• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ForGet

Założyłam ten wątek, ponieważ chciałam zebrać wszystkie informacje o fundacjach ( mnie interesują CET, ERDT Share, ACES, CIEE, CHI) Miał ktoś styczność z tymi fundacjami? Czy były problemy ze zmianą rodziny albo jakieś inne? Jakie macie o tych fundacjach zdanie?

Z jakim biurem i fundacją najlepiej jechać Almatur, Why Not USA czy Perfect?
  • Ala***

CIEE o tyle fajne, że ma 2 dni w NY, ale słyszałam, że jakaś dziewczyna miala ogromne problemy ze zmianą rodziny.
    O CHI słyszałam wiele dobrych opinii, zero problemu.
    WNU i Almatur są chyba najbardziej polecane.
  • CarmMeL <3

Hm no własnie, w CIEE są 2/3 dni w NYC a potem do rodziny.
    I w szkole trzeba mieć obowiązkowo US History (CIEE wymaga)
    a co do CHI jestem tego samego zdania co Ala; ))
  • ForGet

A może o CET coś słyszałyście? Cały czas nie mogę się zdecydować między CHI a właśnie CET
  • CarmMeL <3

słyszałam o CET,podobno były tam jakieś zamieszania z koordynatorką.
    bardziej rozpowszechnione jest CHI więc musisz zdecydować; ))
  • Ala***

CET ma organizowane trzy wycieczki w ciągu trwania programu, ale są dosyć drogie; (
    Tak, były zamieszania, podobno koordynatorka nie nadsyłala raportów z ocenami, nie można było się do niej dodzwonić, ale znam tylko dwa przypadki, tak to ok.; )
  • dzeksonowax3

słyszałam, ze fundacja ISE organizuje duzo obozów integracyjnych, spotkań, zabaw, imprez dla wszystkich uczestników wymiany
    pozdro. :)
  • Ala***

ISE z jakim biurem współpracuje?
  • dzeksonowax3

http://www.naukaipraca.pl/109/101_r...

mają dobrą cenę.
  • CarmMeL <3

obozy integracyjne, spotkania, imprezy dla uczestników wymian prawie każde biuro organizuje co miesiąc lub dwa.
    wiec mysle ze nie ma sie czym martwic.
  • washington

nie polecam CHI,
    zero spotkań z innymi studentami exchange, zero kontroli dotyczących miejsc zamieszkania, moja host mam wypełniła aplikacje online i podpisano z nią umowę NIM sprawdzono dom.
    fundacja na miejscu nie robi dosłownie nic, poza problemem o mój wyjazd do innego stanu na święta bożego narodzenia, mimo zgody moich rodziców i rodziny goszczącej. jako argument stawiając fakt, że nie mogę sama latać samolotem (a jak się tu dostałam?).
    NIE POLECAM.
  • Ninaa

Ja wybrałam CIEE, ale wylądowałam z WISE(nie wiem czy one ze sobą współpracują czy co) i powiem wam, że swoją robotę dobrze odwalają. Są wycieczki, ciągle się pytają jak nam jest, wypełniamy ankiety czy dobrze nam w tej rodzinie itp...No ale do tego pilnują ostro, więc lepiej nie łamać z nimi regulaminu...
  • Joasia; )

mam pytanie co sądzicie o JDJ Bachalski, bo znalazłam ich i mają fajne oferty, ale z tego co czytałam forum to nikt o nich nie wspomniał. Był ktos może z nimi albo coś słyszał? :)
  • karolkie

polecam global insights.
    placement dostaje sie bardzo szybko.ja dostalam w marcu,a aplikacje skladalam pod koniec stycznia.
    moja kolezanka skladala w czerwcu a dostala rodzine pod koniec lipca.:)
  • Ala***

Możesz podac jakiegos linka?
    Załatwiała się to przez jakieś biuro?
  • washington

>Joasia; ) wrote:
    >mam pytanie co sądzicie o JDJ Bachalski, bo znalazłam ich
    >i mają fajne oferty, ale z tego co czytałam forum to nikt
    >o nich nie wspomniał. Był ktos może z nimi albo coś
    >słyszał? :)

polskie organizacje nie mają znaczenia, ważne jaka fundacja zajmuje się tobą w USA
  • ania ania

Ja uważam, że jednak ważne jest jak Cię przygotują do tego wyjazdu tutaj i pomogą z całą tą aplikacją itp.
  • Justyna

Ja polecam Almatur i CHI! :) wszystko pozytywnie! Co prawda niektóre koordynatorki są jakieś nieogarniete ale spoko, zawsze jest ktoś z góry do kogo można sie zwrócić(np koord. stanowa) :> miałam juz 2 wycieczki z nimi, a kwietniu camp na kilka dni, wiec elegancko. Nawet Finka z doubleplacementu (tez CHI) spotkała sie w nyc z rodzicami w grudniu wiec generalnie nie ma probelmow. Tylko ciiii:) organizacja wiEdziala ale nie popierała, aczkolwiek nie zabronila. To tyle; );)
  • duluuS.

ooo , to dobrze , że polecasz CHI :) sama zdecydowałam się na tą fundację , tylko muszę odczekać swoje , do 3 liceum; p. a dokąd były te wycieczki ? btw. prowadzisz może jakiegoś bloga ?
  • duluuS.

+ mogłabyś powiedzieć ile kosztowały te wycieczki ? (:
  • 1
  • 2
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)