-
elAmber
ktos sie wypowie na temat mojego klubu?
22 zwyciestwa z rzedu, najlepszy poziom sportowy i organizacyjny, itede..
wiem ze to bedzie wypowiedz tendencyjna ale patrzac na inne kluby w polsce nie widze dla naszych chlopakow mocnych przez najblizsze kilka lat:)
pozdrawiam wszystkich sympatkow i sympatyczki jaja -
Szumeek
a wiesz moze czy wasi juniorzy prowadza w rozgrywkach na pomorzu hmm ? -
elAmber
hmm szczerze to nie wiem, ale w piatek terning to sie zapytam i dam ci znac ...
napewno we wtorek młodzi wygrali w gansku z lechia 41-5 -
elAmber
hmm szczerze to nie wiem, ale w piatek terning to sie zapytam i dam ci znac ...
napewno we wtorek młodzi wygrali w gdansku z lechia 41-5 -
-
Antek
nie wazne czy Arka zdominuje rozgrywki, ale czy reprezentacja ma szanse awansu do Francji? kiedy nazwisko Polaka bedzie rowne nazwisku chociazby Tuqiri, Rokocoko czy Thorne'a, mam nadzieje ze Polscy rugbisci wyrosli z bojek na boisku, ale z tego co slyszalem, o czasach w ktorym moj klub gral w lidze, to istna paranoja. Mam nadzieje ze Arka, jak i zreszta inne Polskie kluby za pare lat zdominuja jak obecnie Francuskie kluby Heineken Cup. Coraz wiecej zagranicznych biznesmenow z ktorymi mam doczynienia przez rugby chce pomoc rugby rozwinac sie tutaj, wiec widze szanse!!! -
ewa
Fajnie by było bo jak patrzę na stan choćby boisk klubów pierwszoligowych to nie wiem czy się śmiać czy płakać.Nie oszukujmy się rugby w Polsce jest mało popularne i brak inwestorów........... -
Anonim
ja takze podzielam optimizm i mysle ze jednak mozemy doczekac sie momentu gdzie polska dostanie sie do mistrzostw swiata...ja uwazam ze konieczne jest zeby np. six nations, MŚ, czy inne test rugby bylo transmitowane w telewizji, zeby ludzie zaczeli przekonywac sie ze rugby to rewelacyjny sport z tradycja i kultura...jednak najgorsze jest to - azeby pokazywali rugby w tv to reprezenatacja musi wywalczyc jakis awans np. do MŚ...
...ale przyjdzie kiedys taki dzien triumfu! -
Anonim
-
elAmber
tez bym chcial zeby nasi awansowali do pucharu swiata , wiadomo, tym bardziej ze teraz polowa reprezentacji to nasi chlopacy;]
ale tak na powaznie to mogloby nie byc nawet jednego reprezentanta Arki byle tylko reprezentacja dała rade awansowac...
co do kasy i rozwoju to jest w polsce niestety bledne koło... reprezwentacja i liga nie maja sponsorow , bo nie pokazuje tego telewizja , a telewizja nie pokazuje bo nie ma sponsorow, dramat normalnie:/
moze cos sie zmieni jednak na lepsze - wystarczy chociaz spojzec na moj Klub - tu w osiem lat powstala wielka druzyna od samego zera - nie bylo nic a teraz jest Mistrz Polski, najbardziej profesjonalne podejscie w Polsce i kilkuset graczy zawodnikow we wszystkich grupach wiekowych ... zycze reszcie polskich klubow takiej organizacj bo wtedy wszystko pojdzie do przodu -
Tomek:)
ja trzymam kciuki za chlopakow z Gdyni i ..Rumi
witam el Amber heheh :-)
a nasi beda grac w MS ja znajda powaznego sponsora i z amatorszczyzny przejda na profi. -
elAmber
-
Glaca
Juniorzy Arki zajmuja 2 miejsce w grupie :) Pierwsze jest Ogniwo 3 jest Lechia a 4 miejsce zamuje Mks Olsztyn -
Anonim
wiem ze to bedzie wypowiedz tendencyjna ale patrzac na inne kluby w polsce nie widze dla naszych chlopakow mocnych przez najblizsze kilka lat:)
Popatrz minelo zaledwie pare miesiecy a ja juz widze LEPSZYCH OD Was;) -
Grot [Romper]
-
lomu
-
Filo