek jak leciałam do egiptu
potwierdzam nic trudnego; -D -
ola.
W trakcie podróży samolotem do USA, na krótko przed lądowaniem stewardesa rozdaje druki, które należy uzupełnić. Pasażerowie lecący do USA po raz pierwszy mogą być trochę zaskoczeni. Zupełnie bez powodu. Poniżej wszystkie ważne informacje dotyczące dokumentu I-94.
Druk należy wypełnić drukowanymi literami, czarnym długopisem.
Do poprawnego uzupełnienia formularza potrzebne są następujące dane:
1. Nazwisko
2. Imię
3. Data urodzenia: dzień/miesiąc/rok
4. Kraj obywatelstwa (np. POLAND)
5. Płeć: męska – MALE; żeńska – FEMALE
6. Seria i numer paszportu
7. Numer lotu
8. Kraj zamieszkania (np. POLAND)
9. Miejsce rozpoczęcia międzynarodowej podróży lotniczej (np. Kraków, Warszawa)
10. Miejsce wydania wizy (np. Kraków, Warszawa)
11. Data wydania wizy: dzień/miesiąc/rok
12. Adres w USA: nr domu, ulica (osoby, udające się do USA w celach turystycznych podają zazwyczaj adres hotelu)
13 Adres w USA: miasto i stan
14 Nazwisko
15 Imię
16 Data urodzenia: dzień/miesiąc/rok
17 Kraj obywatelstwa (np. POLAND)
http://www.rokszkolnywusa.wnu.pl/
prawdopodobnie chodzi o to ; )