-
a n i a .
Mam pytanie: czy student zostaje zwolniony z łaciny na studiach, jeśli miał ten język w LO (zaliczył go np. 3)czy tylko gdy otrzymał 4 na koniec????
czy przepisy zmieniły się?(razem z nową maurą) To dla mnie bardzo ważne...z góry dzięki;) -
Kolekcjoner ludzi
to juz bylo:D sam fakt, ze mialo sie lacine w LO zwalnia z tego szczescia:P ocena sie nie liczy:) -
Paris :)
To rzeczywiscie wielkie szczescie nie musiec sie bujac z ta lacina, a co niektorzy, to wiem, ze do konca 2 roku chodzili zaliczac jakies pierdoly :)
Ja na szczescie nie mialam takiej przyjemnosci, bo mialam w liceum. -
Ar Brezhoneger-Bihan
Heh, ja nigdy nie zapomne jak zdawalem egzamin z laciny, hehehe.
Zabraklo mi kilku punktow i dowiedzialem sie, ze czeka mnie ustna dopytka tego samego dnia; )
Chyba z pol godziny wisialem nad jakims cwiczonkiem ostro sie pocac, ale sie udalo; )
A do tego w sali gdzie byl dyzur Poszpczynskiej, na Filologii Klasycznej, obok drzwi wisiala kartka z "perelkami" z prac studentow. Szkoda, ze nie mialem czasu sie dluzej temu przyjrzec, bo naprawde niezle numery byly (pamietam tylko zdanie "Domestotenes agit" (czy cos w tym stylu) przetlumaczone na polski przez jakiegos studenta na "Domestos dziala" ) :))))) -
-
Release me
A jeśli ktoś bardzo chce się uczyć łaciny, to go wyrzucą (wiem, nienormalna jestem), bo miał ją w liceum? Miałam łacinę w liceum i wylądowałma nawet z 4 na świadectwie ukończenia szkoły, ale nic się na niej nie nauczyłam.... -
Ar Brezhoneger-Bihan
Raczej nie powinno byc z tym problemu.
To jest nawet wskazane, bo potem ostro z laciny korzystasz na ZHJ-cie (polega to glownie na badaniu starofrancuskich tekstow i przygladaniu sie ewolucji slownictwa z laciny normalnej na wulgarna). A tam pojawia sie sporo tlumaczen z laciny. Dlatego mysle,ze warto sie pomeczyc na pierwszym roku bo potem to moze tylko ulatwic zycie.
-
Kolekcjoner ludzi
z tego co slyszalem o babce od laciny to nie polecam:D
poza tym bylem u niej na 1 zajeciach i strasznie sie wsciekala, ze tyle osob ma w grupie, wiec nie wiem czy bedzie chciala wolnych sluchaczy...
p.s. z lacina jest jak z romanistyka: trzeba sie trzymac z daleka:) -
Zuz
jesli lacina to NIGDY o 13. (z reguły sa 2 grupy: o 14 i o 15. W tej o 15 jest mniej osob i kobitka od laciny bardziej ja lubi :D) -
Zuz
-
z tego co wiem, to grupa o 15 to studenci (studenki w sumie; ) wieczorowi; ) i kobitka bardziej je lubi, bo po prostu nas się nie da nie lubic; )
-
Zuz
e-e. moze wieczorowi tez maja o 15..ale w inne dni niz dzienni. w tym roku dzienna roma miala lacine w srode o 13 i wlasnie o 15. Ja na szczescie bylam w tej grupie o 15; ) -
Tom
-
Aga
Hello!
ja też czekam na wyniki!!!
Powiem szczerze ,ze nawet cholerna fizyka jest łatwiejsza od tej łaciny...męcze się z nią strasznie.Mam nadzieję,że w końcu zdam.....Pozdrawiam wszystkich poprawkowiczów z łaciny!!!!
-
Konrad