Rok w USA [539]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • VmademoiselleV

Chciałabym w jednym wątku zebrać adresy blogów tylko i wyłącznie osób, które wyjeżdżają do USA na rok 2011/2012 :)
  • karolkie

• Ala***

Szkoda,że tylko tyle, że wszyscy wymieńcy blogów nie piszą, nigdy nie mam dość czytania o USA :)
  • Justyna

ja zalozylam juz nawet, ale stwierdzialam ze nie bede pisac :D bo mi sie nie bedzie chcialo! huehue
    ale Wasze bede czytac obowiazkowo! :*
  • Ola

dodaję swojego bloga
    http://hellofrommontana.blog spot.com (bez spacji oczywiście)
  • Asia

Ola, na Twoim blogu przeczytałam że jedziesz z fundacji World Experience. Czy mogłabyś coś więcej o niej napisać, bo nie słyszałam o niej jeszcze; p
  • Ola

Ja trafiłam na tą fundację zanim wiedziałam o innych, czyli zanim trafiłam na forum. Córka znajomych moich rodziców była właśnie z World Experience i to ona dała mi kontakt do niej.
    Nie jest to duża organizacja, muszę stwierdzić, że mała. Z Polski w tym roku jadę tylko ja.
    Może trochę inne jest to, że nie współpracuje z nią w Polsce żadne biuro, tylko tzw. koordynator i on mi pomagał i zajął się wieloma sprawami. To właśnie z nim od początku miałam kontakt. Pod innymi względami, nie różni się chyba od innych. Ogólnie to jak na razie, nie miałam problemów. Jak chciałabyś wiedzieć coś dokładniej to pytaj, chętnie odpowiem :))
  • karolkie

ej, w zeszlym roku jedna dziewczyna z Polski tez leciała z tej fundacji i również trafiła do Montany! :)
  • Ola

właśnie bardzo niedawno się o tym dowiedziałam, koordynator z Polski mi powiedział (a zdarzyło mi się przeglądać jej bloga i nie zwróciłam uwagi na fundację) :)
  • Asia

A mogłabyś mniej więcej podać koszty jakie trzeba tej fundacji zapłacić, bo wydaje mi się że skoro nie współpracuje z żadnym biurem w Polsce to chyba jest tańsza : ))
  • Ola

wydaje mi się, że koszty są bardzo porównywalne, ja płaciłam fundacji 4.900 dolarów i podobnie jak w innych biurach, sama płaciłam za SEVIS, wizę i bilet lotniczy; ))
  • Asia

Aha, no to tak jak w innych biurach. A jak myślicie, kiedy biura umieszczą na swoich stronach internetowych cenniki i wgl ? Bo nie wiem kiedy to wszystko mam zacząć załatwiać : pp
  • I.

najlepiej napisz emaile do biur które cię interesują i się dowiedz. :).
  • Ala***

Ja tak zrobiłam, napisałam do nich, niektóre biura chyba maja niezmienne cenniki, np. Almatur, WNU
  • Asia

niezmienne cenniki ? Wydaje mi się, że co roku są nowe ceny, ale nie jestem pewna.. Ja zdecyduję się raczej na almatur i będę musiała do nich napisać :) A ty Ala jakie biuro wybierasz ?
  • ksokso

mytenmonths.blogspot. com :)
  • karolkie

asia, ceny sie nie zmieniają, przynajmniej z tego co wiem.
    ksokso, wyzej dalam adres do ciebie.
  • I.

Oficjalnie informuję że mam bloga

http://thefuture-is-unwritten.blog spot.com/
  • paulalajka.

A orientujecie się czy są jakieś blogi o Brazylii? :) bo sama mam jednego a na gronie nie ma nawet grupy o Roku W Brazylii....
  • Ala***

Ja zastanawiam się między WNU i Almaturem.
    Oferuja to samo, ale WNU jest droższe, więc nie wiem, chyba Almatur, o fundacji jeszcze nie myślałam.
  • 1
  • 2
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)