- 1
- 2
-
anticipator
Witam,
Mam pytanie dotyczące trudności tego egzaminu.
Czy poziom C1 bardzo przewyższa B2?
Jakiego typu tematy pojawiają się na ustnym?
Inne ogólne informacje też by się przydały :)
Z góry dzięki -
Anonim
-
Aneczka
a mamy w Polsce poziom C1 z rosyjskiego?? Bo ja najwyższy znalazłam B2, jak do tej pory -
Anonim
C1 jest w RONIKu przy ambasadzie. Całkiem jest tam fajnie, polecam, nie jest super drogo, a dobrze przygotowują do egzaminu -
-
anticipator
TRKI 3 to jest poziom C1, jest jeszcze wyższy TRKI 4 i on odpowiada podobno poziomowi Proficiency z angielskiego,
Ale ponawiam prośbę: czy mógłby ktoś tak, nawet subiektywnie ocenić różnicępomięcy C1 a B2 -
Anonim
Wydaje mi się, że różnica jest tak płyna, że trudno ja uchwycić. Po prostu z czego innego jest egzamin.
Nie obiecywałem, że będzie obiektywnie -
Anonim
W RONIKU C1? pierwsze słyszę. C1 jest owszem ale w języku biznesowym. Rosyjski w biznesie. Wiem bo zdawałam:) Różnica tylko taka, że słownictwo biznesowe oraz cywilizacja i kultura Rosjan:)
Pozdr.
-
Anonim
>anticipator napisał
>Witam,
>Mam pytanie dotyczące trudności tego egzaminu.
>Czy poziom C1 bardzo przewyższa B2?
>Jakiego typu tematy pojawiają się na ustnym?
>Inne ogólne informacje też by się przydały :)
>
>Z góry dzięki
Opis znajdziesz tutaj http://www.cnj.pl/kursy.html
lub tutaj ( tyle, że po rosyjsku i rzeczywiście w roniku nie ma poziomu c1 z ogólnego tylko z biznesowego, ale ja zdawałąm ten c1 i mało jest tam rzeczy z biznesu raczej określiłabym to jako słownictwo z prasy róznego rodzaju)
http://www.ronik.org.pl/sert.htm -
Anonim
Różnica między TRKI 2 a TRKI 3 wg mnie polaga na tym że na TRKI 3 jest dużo więcej zadań i o wiele mniej czasu, szczególnie w części pisemnej i czytaniu. No i wiadomo że teksty sytuacje są pisane językiem bardziej naukowym lub w druga stronę - potocznym. Gdzieś mam przykładowe testy więc jak pilne to mogę przesłać - tyle że żadko jestem na gronie. A TRKI 4 to już nawet nativom ciężko znać. A TRKI 3 rok temu na UW zdawali w większosci Ukraińcy i Białorusini. -
Ewa xxx
Czy mogłabym prosic o przesłanie przykładowych testów na TRKI? Oto mail: kirottu@wp.pl Z góry dziekuję. Ewa -
ika
Czy mogłabym prosic o przesłanie przykładowych testów na TRKI? ikaa1324@wp.pl.....Z gory dzieki -
Anna B
-
Włodek S
Bardzo proszę o przesłanie również dla mnie testów z TRKI z rosyjskiego(najlepiej 4 ale może być i 3) mój e-mail: s.wlodek@gazeta.pl
Proszę powiedzieć,jeżeli ktoś wie, gdzie taki egzamin można zdać.Z góry dziękuję -
Anna B
Egzamin organizują:
- Centrum Egzaminacyjne TRKI (TORFL) przy Uniwersytecie Warszawskim
- Rosyjski Ośrodek Nauki i Kultury w Warszawie
tylko nigdzie nie mogę znaleźć przykładowych testów..:( -
Obywatel X
Na stronie Państwowego Instytutu j. rosyjskiego im. Puszkina są wzorce... -
Ekaterina Kuznetsova
6-7 maja 2010 egzaminy TRKI odbędą się w Krakowie.
Poziomy: B1, B2, C1 i w tym roku po raz pierwszy C2 (język ogólny) oraz B2 i też po raz pierwszy w tym roku C1 (certyfikat o profilu ekonomicznym).
Proszę nie mylić certyfikatów TRKI i Instytutu Puszkina! W egzaminach TRKI na certyfikat o profilu ekonomicznym nie ma rozdziału Wiedza o Rosji!
Więcej informacji na temat tegorocznych egzaminów na http://www.jezykrosyjski.yoyo.pl -
Adam Wojtczak
Witam,
Czy ktoś już moze w tym (2010) roku zdawal egzamin na poziomie C1 z języka rosyjskiego biznesowego? Jeśli tak, to prosiłbym o opisanie wrażeń ( czy był bardzo trudny, czy też mnie więcej na poziomie ubiegłorocznych).
Z góry dzięki.
Adam
fcw@interia.pl -
Agatka
Ja zdaję dopiero w lipcu,więc swoimi wrażeniami ewentualnie mogę się podzielić dopiero wtedy :) ale jak ktoś wcześniej by zdawał/ zdał, to też chętnie posłucham :) -
KC
Czy ktoś zdawał egzamin C1 z rosyjskiego na UW? 1 września mają być takie egzaminy na "certyfikat" UW. Zastanawiam się JAK wygląda taki egzamin na UW. O czym jest rozmowa na części ustnej? Jak wygląda ustny? Czy czasu jest wystarczająco na pisemnym?
Jest wzór na stronie SzJO UW z C1, nie wygląda to trudno (kiedyś chciałem C2), ale wolałbym znać szczegóły. Zdaję u пана Сергея Хватова =) -
tygrys syberyjski - Dimitr
Что вы с этими: B2, C1 и т. д. Раньше достаточно было знать: За Родину, за Сталина мы все идем в бой - или - Наша армия из стали, наша песенка проста - "Наш Родной Товарищ Сталин не сойдет никто с поста." А сейчас какие-то B2, C2. Давайте вернем Привислянский край и споем: "Наша армия из стали, наша песенка проста, Дорогая Надежда Васильевна не сойдет никто с поста" Вообще рекомендую посмотреть ее профил на onet.pl; )
- 1
- 2