-
agusia
Ciekawam Waszego zdania na ten temat... Pytanie skierowane do wszystkich, którzy na romanistyce studiowali bądź studiują: jesteście zadowoleni dokonanego wyboru czy uważacie, że to był błąd? Dlaczego?
Ja tam jestem zadowolona i uważam, że podjęłam słuszną decyzję. Pewnie, że zdarzają się chwile wątpliwości, ale nie zmieniłabym tego kierunku :-) Dobrze mi tu. -
Anonim
czesc wam:) ja sie wybieram na romanistyke:) i starsznie chce sie dostac na UW.trzymajcie za mnie kciuki:) -
agusia
-
Kolekcjoner ludzi
jesli chodzi o pytanie glowne to odp. jest prosta: blad!!
te studia sa poprostu nudne i strasznie "szkolne":D
do tego mi, nie wiem jak innym, atmosfera wsrod studentowzupelnie nie odpowiada - zero integracji...
ale kazdy ma prawo do swojego zdania... -
-
agusia
pewnie, że każdy ma prawo i po to właśnie mamy forum, żeby to zdanie wyrazić :-) -
Adamsky
Witam wszystkich :)
czasami uwazalem ze to blad, ale po najgorszych 2 latach jest fajnie :)
Zajec jest malo, sporo sie znajdzie ciekawych, ogolnie nie jest zle.
Pozdro i wesolych swiat !
na ktorych latach jestescie? -
agusia
-
Anetuś :)
trudne pytanie..na poczatku bylo w miare ok,w okolicach trzeciego roku zrobilo sie nudno jak cholera, poza tym weszly w zycie studenckie zmory typu ECRIT ACADEMIQUE i prowadzaca owe zajecia..teraz juz lepiej (jestem na IV..)..a co do zycia studenckiego..ja trafilam na super ludzi,wiec nie moge narzekac..:):) -
Zuz
1 rok się kłania i stwierdza, że Romanistyka ciekawym kierunkiem studiów jest :) Mozliwe, ze to z powodu ludzi, bo z pewnoscia nie z powodu fonetyki :P Ogolnie rzecz biorac, nie jest zle. Mogloby bys lepiej, ale nie jest zle :) -
Anonim
ja tam studiowałam rok temu i porzuciłam. KATASTROFA!! zgadzam się z kolegą Danielem, szkolne studia jak cholera a atmosfera jeszcze gorsza... gdyby nie p. Nina z sekretariatu nic by się nie dało załatwić, burdel jak cholera a wykładowcy?? masakra... no może ja źle trafiłam:P a Wam, studentom... życzę cierpliwości, wytrwałości i może lepszego podejścia..to będzie łatwiej, dla mnie to był rok wycięty z życiorysu, ale mam to juz na szczęście za sobą:P bizzz -
Kolekcjoner ludzi
ciesze sie, ze ktos sie ze mna w koncu zgadza:) bo juz zaczynalem sie obawiac, ze to ze mna jest cos nie tak:D -
B a r т
Mam pytanko gdyz calkiem mozliwe ze wybiore sie na romanistyke, poniewaz na maturze nie chce mi sie zdawac nic wiecej oprocz francuskiego i geografii (i oczywiscie polski) Czy to jest dobry kierunek dla chlopaka. Czy ciezko sie dostac?(choc slyszalem ze jest srednio tylko jedna osoba na miejsce) . Czy ciezko jest sie utrzymac na pierwszym roku, no i jaka musi byc ta znajomosc francuskiego zeby tam wytrwac :) -
Kolekcjoner ludzi
dostac sie nie jest ciezko, a zeby sie utrzymac trzeba sie poprostu regularnie uczyc(i byc tym zainteresowanym:D) co rozumiesz pod terminem "kierunek dla chlopaka"?? -
Anonim
Daniel z Tobą jest wszystko w najlepszym porządku:D to ta romanistyka...:)
a co do pytania Bartheza, to ja poszłam z tego samego powodu, co Ty się wybierasz i bardzo pożałowałam, jeśli nie idziesz tam z zamiłowania do gramatyki (starej, nowej, teoretycznej, praktycznej, opisowej i każdej innej:P) to lepiej sobie odpuść, bo albo się nie utrzymasz, albo umrzesz z nudów albo w bardzo szybkim tempie zamienisz się w zgredziałego emeryta!!
a co do "kierunku dla chłopaka" to będziesz w siódmym niebie bo tam same baby:D ale, z moich doświadczeń, bardzo cnotliwe...buahahaha -
Kolekcjoner ludzi
Dzieki Figa:)
a co do Bartheza to Figa napisala Ci dokladnie wszystko(wlacznie z "kierunkiem dla chlopakow":D) co ja chcialem Ci zasugerowac, tak wiec do egzaminu przystapisz na wlasna odpowiedzialnosc:D -
Anonim
Proszę bardzo:) możesz na mnie liczyć:) a co do Bartheza, to, chłopie poważnie się zastanów:) -
Kolekcjoner ludzi
merci:)
zostanow, zastanow:D
teraz kolej na obroncow dobrego imienia romanistyki:P chetnie poslucham:> -
Anonim
hahahaha...szukać jak ze świecą:)
a tak btw..Ty tam ciągle studiujesz?? który rok??:> -
Kolekcjoner ludzi
-
Anonim
btw = by the way... francuski mi zbrzydł:) na dziennych?? może znasz monikę antoniak??:) ja też wytrzymałam rok:)
hmm...chyba zdominowaliśmy ten temat..
ktoś ma coś do dodania??:P