- 1
- 2
-
ForGet
Założyłam ten wątek, ponieważ chciałam zebrać wszystkie informacje o fundacjach ( mnie interesują CET, ERDT Share, ACES, CIEE, CHI) Miał ktoś styczność z tymi fundacjami? Czy były problemy ze zmianą rodziny albo jakieś inne? Jakie macie o tych fundacjach zdanie?
Z jakim biurem i fundacją najlepiej jechać Almatur, Why Not USA czy Perfect? -
Ala***
CIEE o tyle fajne, że ma 2 dni w NY, ale słyszałam, że jakaś dziewczyna miala ogromne problemy ze zmianą rodziny.
O CHI słyszałam wiele dobrych opinii, zero problemu.
WNU i Almatur są chyba najbardziej polecane. -
CarmMeL <3
Hm no własnie, w CIEE są 2/3 dni w NYC a potem do rodziny.
I w szkole trzeba mieć obowiązkowo US History (CIEE wymaga)
a co do CHI jestem tego samego zdania co Ala; )) -
ForGet
A może o CET coś słyszałyście? Cały czas nie mogę się zdecydować między CHI a właśnie CET -
-
CarmMeL <3
słyszałam o CET,podobno były tam jakieś zamieszania z koordynatorką.
bardziej rozpowszechnione jest CHI więc musisz zdecydować; )) -
Ala***
CET ma organizowane trzy wycieczki w ciągu trwania programu, ale są dosyć drogie; (
Tak, były zamieszania, podobno koordynatorka nie nadsyłala raportów z ocenami, nie można było się do niej dodzwonić, ale znam tylko dwa przypadki, tak to ok.; ) -
dzeksonowax3
słyszałam, ze fundacja ISE organizuje duzo obozów integracyjnych, spotkań, zabaw, imprez dla wszystkich uczestników wymiany
pozdro. :) -
Ala***
-
dzeksonowax3
-
CarmMeL <3
obozy integracyjne, spotkania, imprezy dla uczestników wymian prawie każde biuro organizuje co miesiąc lub dwa.
wiec mysle ze nie ma sie czym martwic. -
washington
nie polecam CHI,
zero spotkań z innymi studentami exchange, zero kontroli dotyczących miejsc zamieszkania, moja host mam wypełniła aplikacje online i podpisano z nią umowę NIM sprawdzono dom.
fundacja na miejscu nie robi dosłownie nic, poza problemem o mój wyjazd do innego stanu na święta bożego narodzenia, mimo zgody moich rodziców i rodziny goszczącej. jako argument stawiając fakt, że nie mogę sama latać samolotem (a jak się tu dostałam?).
NIE POLECAM. -
Ninaa
Ja wybrałam CIEE, ale wylądowałam z WISE(nie wiem czy one ze sobą współpracują czy co) i powiem wam, że swoją robotę dobrze odwalają. Są wycieczki, ciągle się pytają jak nam jest, wypełniamy ankiety czy dobrze nam w tej rodzinie itp...No ale do tego pilnują ostro, więc lepiej nie łamać z nimi regulaminu... -
Joasia; )
mam pytanie co sądzicie o JDJ Bachalski, bo znalazłam ich i mają fajne oferty, ale z tego co czytałam forum to nikt o nich nie wspomniał. Był ktos może z nimi albo coś słyszał? :) -
karolkie
polecam global insights.
placement dostaje sie bardzo szybko.ja dostalam w marcu,a aplikacje skladalam pod koniec stycznia.
moja kolezanka skladala w czerwcu a dostala rodzine pod koniec lipca.:) -
Ala***
-
washington
>Joasia; ) wrote:
>mam pytanie co sądzicie o JDJ Bachalski, bo znalazłam ich
>i mają fajne oferty, ale z tego co czytałam forum to nikt
>o nich nie wspomniał. Był ktos może z nimi albo coś
>słyszał? :)
polskie organizacje nie mają znaczenia, ważne jaka fundacja zajmuje się tobą w USA -
ania ania
Ja uważam, że jednak ważne jest jak Cię przygotują do tego wyjazdu tutaj i pomogą z całą tą aplikacją itp. -
Justyna
Ja polecam Almatur i CHI! :) wszystko pozytywnie! Co prawda niektóre koordynatorki są jakieś nieogarniete ale spoko, zawsze jest ktoś z góry do kogo można sie zwrócić(np koord. stanowa) :> miałam juz 2 wycieczki z nimi, a kwietniu camp na kilka dni, wiec elegancko. Nawet Finka z doubleplacementu (tez CHI) spotkała sie w nyc z rodzicami w grudniu wiec generalnie nie ma probelmow. Tylko ciiii:) organizacja wiEdziala ale nie popierała, aczkolwiek nie zabronila. To tyle; );) -
duluuS.
ooo , to dobrze , że polecasz CHI :) sama zdecydowałam się na tą fundację , tylko muszę odczekać swoje , do 3 liceum; p. a dokąd były te wycieczki ? btw. prowadzisz może jakiegoś bloga ? -
duluuS.
- 1
- 2