-
Anonim
Czy sa osoby w wieku 16-18 lat ktore biora udzial w olimpaidzie z rosyjskiego? -
K8
-
jl
-
Anonim
ej ja biore udzial w tej olimpiadzie i mam pytanie: do kiedy trzeba wyslac ankiete o uczetnictwie do Wawy???? Prosze odpiszcie bo ja bez kitu nie wiem <???> :) -
-
Anonim
Ja biorę! Ale dopiero w przyszłym roku... niestety moja nauczycielka za późno się obudziła :P
Ale życze powodzenia wszystkim którzy przystępują w tym roku; ) -
RESET
pisaliście etap szkolny?
wg mnie prościutki, gdybym tylko była w trzeciej klasie, niestety to dopiero drugi rok nauki -
Anonim
w drugiej klasie tez mozna pisac olimpiade... moja kolezanka w pierwszej klasie byla finalistka i maturke z ruska ma juz z glowy:))) wiec jak? ktos wie cos dokladniej na temat daty wyslania ankiety????
-
Madzia*
-
Jusia
ja w poniedziałek będę pisać etap szkolny:) rok temu malutko zabrakło, żeby przejść, może tym razem się uda... -
RESET
-
RESET
>Joanna napisała:
>a wiesz może co było na tegorocznym etapie szkolnym?
>
jak zwykle, zdania i do nich powstawiać:
przymiotniki w stopniu wyższym
odmienione rzeczowniki
czasowniki w trybie rozkazującym
itd
przetłumaczyć zdania
chyba z 10 zadań zamkniętych
i chyba 5 takich krótkich opisowych, czyli np: zamów u kelnera posiłek złożony z dwóch zdań, albo coś w tym stylu -
Anonim
a czy ten etap szkolny to jest taki sam dla calej Polski? czy nauczyciele go ukladaja? bo ja np. mam we wtorek i mam do przeczytania 3 ksiazki po rosyjsku i bede z nich odpowiadac < ??> wiec jak to jest?
-
RESET
-
Anonim
http://www.ir.uw.edu.pl/ojr/?src=re...
2.1. Eliminacje I stopnia
Na eliminacjach I stopnia obowiązuje sprawdzian ustny z przeczytanych przez uczestnika w oryginale lektur własnych (pozaprogramowych), które powinny obejmować pozycje książkowe względnie materiały prasowe dotyczące tradycji i teraźniejszości kultury materialnej i duchowej Rosji.
Przygotowanie i przeprowadzenie eliminacji I stopnia pozostaje w gestii właściwego Komitetu Okręgowego OJR, który może podjąć decyzję o zmianie formy i zakresu sprawdzianu.
-
Anonim
-
RESET
wiem, wiem, właśnie znalazłam.
ja pisałam to
http://www.ir.uw.edu.pl/ojr/tresci/...
(tegoroczny, a nie z '88/'99) -
RESET
właśnie nie, to nie to samo, szkoda, że o tym konkursie z lekturai do czytania nie wiedziałam -.- -
Anonim
to jest arkusz eliminacji okregowych a one sa dopiero - 26-27 stycznia 2008 r. ..... :)) ja juz nic nie wiem:) -
Anonim
-
RESET
ale ja o etapie szkolnym mówiłam, ten arkusz wrzuciłam, by wiadomo było o którą olimpiadę chodzi
Usuń wpis
Odpowiedz
dobra, ustalone: to dwie różne olimpiady i tyle :)
/oj tam, konkurs, olimpiada - you know what i mean/