-
Izula
Chciałam zapytać jakie opony polecacie na trasy: asfalt, ścieżka polna, błotko, zjazdy po kamolach, żwirku i mazi błotnej :-] bo moje juz troche zjechane i mnie zarzuca na prawo i lewo a ostatnio mnie rowerek położył przy błotnistym downhillu :-/ -
Anonim
tioga factory dh? ale raczej na las i blotko
larsen maxxis - sucho, asfalt, dirty
uniwersalnej raczej nie ma :/ -
Anonim
kup sobie dębice jak chcesz opony uniwersalne, tylko dębica robi opony które sprzedają do wszystkiego... -
damon
-
-
kowzan
-
damon
-
kowzan
-
> Chciałam zapytać jakie opony polecacie na trasy:
> asfalt,
właśnie kupiłem komplet Dębica Agama, kosztują 17-18 zł, wydają się być spoko.
> ścieżka polna,
Hmm prawie cokolwiek rozmiaru 1,9 - 2,1
> błotko,
opony na błoto, Panaracer Spike i podobne; D Mam nawet komplet ale chyba nigdy nie zakładałem bo było mi szkoda :| Ogólnie każde opony z jakimś tam bieżnikiem klockowym dadzą radę lepiej lub gorzej.
> zjazdy po kamolach,
O, tu coś większego, 2,3 - 2,6. Ja bym założył to co mam, czyli Vee Rubber Ninja (są w rozmiarach 2,35 i 2,65), ale teraz opon do DH jest kupa.
> żwirku i mazi błotnej
żwirek i maź błotna występujące naraz ? To pewnie to samo co do błota. -
damon
Na asfalt semislicki dowolne
A na bloto itp Nokian Gazoldi 3.0 :D
No cos duzego, byleby sie zmiescilo miedzy rame/widelec; ] -
Krzysiek (Sikor)
-
Anonim
na asfalt polecam slicki oczywiscie! ja kupilem za 18 zeta oponke jakiejs czeskiej firmy o rozmiarze 700x28c wczesniej mialem semislick 700x35c roznica jest kolosalna!! -
Chodak
>>na miasto polecam "Kedna Flame" 26*2,125
Przebic cholerstwa chyba w normalnych warunkach sie nie da:) ale 1.1 kg opona to przegiecie. przy hamowaniu na przednim kole nawet przy lekkim piachu rozrzuconym na drodze/sciezce potrafi zlapac poslizg. -
Le Adam
ja polecam Hutchinsony ( czy jak to sie pisze). jezdze raczej po rownych terenach. na hutchinsonach przejechalem kilkanascie tys km i jeszcze jakos wygladaly, zalozylem jakies koreanskie i po 2 tys sa zupelnie łyse, przy takiej samej jezdzie, teraz wiec znowu bede zmienial. -
Chodak
>>a polecam Hutchinsony ( czy jak to sie pisze)
To moze jeszcze jakis model? -
kowzan
Tioga Yellow Kririn - fajne ale zdzieraja sie w tydzien, dwa :)
Tioga Blue Dragon - Drobne klocki, niewielki opor toczenia, spora szerokosc (jak to u tiogi) i pozytywna cena :) Daja rade
Kenda - ogolnie niezle oponki za rozsadny szmalec
no i dream
Schwalbe Fat Albert :) -
hyden
wakacujny chlopaku :) gdzie dorwales te opony 700x28c? :) szukam od dawna jakichs tej szerokosci :) -
Anonim
w grodzisku mazowieckim w sklepie sportowym :) sa super! zapraszam do mojego miasta, z centrum wawy do mnie jest okolo 35 km polecam trase przez Janki, Nadarzyn, Ksiazenice -
Le Adam
>>To moze jeszcze jakis model?
model cameleon 26 x 1.95, może są jakieś nowsze, nie wiem -
hyden
do milanowka jechalem wiec raczej trafie; ) w sumie z 28 to juz niewiele do szosowych brakuje; ) -
Anonim
no dokladnie. tyle ze na cienszych to bym sie troche bal jezdzic bo juz na tych musze czasami zwalniac na zakretach bo jak widze piasek na asfalcie to mam wizje nieprzyjemnego poslizgu :/ ciekawe jak sie spisuja na mokrym asfalcie?
"ROWERY" Czyli forum Gronowe o DwÓch kÓłkach i o wszystkim co z nimi związane. Witamy i zaprasza...
Miejsca grona (6)
-
Happy Bike Powstańców Śląskich 69, Warszawa
-
GT Polska Rowery-Naprawa-Części-Akcesoria Grochowska 8, Warszawa
-
OSIR - klubokawiarnia rowerowa Tamka 40, Warszawa
-
Cykloza Cafe Hoża, Warszawa
-
BIKEMAN Beli Bartoka, Warszawa
- Dodaj miejsce