Rok w USA [539]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • CarmMeL <3

Hej. Stworzyłam ten wątek dla tych co interesują się wymianą do Usa a także dla tych co tą przygodę mają za sobą.
    Jak wyglądała rozmowa i testy ? trudne były pytania ?
    ja strasznie się denerwuje mimo że w październiku będę to wszystko załatwiać.
    z góry dzięki za odp.
  • Ninaa

Niektore pytania byly trudne, ale wiekszosc w stylu : co robi dziewczynka na obrazku? a)modli sie b)je sniadanie c)jedzie samochodem
    Nie ma sie w ogole czym martwic. Co do ,,rozmowy kwalifikacyjnej" to na luzie, pani sie zapyta jak sie nazywasz, co robisz w wolnym czasie, mnie sie zapytala co robilam w sylwestra i tyle. W ogole bez stresu, nie ma czym!
  • CarmMeL <3

a w jakim biurze zdawałaś testy ? :)
    Trochę mi ulżyło ufff.
  • Ninaa

w almaturze w wawie
  • CarmMeL <3

ja tez mam nadzieje że uda mi sie w Almaturze; ).
    a jedziesz teraz w sierpniu do Usa ? długo czekałaś może na placement ?:)
  • Ninaa

Ja juz jestem od poniedzialku w USA, na placement czekalam tylko 2,5 miesiaca, jestem w Kansas
  • Różowaa; D

ooo wspaniale; )
    i jak pierwsze wrażenie,polecasz wyjechac ??:dogadujesz sie z hostami :) ?
  • Ola

test był taki średni, ale spokojnie do przebrnięcia, ja się nim nie denerwowałam w ogóle i jakoś poszło. nie martw się; )) całe załatwianie różnych rzeczy mimo wszystko jest przyjemne :)) potem jest gorzej i nudniej - (czekanie na placement; /// )
  • CarmMeL <3

uff troszke mnie uspokoiłaś ale jak słyszałam jakie są pytania to głowa boli.
    a ty pamiętasz może o co cie pytali na rozmowie klasyfikacyjnej albo coś :) ??
  • Ola

ja tak naprawdę to nie miałam takiej typowej rozmowy, tylko uzupełniałam jakąś kartkę o mnie, więc ciężko mi powiedzieć :))
  • CarmMeL <3

a z jakiego biura korzystałas :) ???
  • Ola

fundacja Word Experience :))
    ja nie załatwiałam w biurze bo World Experience ma przedstawiciela na Polskę (taki koordynator) i to on mi pomagała wszystko załatwić :)) więc to było troszeczkę inaczej :))
  • CarmMeL <3

aha to faktycznie inaczej; )
    a jedziesz w tym roku ?
  • Ola

tak, jadę :))
    lecę w sobotę do Montany; ))
  • CarmMeL <3

uuuu to super xd .
    Masz może bloga? To będe go odwiedzac. :*
    Stresujesz się już ?
  • Ola

hellofrommontana.blog spot.com (bez spacji)

szczerze mówiąc, to zaczynam się stresować lotem, reszta wydaje się być okej; )) trochę mnie przeraża pakowanie :)
    pewnie tuż przed wylotem będę strasznie zdenerwowana; )
  • CarmMeL <3

ja się będe bała na lotnisku jak bedzie 'przesiadka' że pomyle GATE. albo się zgubię xd
    a jak sprawa z rodzinką , fajna ? :)
  • Ola

właśnie ja się boję, że pójdę, gdzie nie trzeba na lotnisku itp; ))
    rodzinka wydaje się być okej. niestety są moją welcome family, czyli będę u nich na pewno 3 miesiące i albo wezmą mnie na dłużej albo przejdę do nowej rodziny, ale tym jakoś się nie martwię.
    moja host family to ojciec i trzy córki (17, 13 i 8 lat) piszę sobie z tą najstarszą i wydaje się super !; ))
  • CarmMeL <3

to super właśnie że mają dzieci przynajmniej możesz z nimi pogadać, złapać kontakt z tą najstarsza i chodzić z nią do szkoły :P
    mam nadzieje że ja tez trafię na fajną z dziećmi :)
  • duluuS.

mam nadzieję , że ktoś tu jeszcze zagląda , bo mam jedno pytanie c: .
    w przyszłym roku najprawdopodobniej będę zdawała egzamin FCE i zastanawiam się , czy - jeżeli go zdam - będę musiała pisać test kwalifikacyjny . jeżeli ktoś z was ma jakieś info. na ten temat , to byłabym wdzięczna :) .
  • 1
  • 2
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)