-
Anonim
Jestem bliski zakupu całego napędu Deore LX wraz z przerzutkami (przednia top-normal) i manetkami RapitFire...
Co o nich sądzicie...
Wiem tyle że napewno napęd będzie miał łańcuch Srama(Pc-971)... -
I'm Specialized
Działa bardzo ok jak to lx... tyle razy bylo to juz poiedzane ze nie ma co powtarzac... -
Adam™
-
siejo
Lx bardzo dobry zestawik :) polecam. mysle ze bedzie smiagac az milo. -
-
Adam™
Osobiście na LX nigdy nie jeździłem, miałem Deore, a teraz XT, ale jeśli to prawda że XT jest od LX tylko lżejsze to bardzo polecam LX :) bo XT to miód -
Paweł Wojciechowski
>mlevy napisał
>Jestem bliski zakupu całego napędu Deore LX wraz z
>przerzutkami (przednia top-normal) i manetkami RapitFire...
>Co o nich sądzicie...
>Wiem tyle że napewno napęd będzie miał łańcuch
>Srama(Pc-971)...
ale jak moze przednia byc top-normal to raczej tyczy sie tylniej a przod to chyba Top Swing i Down Swing oczywiscie moge sie mylic bo ja tylko o takich okresleniach slyszalem
a co dzilalania to nie wiem bo sam nic ne mam nic z lx moj kumpel ma ale jego poinia nie moze byc obiektywna. bo to jest taki czlowiek ze do mojego xtr podchodzi i szuka czegos lepszego np mowi ze kiedys przezutke lx (model sprzed roku bez wytloczen) uznali za najladniejsza. Albo wydajac na modernizacje roweru szkoda mu bylo wydac na rame i amora a jak mowi o amorze to szkoda gadac bo mowi ze chce taki kolo 140 ale dzieki temu jest szansa ze wepchne mu swoja stara rame :P -
Paweł Wojciechowski
-
Anonim
no może jest różnica jak np. w xt masz ceramiczne kółeczko tylniej przerzutki, w kasecie xt masz aluminiowy pająk,a w lx nie ma a poza tym to raczej to samo.
pzdr
PS ja mam lx'a 06' i jest gitara :D -
Adam™
-
Ja jestem w trakcie zmian na LX wszystkiego co Deore. Zostały manetki. LX sprawdza sie dobrze nawet całość lepiej niż tylny XT który jest jakiś dziwny i szaleje. Trzeba go często ustawiać. Kumpel miał problemy z przednim XT bo coś mu się ciężko ustawiał. Korby chyba lepiej LX brać bo są ładniejsze a jednak sporo tańsze i mają ten sam suport. W ogóle grupa XT to po prostu niższa masa i nic więcej. Lepiej poczekać na przyszłorocznego XT jeżeli już się na tą grupę szarpać. A LX jest po prostu dobry na tyle na ile dobre może być shitmano :P
-
Adam™
-
siejo
heh podbno nie ma to jak starszy lx. nie pamietam ktory rok ale 9x bodajze. nowy nie ma polotu do tego :) -
Flash . bikestats.pl
Jeśli dobrze pamietam, to trener Szaraniec powiediał, że startują na rowerach z XTR ale trenują na LX i to jak dla mnie jest wystarczająca rekomendacja.. obecni mam jedyni eprzednia przerzutke LX'a i plan, aby alośćwymienic na LX, wyżej wchodzic nie bed bo to zwykłe sranie kasą... jak dla mnie :) -
Paweł Wojciechowski
-
Bad Boy
lx jest spoko ale ja bym wyczaił jakiś mało jeżdżony stx rc bo to był sprzęt -
Paweł Wojciechowski
-
A mój XT to też model 2006 zresztą taki sam był przez kilka lat.
Kiedyś faktycznie miałem LX 98 albo 99 i był zajebisty. Ładnie chodził nawet ze sporymi luzami. Jeżeli kupować już XT to lepszy będzie przyszłoroczny, a może ceny nie skoczą za bardzo. -
LX to dobry wybór- dobra praca za mniejsze pieniądze, jeśli porównywać z XT. Tył LX opłaca się bardziej, bo jest to dokładnie taka sama przerzutka, tyle że lżejsza... Co do przedniej, XT ma podbono dostawać mniejszych luzów. No i też jest ciut lżejsza, a niewiele droższa od LX.
U siebie modernizuje teraz napęd, i na tył idzie LX a na przód XT. -
Stvoy presents
>Adam™ napisał
>Osobiście na LX nigdy nie jeździłem, miałem Deore, a
>teraz XT, ale jeśli to prawda że XT jest od LX tylko
>lżejsze to bardzo polecam LX :)
false!
mialem kasete LX teraz mam XTi stanowczo uwazam ze jest znacznie bardziej sexowna:-) -
Stvoy presents
>siejo napisał
>heh podbno nie ma to jak starszy lx. nie pamietam ktory rok
>ale 9x bodajze. nowy nie ma polotu do tego :)
o czlowieniu man
w 9x fabryki shimano byly w japonii a nie w jakis taiwanach czy chinach. Poza tym wtedy jeszcze nie bylo sytuacji w ktorej firma wiekszosc chyba dochodow ma ze wszystkiego zwiazanego z serwisem. O wiele wiecej kasy mozna zgarnac produkujac rzeczy nietrwale.
kurde sam mialem tylna przerzutke stx-rc wieeele wiele lat