-
Rocia
-
Anonim
no ja właśnie zaczynam sie uczyć i korzystam z podręcznika "nowyje wstrjeczi " i powiem szczerze ten ruskij jazyk nie jest taki trudny :P -
Anonim
-
Anonim
-
-
Anonim
ja mam "nowyje wstrieczi". najlepsze w tej książce to rysunki-historyjki o Jurze i jego wesołej rodzince:) haha naprawdę ilustracje rzucają na kolana <hahaha> -
sapient
ja zas zaczynalem od porecznika "dobroje utro"(podstawowka), potem "russkij jazyk po nowomu"(gimnazjum), a potem "nowyje wstrieczi". Rysunki w nowych sa smieszne; ) szczegolnie, ze wszyscy bohaterzy sa hip-hopowcami, te ich szerokie spodnie.. -
sapient
oczywiscie nowyje wstrieczi w liceum, PO russkij jazyk po nowomu (cz 2) to dosyc duzy spadek poziomu, a na innych zajeciach mialem xerowki z roznych ksiazek juz. -
ДОКТОР i Wojtek
-
Anonim
-
sapient
nie widzialem, zeby ktos jeszcze uzywal russkij jazyk po nowomu, ale uwazam, ze to byla dobra ksiazka. Naprawde niezla..znowuz nowyje wstrieczi mi sie nie podobaly. -
P α υ ι ί η κ α
Hmm ja to korzystam z podrecznika "nowyje wstrjeczi " hehe musze przyznac ze obrazki i czytanki o rodzince Jury sa najlepsiejsze=)) no i przezabawene rysuneczki =p -
Anonim
-
Nata
-
Mirax
My w podstawówce zaczęliśmy od "Dobroje utro", potem ciąg dalszy, czyli "Priwiet", później w gimnazjum jakaś nowa wersja, ale tytułu nie pamiętam plus jakiś podręcznik do liceum, który nazywał się chyba po prostu "Russkij jazyk", a który przerabialiśmy na kółku w gimnazjum :]
A teraz kupa podręczników wydanych jeszcze w ZSRR, bo nasi wykładowcy w większości nie uznają nowych pozycji (no chyba, że sami je napisali; ) ) :] -
sapient
wlasnie, ja teraz mam "orfografia i punktuacija" + "zwuki, intonacja" oraz miliard kserowek ze wszystkiego, co sie da na kazdy mozliwy temat. -
Mirax
-
sapient
oj tam...nie jest zla...jak dla mnie to taka w miare naturalna jak sie oswoic z akcentami i charakterystyka. -
Anonim
-
MariusssZ
-