Rok w USA [539]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Klaudia Chabowska

Hej. Mam pewne pytanie i mam nadzieje że pomożecie mi znaleźć na nie odpowiedź. Ja i mój chłopak chcemy wyjechać razem za rok do usa na 10 miesięcy, problem w tym, że nie wiemy czy uda nam się trafić do tej samej szkoły, miasta czy stanu, a oczywiście bardzo nam na tym zależy. Czy jest w jakimkolwiek biurze możliwość pojechania dwóch osob i dostania się do tej samej szkoły? Czy raczej jak biorą kogoś na wymiane do high school to staraja się brać jedną osobe z danego kraju? Wiecie coś na ten temat? Czy np. w Almaturze czy Why Not USA jest taka możliwość? Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzięki. =)
  • Ninaa

Ja mam w moim mieście 2 siostry, które trafiły jakieś 20 minut od siebie...jest to dość niepradopodobne. I najpierw jedna dostała rodzinę, a druga 3 tyg później...ale jako, że stanów nie można wybierać, nie sądzę, by taka opcja była możliwa...W przypadku tych dziewczyn widocznie ktoś zobaczył, że siostry i się zlitował...Ale żadna agencja nie zagwarantuje Ci placementu z drugą osobą...
  • Ala***

Chyba takiej możliwości nie ma, ale jakbyś ze swoim chłopakiem pojechała z WNU, to tam organizują takie wycieczki po stanach kilku dniowe. I mogłabyś jak coś to się z nim zobaczyć te kilka razy; )
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)