-
YETI
>BeBech ( とかげ ) napisał
>Odstęp pomiędzy osią obrotu klamki a punktem ciągu
>łebka linki.
>W klamkach do V-ek jest to 35 mm, dla canti 25 mm
Dzięki! Bardzo mi pomogłeś. Swoją drogą, myślałem, że pomiar będzie bardziej skomplikowany.
Na marginesie, dopasowanie hamulców do klamek nie rozwiązało mojego dylematu V vs Canti. Okazało się że klamka ma regulowany odstęp między punktem ciągu a osią obrotu; )
Klamki: http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hpho... -
Karolina B.
Witam, ostatnio wyremontowałam najniższym kosztem rower skazany na straty z czego jestem niezmiernie dumna, niestety brakuje mi koła 28 z torpedem 3 biegowym, w związku z tym mam pytanie czy może ma ktoś tanio do sprzedania takowe koło? Na allegro pojawia się ono raz na miesiąc i zwykle w cenie koło 80 zł... na co mnie nie stać. Może ma ktoś tanio do odsprzedania, do ceny mogę dorzucic jakis obraz, rysunek lub grafikę do wyboru do koloru, wcześniej podrzuce linka do portfolio, jestem zagorzałą studentką ISP :) -
Paweł Wojciechowski
chyba sama piasta kosztuje wiecej niż 80 jak dobrze pamietam
tylko ciekawe co to za koło.... -
>YETI napisał
>>BeBech ( とかげ ) napisał
>>Odstęp pomiędzy osią obrotu klamki a punktem ciągu
>>łebka linki.
>>W klamkach do V-ek jest to 35 mm, dla canti 25 mm
>
>Dzięki! Bardzo mi pomogłeś. Swoją drogą, myślałem,
>że pomiar będzie bardziej skomplikowany.
>
>Na marginesie, dopasowanie hamulców do klamek nie
>rozwiązało mojego dylematu V vs Canti. Okazało się że
>klamka ma regulowany odstęp między punktem ciągu a osią
>obrotu; )
>
>Klamki:
> http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hpho...
V-ki czy Canti? Pewnie, że hydrauliczne tarczówki; )
To są klamki pod V-ki, tyle że z możliwością regulacji tego punktu ciągu - ustawiasz po części siłę i modulację. Tak jak w sławetnych SD7 Avid'a
-
-
>Karolina B. napisała:
>
>Witam, ostatnio wyremontowałam najniższym kosztem rower
>skazany na straty z czego jestem niezmiernie dumna, niestety
>brakuje mi koła 28 z torpedem 3 biegowym, w związku z tym
>mam pytanie czy może ma ktoś tanio do sprzedania takowe
>koło? Na allegro pojawia się ono raz na miesiąc i zwykle
>w cenie koło 80 zł... na co mnie nie stać. Może ma ktoś
>tanio do odsprzedania, do ceny mogę dorzucic jakis obraz,
>rysunek lub grafikę do wyboru do koloru, wcześniej
>podrzuce linka do portfolio, jestem zagorzałą studentką
>ISP :)
Jako student W. ASP nie skorzystam z grafik czy malunków, ale proponuję skontaktować się ze sklepem Happy Bike (Warszawa, Bemowo), który czasem ma różne "perełki" za śmieszne pieniądze. Teraz pewnie nic się nie znajdzie, ale już w kwietniu czy maju sporo różnych części krąży. tel- (22)6663479 -
YETI
>BeBech ( とかげ ) napisał
>>YETI napisał
>>>BeBech ( とかげ ) napisał
>>>Odstęp pomiędzy osią obrotu klamki a punktem ciągu
>>>łebka linki.
>>>W klamkach do V-ek jest to 35 mm, dla canti 25 mm
>>
>>Dzięki! Bardzo mi pomogłeś. Swoją drogą, myślałem,
>>że pomiar będzie bardziej skomplikowany.
>>
>>Na marginesie, dopasowanie hamulców do klamek nie
>>rozwiązało mojego dylematu V vs Canti. Okazało się że
>>klamka ma regulowany odstęp między punktem ciągu a
>osią
>>obrotu; )
>>
>>Klamki:
>> http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hpho...
>
>V-ki czy Canti? Pewnie, że hydrauliczne tarczówki; )
>To są klamki pod V-ki, tyle że z możliwością regulacji
>tego punktu ciągu - ustawiasz po części siłę i
>modulację. Tak jak w sławetnych SD7 Avid'a
>
To znaczy, że canti nie powinny z tym współpracować? [Abstrahując od jakości hamowania cantileverów]
Co do Happy Bike, potwierdzam, można tam znaleźć perełki :) -
Canti będą współpracować nawet ze zwykłą klamką pod V-ki, ale ani w tym, ani w tym regulowanym przypadku nie będą miały dobrej modulacji (moc jak najbardziej, ale modulacja żadna).
-
-
YETI
Właśnie chciałem zainstalować wolnobieg w miejsce kasety Shimano MF-TZ06 Niestety okazało się, że klucz do kaset, jaki używałem do swojego starego XTRa jest za duży (nie pasuje wielopust). Szybkie spojrzenia na allegro i widzę, że proponują tam jeden standard kluczy do Shimano. Jakieś pomysły co zrobiłem nie tak? -
Paweł Wojciechowski
przy wonobiegach często bywa że trzeba mieć kilka kluczy
ale tu chodzi o to że np nie przechodzi przez kontre itp
jeszcze z tego co wiem do bardzo bardzo starych jest inny wzór klucza ale to nie w tym wypadku bo tourney ma normalny
-
YETI
-
-DANIEL-
Nowo formująca się drużyna "Polski klub MTB" poszukuje zawodników i sponsorów
Dla Zawodników :
Zapraszamy wszystkich miłośników MTB do dołączenia do nas, wspólnych treningów oraz startów w maratonach MTB.
