rosyjski czyli русский язык :) [4627]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Rocia

ja najpier korzystalam z "nowyje wstrjeczi " a teraz "uspjech" xD
  • Anonim

no ja właśnie zaczynam sie uczyć i korzystam z podręcznika "nowyje wstrjeczi " i powiem szczerze ten ruskij jazyk nie jest taki trudny :P
  • Anonim

"kak dieła" :|
  • Anonim

Ja również jestem po 3 częściach "nowye wstrechi"; )
  • Anonim

ja mam "nowyje wstrieczi". najlepsze w tej książce to rysunki-historyjki o Jurze i jego wesołej rodzince:) haha naprawdę ilustracje rzucają na kolana <hahaha>
  • sapient

ja zas zaczynalem od porecznika "dobroje utro"(podstawowka), potem "russkij jazyk po nowomu"(gimnazjum), a potem "nowyje wstrieczi". Rysunki w nowych sa smieszne; ) szczegolnie, ze wszyscy bohaterzy sa hip-hopowcami, te ich szerokie spodnie..
  • sapient

oczywiscie nowyje wstrieczi w liceum, PO russkij jazyk po nowomu (cz 2) to dosyc duzy spadek poziomu, a na innych zajeciach mialem xerowki z roznych ksiazek juz.
  • ДОКТОР i Wojtek

russkij jazyk ale chyba juz tego nie ma
  • Anonim

Kak Dieła
  • sapient

nie widzialem, zeby ktos jeszcze uzywal russkij jazyk po nowomu, ale uwazam, ze to byla dobra ksiazka. Naprawde niezla..znowuz nowyje wstrieczi mi sie nie podobaly.
  • P α υ ι ί η κ α

Hmm ja to korzystam z podrecznika "nowyje wstrjeczi " hehe musze przyznac ze obrazki i czytanki o rodzince Jury sa najlepsiejsze=)) no i przezabawene rysuneczki =p
  • Anonim

uspiech jest świetnym podrecznikiem,
  • Nata

ja jestem po "Kak dieła" i "nowyje wstrjeczi " :p
  • Mirax

My w podstawówce zaczęliśmy od "Dobroje utro", potem ciąg dalszy, czyli "Priwiet", później w gimnazjum jakaś nowa wersja, ale tytułu nie pamiętam plus jakiś podręcznik do liceum, który nazywał się chyba po prostu "Russkij jazyk", a który przerabialiśmy na kółku w gimnazjum :]
    A teraz kupa podręczników wydanych jeszcze w ZSRR, bo nasi wykładowcy w większości nie uznają nowych pozycji (no chyba, że sami je napisali; ) ) :]
  • sapient

wlasnie, ja teraz mam "orfografia i punktuacija" + "zwuki, intonacja" oraz miliard kserowek ze wszystkiego, co sie da na kazdy mozliwy temat.
  • Mirax

Rosyjska intonacja, aaaargh ><
  • sapient

oj tam...nie jest zla...jak dla mnie to taka w miare naturalna jak sie oswoic z akcentami i charakterystyka.
  • Anonim

nowyje wstrjeczi :)
  • MariusssZ

Dobroje utro
    Nowyje wstreci
    gramatika bez problem

bsego haroszego!
  • brzeń

uspiech, ale średnio mi się on podoba.