ROWER |®wery| ROWERY [8114]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • matii

Powiele ten temat, ale warto aby jak najwięcej pań wzięlo udział.
    Temat wyszedł od samych Pań tudzież Kobiet. Chcą się spotykać i wspólnie jeździć. Idea jakże słuszna i godna uwagi. Skoro są grupy motocyklowe to czemu i nie rowerowe.

Zapraszam do dyskusji jak i umawiania się, kobiety na dwóch kółkach łączcie się.
  • BeBech ( とかげ )

Czy obecność w tej grupie tylko pań ma jakieś głębsze podłoże? Czy tak po prostu, ot, pomysł na "babskie rowerowanie"?
  • matii

Nie to nie tylko dla Pań, a jedyny fakt to taki, że panie jakoś nie mogą się zorganizować, ty szybko znajdziesz kolegów do jazdy, a panie narzekają, że panów nie mogą ruszyć z domu. Więc robię akcję która ma spowodować, że panie same zaczną organizować sobie wyprawy, takie typowo babskie, a czy zabiorą panów, to już ich decyzja.
    Na fejsie również jest profil kobiety na rowery, przyjmuję wszystkich którzy poproszą o wejście.
  • matii

A żeby było śmieszniej to Panie twierdzą, że nie ma panów, że trudno ich ruszyć, a Panowie, że za mało jest jeżdżących pań, na co panie kategorycznie przeczą, że jeżdżą. Odpowiedz sobie sam, ile znasz jeżdżących pań a ile panów.
  • (-: Kasiaa :-)

popieram akcję,
    wśród moich rowerowych znajomych zdecydowanie odczuwa się niedobór kobiet,
    mi akurat to nie przeszkadza; ], ale na wycieczkach kumple czasami mi zarzucają, że nie zwerbowałam jakichś koleżanek...
    a prawda jest taka, że niestety niewiele kobiet wybiera się na dłuższe przejażdżki rowerowe
    i wielka szkoda
    dlatego dziewczyny, jeździjcie jak najwięcej, a zapewniam że szybko dorównacie kondycją Panom :).
  • Anonim

Na to ostanie pytanie co zadałeś to wiesz u mnie to ciężko powiedzieć po pierwsze.
    Namówić kolegę na jazdę rowerem to bym musiał wejść na grono albo ogłosić wycieczkę na forum bo inaczej to lipa bliscy chyba nie posiadają roweru albo wolą samochód:D.
    Natomiast co do pań to owszem widzę często jeżdżą po Konstancinianie,ale tylko indywidualnie niestety:/
  • BeBech ( とかげ )

No ja mam problem z nakłonieniem swojej Pani do częstej jazdy :)
    A ile mam jeżdżących kolegów a ile koleżanek... No cóż... W światku kolarskim jednak zdecydowanie dominują Ci pierwsi :) Ze startujących Pań to poznałem tylko dwie Panie z mojego Teamu, Joasię Jabłczyńską, grupę CCC, ale one się nie liczą :P i kila innych "rodzynków". Za to kolarzy z bardziej wypchanym pampersem nie zliczyłbym nawet... od niedzielnych wycieczkowiczów po światowej klasy zawodowców... Więc panie, na rowery!

Ale tak teraz pomyślałem... Wśród klientów faktycznie podział znacznie się zmienił na przestrzeni kilku lat. Kiedyś 80% osób przyjeżdżających do nas to byli Panowie ewentualnie Panowie w towarzystwie średnio ubawionych Pań. Dziś To Panowie wyglądają na średnio zadowolony ogon Pań, które ochoczo psują swoje rowery; ) No i jest ich (Pań) zdecydowanie więcej niż kilka lat temu.
| |

"ROWERY" Czyli forum Gronowe o DwÓch kÓłkach i o wszystkim co z nimi związane. Witamy i zaprasza...

Fotki

Miejsca grona (6)