-
♥ Jenuś ♥
Jeszcze takiego wątku nie wyłowiłam, więc zakładam nowy.
Mam problem, ponieważ już mam prawie zarezerwowany wyjazd w wakacje, przez którego na wymianę bym mogła jechać dopiero 12 sierpnia... ale, no nie z tym wyjazdem jest problem, a bardziej, że z Into z którym chcę jechać jest Camp New York pięciodniowy i można w nim brać udział tylko jeśli nie koliguje to ze szkołą.. no a oczywiście brać udział bym chciała.
Stąd moja prośba, aby jak wiecie/ jesteście w danym Stanie, żebyście napisali kiedy zaczął Wam się rok szkolny.
Będę się starała nakierowywać biuro na Arizone lub Californie, ale tam rok się zaczyna w połowie sierpnia (w Arizonie nawet na początku w niektórych szkołach), także interesuje mnie jak jest w innych stanach... i oczywiście oprócz stanu piszcie też miasto jak możecie.
Z góry dzięki wszystkim; *
PS mam nadzieje, ze większość zrozumiała o co mi chodzi z tej chaotycznej wypowiedzi. :) -
myszqa 13
tez mnie to ciekawi właśnie...bo jeśli mialabym do USA jechac to też chce na tą 5 dniową wycieczkę do NY -
Anonim
możecie sobie poczytać blogi osób, które są teraz na wyjeździe, one najlepiej też odpowiedzą na wasze pytania. z tego, co ja się dowiedziałam, to biuro wam podeśle datę wyjazdu i na nią raczej nie macie wpływu, bo przecież wiele osób z całego świata też tam będzie jechać; ) -
Kacha
w watku 11/12 dziewczyny pisały kiedy sie im rok zaczyna..
a z tym nakierowywaniem biura na jakis stan to kiepsko, znaczy mozesz uwzglednic ze chcesz w tych stanach mieszkac ale tak naprawde to nie od nich zalezy tylko od rodziny ktora cie zechce -
-
♥ Jenuś ♥
Wiem, wiem.. ale wiesz, zobaczy się.. będę starała się ich nakierowywać na dany rejon...
Merlinie.. nie chce mi się przeglądać 115 stron... ale poszukam.
I tak zaznaczę, że najbardziej interesuje mnie rozpoczęcie roku w:
1. Luizjana
2. Missisipi
3. Arizona
4. California
5. Floryda
6. Alabama
7. Georgia
8. Oklahoma
(tak wiem, same ciepłe.. ale no cóż, liczę na szczęście, że właśnie tak trafie)
Ale oczywiście innych też się z chęcią dowiem. -
♥ Jenuś ♥
AAaaa... i no nie ma się wyboru kiedy się jedzie, ale tu jest tak, że jest kilka turnusów tego Camp New York..
No i też z blogów wiem miej więcej, ze:
Colorado, Alaska, Kanada i Michigan zaczyna się na początku września
Iowa gdzieś tak 22 sierpnia
Kansas wyczytałam że bodajrze 16 sierpnia
Arizona - 15 sierpnia, ale na stronach dwóch szkół do których wysyła np. WNU, wyczytałam, ze w jednej się zaczeło 8 sierpnia
Lakeewod - 20 sierpnia
I to tyle. Oo..
I ten problem, że zależy mi gdzieś, gdzie jest cieplej... Przynajmniej spróbuje.. co mi szkodzi. -
♥ Jenuś ♥
aaa.. I Lakeewod to Ohio
I znalazłam jeszcze to:
Waszyngton i Wisconsin - wrzesień
California(tu nie znalazłam konkretniej daty) -ok. 18 sierpnia
Missouri - 18 sierpnia -
Ola
Nie nastawiajcie sie zbytnio do jakiego stanu traficie, bo to naprawde przypadek w wiekszoci. Wszystko zalezy gdzie rodzina sie znajdzie, wiec mozna marzyc i liczyc ze pojedzie sie do Kaliforni albo Arizony, ale nie warto sie baardzo nastawiac, bo mozecie byc zawiedzione potem.
Ja jestem w Montanie, rok szkolny rozpoczal sie z tego co pamietam to 25 sierpnia :) -
myszqa 13
a fajnie jest w Montanie??
ja bym najbardziej chciała trafić do Kansas,Californii,Washington,A rizona,Oklahoma...ale zresztą obojętne mi to do jakiego stanu byle nie do takiego gdzie ciągle pada!!aa no i chciałabym trafić do większej miejscowości gdzie do skzoły chodzi ok.1000-2000osób...wtedy jest chyba fajniej w sumie -
♥ Jenuś ♥
Mnie najbardziej przeraża perspektywa pakowania rzeczy na lato i rzeczy na zimę xD -
myszqa 13
ojj taaak...ale również przerażający byłby powrót...no bo wiadomo,że nieuniknione jest to,że trzeba sobie coś tam kupić...a to sukienka na homecoming prom,a to nowe buty,a to nowe dżinsy,nowa kurtka która akurat była w fajnej cenie...i na koniec wyjdzie,że walizka nam sie nie domyka lub jest za ciężka a za nadwage sie płaci...ale gorsze jest niedomykanie sie walizki chyba...ale po to generalnie też się tam jedzie aby zaszaleć! -
Kacha
cos kupisz a cos zostawisz... ale tak pakowanie jest okropne nawet na 2 tygodnie -
♥ Jenuś ♥
Na 2 tygodnie to jeszcze w porządku, da się przeżyć...
Ale na rok?
Jak się do cholery spakować na rok...? O to jest pytanie. -
Ola
Oj pakowanie jest strasznie. Trzeba wziąć wszystkiego po trochu na początek, a potem po prostu dokupić sobie na miejscu :)
W Montanie jest super :) ! Więc to, do jakiego stanu się trafi nie ma znaczenia :) Wszędzie może być super ! -
myszqa 13
a do jakiej szkoły chodzisz(w sensie do takiej gdzie chodzi dużo uczniów czy do takiej gdzie jest ich mało)? -
Ola
moja szkola jest bardzo duzo, ma prawie 2000 uczniow. To jest super, bo jest mnostwo klas do wybierania itp. -
dzeksonowax3
Co do początków roku szkolnego to wydaje mi się że w Kalifornii zaczyna się ok. 20 sierpnia.: )