rosyjski czyli русский язык :) [4627]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • αgα

heh moje to "pizdec" :)
  • Acirus

to wytłumacz co ono znaczy odrazu, bo to juz nie każdy potrafi :D
  • Anonim

>Diezzel dobre pytanie :D
  • Anonim

Gdy sprawy idą, źle i wszystko jest nie tak, to po prostu pizdec!
  • K8

>Diezzel napisał
    >to wytłumacz co ono znaczy odrazu, bo to juz nie każdy
    >potrafi :D

<rotfl> jesli Ci sie z niczym nie kojarzy tzn,ze nie jestes Polakiem:)
  • αgα

Ja nie mogę.. :) Poprostu piz*a :D ot rosyjskiego też się wzieło "w pizd*" A to jest określenie które dosłownie się nie da wytłumaczyc.... Mówi się tak jak np. Kur*a tylko że tak kur*a to bliac inaczej dziwka..
    Nie wiem poco mi zadajesz takie pytanie... Ja od urodzenia znam rosyjski ...
  • Миша

russkij mat to moja specjalnośćXD

a szczególnie podoba mi się określenie "jebało"

wiecie o którą część ciała chodzi?
  • αgα

moje ulubione to... "bliac", "pizdec", "pa6ol na huj" "jebanuca mozna" "zajebis" "pedaras" .. itp...

jebalo to huj.. inaczej
  • Acirus

>rusycysta - boski humanista napisał
    >Gdy sprawy idą, źle i wszystko jest nie tak, to po prostu
    >pizdec!

nie wiem czy ta dysputa jest godna rozważania w tak wyrafinowanym towarzystwie, ale skorzystam z niecodziennej możliwości:)
    otóż właśnie dlatego napisałem że prawdziwą sztuką ^-^ jest wytłumaczyć co to znaczy, gdyż zupełnie nie zawsze to określenie się używa dla wybarwienia negatywnego. pomimo że rzeczywiście często się mawia "пиздец как хуево" co jest ekwiwalentem "до пизды" bądź innych podobnych pojęć, to odpowiedź na pytanie o przebieg spraw codziennych w postaci np. "просто пиздец как охуетительно" również ma sens :)
  • Acirus

>ღ..:AguniA:..ღ napisała:
    >moje ulubione to... "bliac", "pizdec", "pa6ol na huj"
    >"jebanuca mozna" "zajebis" "pedaras" .. itp...
    >
    >jebalo to huj.. inaczej

no proszę i tu cię mamy :)
    wbrew pozorom ебало znaczy twarz :)
    powszechnie stosowane w sytuacjach gdy ktoś cię przerywa, na co możesz odpowiedzieć закрой ебало, inaczej хрюлник, хлеборезку jak również po prostu рожу. :)
  • Anonim

Diezzel ladnie to wytlumaczyles jak dokladnie (:

• αgα

no tak w tym masz racje ale to słowo ma pare znaczeń jeżeli chodzi w tym wyrażeniu to tak...
    jebalu to dosłownie buzie
    ale można inaczej powiedziec prawda..?
  • Anonim

dokładnie, jebało ma dwa znaczenia ale chyba częściej używa się w zwrocie zamknij morde, czyli закрой, заткни ебало
  • babuszka +ś

a jebi waszu mac(c-zmiękczone), bladz(dz-zmiękczone)
  • Ķşħŷĥũ

Jak juz jestesmy w tak ambitnym temacie, to polecam przesluchanie http://kshyhu.info/huj.mp3 :D Kto zna, to i tak na pewno chetnie sobie przypomni, a kto nie zna, to jego zycie zwyczajnie nie ma sensu :P
  • αgα

my tut gawarim pa ruski; )
  • Ķşħŷĥũ

Дааа? А мне всю жизнь казалось, что если по-русски пишем, тогда пользуемся другим алфавитом... :>
  • Anonim

просто охуенно!!!
  • Ķşħŷĥũ

:D
  • Acirus

старье; )