rosyjski czyli русский язык :) [4627]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Chmura!

Witam
    przejrzałem kilka stron wstecz i chyba nie było takiego tematu a mam zamiar zacząć się uczyć więc chciałbym zasięgnąć waszej opinii..
    Gdzie najlepiej zapisać się na naukę w Warszawie? do jakich szkół chodzicie i jakie są wasze opinie??
    z góry dziękuję za pomoc
  • Caryca Indochin

Hej,
    Oczywiście zapraszam do nas, do Katiuszy:
    http://www.katiusza.edu.pl

Jesteśmy największą szkołą rosyjskiego w Warszawie, mamy doświadczoną i młodą kadrę lektorską (możesz obejrzeć nasze profile na www), działamy już 4 rok na warszawskim rynku.
    Zajęcia od 7.30 do 21.15 od poniedziałku do piątku, i od 9.00 w soboty i niedziele.
    świetny dojazd (metro Pole Mokotowskie), superatmosfera, zniżki dla studentów....

Zapraszam serdecznie:)
  • Aguś

Hej!
    chce się zapisać na kurs do tej szkoły na wakacje i mam parę pytań czy jest dobra kadra nauczycielska ? powiedz mi jak wyglądają tam lekcje ? jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna ?
  • Anonim

wedlug mnie więcej znaczy nauczyciel niż szkola, ale pewnie jest jakieś przelozenie - dobra szkola, dobrzy lektorzy

życzę Ci, żebyś trafila do Krzysztofa Świrko, lepszego nauczyciela języka rosyjskiego nie mialam! Jak będziesz mieć wybór - idź do niego! tak się dzięki niemu wkręcilam w rosyjski, że jadę w wakacje do Petersburga; )

jak chcesz więcej info to na priv (ale nie uczę się w Katiuszy)
  • --=Ania=--

W środę skończyłam tam kurs biznesowy, właśnie u Krzyśka i powiem że jestem bardzo zadowolona :) wcześniej miałam zajęcia (2 semestry) z Anią Szafernakier tez sobie bardzo chwaliłam... native-Halina Olszewska polecam! Jednym słowem kadra jest bardzo fajna, sporo wymagają i pod koniec każdych zajęć jest powtórka nowej leksyki-czyli wielkie pytanko ze słówek :)

Więcej informacji na priv..
  • Obywatel X

Ja też sobie bardzo chwalę Katiuszę. Od października zapisuje się na kolejny semestr.
  • Anonim

a ja mam szczęscie i p. K. Świrko mnie uczy za darmo i do Katiuszy nie muszę chodzić (póki studiuję na UW) :D (ale chwalipięta ze mnie; );)
  • Maryś A.

pytanie do tych ktorzy uczeszczali na kursy do Katiuszy.Powiedzcie mi na jakiej zasadzie odbywaja sie tem lekcje?cwiczenia,czytanie,mowi enie,jakies prace zadawane... jak konkretnie :) aa i na czym polega rozmowa kwalifikacyjna? mam sie bac... ? :) czy jest to tylko rozmowa czy tylko test? z jakiego zakresu?
  • --=Ania=--

Wszystko zależy od poziomu w jakim znasz rosyjski, jest test poziomujący i po nim jesteś przydzielana do grupy :)
    Ja miałam małą rozmowę na ogólne tematy typu: co lubię robić, gdzie wyjeżdżam na wakacje, czym się zajmuję itp :)
    A na samych zajęciach np na biznesowym mieliśmy wycinki z gazet ekonomicznych, jakieś ulotki o kredytach i na ich podstawie były dialogi, uzupełnianie tekstu, ogólnie sporo jest mówienia na zajęciach, a do domu jakieś testy, zadania , potem sprawdzanie i poprawianie błędów:)

Natomiast na zajęciach z codziennego rosyjskiego, to raczej praca na książkach, ćwiczenia jakieś xero :) i tak samo dużo mówienia i czytania na głos, prace domowe obowiązkowo :)- jakieś małe wypracowanka, jakieś zdania do tłumaczenia itp. Jak grupa zgrana i rozrywkowa to śpiewanie piosenek...:) (to mojej grupie zawsze dobrze wychodziło)
  • Maryś A.

aha rozumiem,czyli rozmowy kwalifik. mam sie nie bac :) i wszystko jest fajnie,milo,sympatycznie.Nudzi c sie chyba nie mozna skoro tyle pracy,ale to dobrze :)
    A ilu osobowe sa zazwyczaj grupy?musze koniecznie zadzwonic jutro i umowic sie na ta rozmowe k. :)
  • Caryca Indochin

Droga A. i wszyscy inni zainteresowani:
    Rozmowa kwalifikacyjna + test, to nic stresującego:) W krótkiej rozmowie lektor wstępnie ocenia poziom potencjalnego słuchacza, potem wręcza odpowiedni test, po 15 - 20 minutach test jest sprawdzany, błędy omawiane i lektor proponuje dany poziom. Pokazuje charakterystykę kursu, prezentuje podręcznik, dni i godziny zajęć.
    Na taką rozmowę można umówić się telefonicznie od poniedziałku do piątku od 14 do 18.

Jeśli chodzi o naszych lektorów, to naprawdę świetni fachowcy, Polacy-rusycyści albo Rosjanie lub Białorusini z przygotowaniem metodycznym. Zresztą przejrzyj sobie nasze profile:
    http://www.katiusza.edu.pl/oszkole/...

Grupy są maksymalnie 6 osobowe.
    Przepraszam, że odpowiadam z opóźnieniem, ale mamy gorący okres testów i egzaminów końcowych!

Serdecznie zapraszam Ciebie i wszystkich innych do naszej szkoły. Zaręczam, że bardzo wiele się nauczycie w miłej i bezstresowej atmosferze:)))
  • Maryś A.

ja zaczynam od poniedzialku kurs w Katiuszy,ktos jeszcze? :)
  • Anonim

hehe ja zaczynam od poniedziałku kurs w Kalince :-)
  • Konto usunięte

Siemanko :)
    Ja chce zaczac uczyc sie rosyjskiego
    I mam nastepujace pytanie czy w Warszawie nie ma takiego Instytutu od rosyjskiego jak Cervantez od hiszpanskiego albo Goethe od niemieckiego ?
  • nat

http://www.ronik.org.pl/

prowadzą kursy ale jak to tam wygląda nie wiem
  • Anonim

a czy ktos brał udział w tych kursach? jak wrazenia? i która szkoła lepsza ronik czy katiusza?
  • Anonim

chodzi mi o kurs maturalny=p
  • Anonim

Jeśli chodzi o szkoły języka rosyjskiego w Wwie, to polecam CNJ http://www.cnj.pl
    Małe grupy, ciekawe zajęcia. Chodziłam tam 3 semestry i od jesieni mam zamiar zapisać się na kolejny semestr.

pozdr
    Ewelina
  • Anonim

http://www.jezykrosyjski.com.pl/roz...

jeszcze co innego, ja tam chodzę, centrum nauczania języka rosyjskiego, marszałkowska 115 przy plancu bankowym :]
  • Obywatel X

Polecam Katiuszę. Jakoś samej szkoły, nie mówiąc o jakości nauczania jest nieporównywalna do pozostałych.