Polski Klub MTB jest młodą, kształtującą się organizacją, dlatego każdy miłośnik rowerów znajdzie u nas miejsce dla siebie.
Jeśli jesteś:
zawodnikiem
trenerem
pasjonatem marketingu sportowego
miłośnikiem rowerów
lub po prostu chcesz rozwijać klub z ludźmi podobnymi do siebie, nie wahaj się i dołącz do nas.
Jak się zapisać?
W celu dokonania zapisu do Polskiego Klubu MTB, wyślij na adres biuro@polskiklubmtb.pl lub miklaszewski1988@gmail.com
mail zawierający:
krótką informację o sobie(najlepiej kolarskie CV)
wyniki lub osiągnięcia sportowe
plany sportowe na najbliższy rok
Zwrotnie skontaktujemy się z Tobą i ustalimy szczegóły.
WIĘCEJ INFO NA: http://www.polskiklubmtb.pl
Dla Sponsorów:
Polski Klub MTB rozpoczął proces organizacyjny z początkiem roku 2012. Zamierzamy zbudować mocny zespół kolarzy górskich, którzy będą odnosić sukcesy na arenie krajowej. W najbliższym okresie naszym priorytetem są starty w maratonach na mazowszu (Mazovia MTB Marathon).
Oferujemy szerokie możliwości prezentowanie barw sponsora
Podczas zawodów oraz treningów na strojach kolarskich
Na stronie internetowej
Na samochodzie klubowym
Na wszelkich materiałach reklamowych oraz PR-owych klubu
Wszystkie firmy zainteresowane współpracą zapraszamy do kontaktu z naszym biurem: biuro@polskiklubmtb.pl lub pcalka@polskiklubmtb.pl
WIĘCEJ INFO NA: http://www.polskiklubmtb.
Firmie, która zdecyduje się zostać sponsorem strategicznym Polskiego Klubu MTB oferujemy możliwość umieszczenie nazwy sponsora w nazwie naszego zespołu sportowego.
Ponadto, dla sponsora strategicznego, oferujemy możliwość stworzenia:
materiałów multimedialnych oraz sesji fotograficznych z możliwością wykorzystania w materiałach reklamowych sponsora
dedykowanej strony internetowej prezentującej szczegółowo każdy aspekt współpracy ze sponsowem
fanpage na Facebook
innych form promocji dostosowanych indywidualnie do specyfiki branży w jakiej działa firma sponsora strategicznego
Skontaktuj się z naszym biurem i umów na prezentację zespołu Polskiego Klubu MTB.
Sponsor wspomagający
Aktualnie wspiera nas Lexismedia, która ufundowała 3 pakiety wpisowego na pierwszy tegoroczny maraton z cyklu Merida Mazovia MTB Marathon. Pałna informacja dotycząca wsparcia przedstawiona jest na stronie w aktualnościach.
Lexismedia to blog specjalistyczny, na którym poruszane są tematy dotyczące ochrony danych osobowych i bezpieczeństwa w internecie.
Jak zostać sponsorem wspomagającym?
Sponsorem wspomagającym może zostać każda firma, która zdecyduję się współpracować z Polskim Klubem MTB, niezależnie od skali zaangażowania. Przykładowe formy partnerstwa:
wpisowe na zawody sportowe
inwestycja w treningi zawodników
dodatkowe wyposażenie rowerów
odzież sportowa
pomoc trenerska i fizjoterapeutyczna
wsparcie dietetyka
suplementy diety
przeglądy i części rowerowe
dojazdy na maratony
zakwaterowanie podczas zgrupowania -
zryty BERET
Witam, mam problem z ramą Schwinn Rocket 88. Połasiłem się na nią (NISKA CENA) i teraz mam rozkminkę. Przełożyłem wszystkie części z starej ramy i tu pojawił się problem. Przednią przerzutkę musiałem zmienić z down swing xt na top swing. Mało tego, ta top swing opiera się na wahaczu w taki sposób, że nie mogę wrzucić najmniejszego przełożenia z przodu. Jak dociążę rower to już wprawdzie się nie opiera, ale dalej nie zaskakuje najmniejsze przełożenie. Czy ktoś miał podobny problem? Dołączam zdjęcia poglądowe. -
He he, psikus :)
Tak bywa...
Sprawdź jaka kombinacja była oryginalnie w tych rowerach.
|
|
"ROWERY" Czyli forum Gronowe o DwÓch kÓłkach i o wszystkim co z nimi związane. Witamy i zaprasza...
Miejsca grona (6)
-
Happy Bike Powstańców Śląskich 69, Warszawa
-
GT Polska Rowery-Naprawa-Części-Akcesoria Grochowska 8, Warszawa
-
OSIR - klubokawiarnia rowerowa Tamka 40, Warszawa
-
Cykloza Cafe Hoża, Warszawa
-
BIKEMAN Beli Bartoka, Warszawa
- Dodaj miejsce