ROWER |®wery| ROWERY [8114]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jestem bliski zakupu całego napędu Deore LX wraz z przerzutkami (przednia top-normal) i manetkami RapitFire...
    Co o nich sądzicie...
    Wiem tyle że napewno napęd będzie miał łańcuch Srama(Pc-971)...
  • I'm Specialized

Działa bardzo ok jak to lx... tyle razy bylo to juz poiedzane ze nie ma co powtarzac...
  • Adam™

i chyba lepiej takie rzeczy pisać w temacie "Co wybrać?"
  • siejo

Lx bardzo dobry zestawik :) polecam. mysle ze bedzie smiagac az milo.
  • Adam™

Osobiście na LX nigdy nie jeździłem, miałem Deore, a teraz XT, ale jeśli to prawda że XT jest od LX tylko lżejsze to bardzo polecam LX :) bo XT to miód
  • Paweł Wojciechowski

>mlevy napisał
    >Jestem bliski zakupu całego napędu Deore LX wraz z
    >przerzutkami (przednia top-normal) i manetkami RapitFire...
    >Co o nich sądzicie...
    >Wiem tyle że napewno napęd będzie miał łańcuch
    >Srama(Pc-971)...

ale jak moze przednia byc top-normal to raczej tyczy sie tylniej a przod to chyba Top Swing i Down Swing oczywiscie moge sie mylic bo ja tylko o takich okresleniach slyszalem

a co dzilalania to nie wiem bo sam nic ne mam nic z lx moj kumpel ma ale jego poinia nie moze byc obiektywna. bo to jest taki czlowiek ze do mojego xtr podchodzi i szuka czegos lepszego np mowi ze kiedys przezutke lx (model sprzed roku bez wytloczen) uznali za najladniejsza. Albo wydajac na modernizacje roweru szkoda mu bylo wydac na rame i amora a jak mowi o amorze to szkoda gadac bo mowi ze chce taki kolo 140 ale dzieki temu jest szansa ze wepchne mu swoja stara rame :P
  • Paweł Wojciechowski

a wydal na ta modernizacje 1,5 kafla
  • Anonim

no może jest różnica jak np. w xt masz ceramiczne kółeczko tylniej przerzutki, w kasecie xt masz aluminiowy pająk,a w lx nie ma a poza tym to raczej to samo.

pzdr

PS ja mam lx'a 06' i jest gitara :D
  • Adam™

no i XT i XTR są odpowiednio lzejsze
  • Kubu

Ja jestem w trakcie zmian na LX wszystkiego co Deore. Zostały manetki. LX sprawdza sie dobrze nawet całość lepiej niż tylny XT który jest jakiś dziwny i szaleje. Trzeba go często ustawiać. Kumpel miał problemy z przednim XT bo coś mu się ciężko ustawiał. Korby chyba lepiej LX brać bo są ładniejsze a jednak sporo tańsze i mają ten sam suport. W ogóle grupa XT to po prostu niższa masa i nic więcej. Lepiej poczekać na przyszłorocznego XT jeżeli już się na tą grupę szarpać. A LX jest po prostu dobry na tyle na ile dobre może być shitmano :P
  • Adam™

Ja tam z XT problemów nie mam żadnych (model '06)
  • siejo

heh podbno nie ma to jak starszy lx. nie pamietam ktory rok ale 9x bodajze. nowy nie ma polotu do tego :)
  • Flash . bikestats.pl

Jeśli dobrze pamietam, to trener Szaraniec powiediał, że startują na rowerach z XTR ale trenują na LX i to jak dla mnie jest wystarczająca rekomendacja.. obecni mam jedyni eprzednia przerzutke LX'a i plan, aby alośćwymienic na LX, wyżej wchodzic nie bed bo to zwykłe sranie kasą... jak dla mnie :)
  • Paweł Wojciechowski

trenoja na lx bo sa tansze i ciezsze!!!!!!!!!
  • Bad Boy

lx jest spoko ale ja bym wyczaił jakiś mało jeżdżony stx rc bo to był sprzęt
  • Paweł Wojciechowski

ja nie mowie ze jest zly
  • Kubu

A mój XT to też model 2006 zresztą taki sam był przez kilka lat.
    Kiedyś faktycznie miałem LX 98 albo 99 i był zajebisty. Ładnie chodził nawet ze sporymi luzami. Jeżeli kupować już XT to lepszy będzie przyszłoroczny, a może ceny nie skoczą za bardzo.
  • BeBech ( とかげ )

LX to dobry wybór- dobra praca za mniejsze pieniądze, jeśli porównywać z XT. Tył LX opłaca się bardziej, bo jest to dokładnie taka sama przerzutka, tyle że lżejsza... Co do przedniej, XT ma podbono dostawać mniejszych luzów. No i też jest ciut lżejsza, a niewiele droższa od LX.
    U siebie modernizuje teraz napęd, i na tył idzie LX a na przód XT.
  • Stvoy presents

>Adam™ napisał
    >Osobiście na LX nigdy nie jeździłem, miałem Deore, a
    >teraz XT, ale jeśli to prawda że XT jest od LX tylko
    >lżejsze to bardzo polecam LX :)

false!
    mialem kasete LX teraz mam XTi stanowczo uwazam ze jest znacznie bardziej sexowna:-)
  • Stvoy presents

>siejo napisał
    >heh podbno nie ma to jak starszy lx. nie pamietam ktory rok
    >ale 9x bodajze. nowy nie ma polotu do tego :)

o czlowieniu man
    w 9x fabryki shimano byly w japonii a nie w jakis taiwanach czy chinach. Poza tym wtedy jeszcze nie bylo sytuacji w ktorej firma wiekszosc chyba dochodow ma ze wszystkiego zwiazanego z serwisem. O wiele wiecej kasy mozna zgarnac produkujac rzeczy nietrwale.

kurde sam mialem tylna przerzutke stx-rc wieeele wiele lat
| |

"ROWERY" Czyli forum Gronowe o DwÓch kÓłkach i o wszystkim co z nimi związane. Witamy i zaprasza...

Fotki

Miejsca grona (6)