Filologia Rosyjska UW [893]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Golińska

Na prośbę licznych studentów I roku zakładam nowy wątek z pytaniami. Piszcie bez obaw, ale starajcie sie nie powtarzać pytań - tzn. przeglądajcie poprzednie wpisy.
  • Golińska

Kiedy rejestracja na wf i lektoraty:

wf:
    29.09.2008 godz. 21.00 do 07.10.2008 godz. 23.59

lektoraty:
    22 września (godz.21.00) – 6 października (godz. 24.00)

rejestrujecie się na stronie:
    http://rejestracja.usos.uw.edu.pl/i...

tam też są wszytskie informacje o lektoratach i wfach
  • Golińska

- Nie mam dostępu do USOSa. Co to znaczy?

- nie zostaliście jeszcze immatrykulowani, tzn. wasze dane nie zostały jeszcze przeniesione z IRK do USOSa. Zapewne sekretariat czeka aż zakończy się rekrutacja - czyli dostęp uzyskacie po 15 września - ale jeszcze to sprawdzę i dam znać jutro.
  • Anonim

okey.dziękujemy za info:)
  • Piotr

Ja mam jedno pytanie. Kiedy rozpocznie się rejestracja na przedmioty z planu zajęć i rejestracja do grup? Czytałem na USOS, że druga tura przewidziana jest na drugą połowę września - czy to prawda?
  • Golińska

z rejestracją jest problem. raczej jej nie będzie. jak zostaniecie podzieleni, to jeszcze nie wiem. ale sprawdzam.
  • Golińska

Jest już lista osób przyjętych do akademika. dostępna jest na stronie instytutu:

http://www.ir.uw.edu.pl/pl/?src=/ds...

• Klementyna Szmidt

Jejku, jak dobrze, że założyłaś ten wątek!:)
  • -DyziOla-

ja chciałabym się zapytać jak uzyskać hasło dostepu do systemu usos?? czy ono było podane w liście czy trzeba po nie pojechać do dziekanatu??
  • Golińska

juz jestescie dopisani do usosa :)

haslo takie jak w irk
  • Golińska

a login to numer pesel
  • -DyziOla-

dzieki
  • ...Kinga...

Marysiu, mam prosbe, powiedz jesli posiadasz taka wiedze, jak to jest z tymi warunkami...istnieje na naszym wspanialym wydziale cos tak oczywistego, czy jestesmy wyjatkowi???i jak wyglada to w praktyce....z gory dziekuje...pozdrawiam;)
  • Golińska

WARUNEK

jest to możliwość przystąpienia do zajęć w semestrze z zaległościami z poprzedniego semestru.

np.
    nie zdałeś egzaminu z gramatyki opisowej na II roku już drugi raz. wystepujesz z podaniem do dyrektora ds. studenckich o wpis warunkowy. On Ci go udziela, więc rozliczasz indeks z dwóją z gramatyki - płacisz określoną sumę za warunek i chodzisz przez rok na zajęcia z III rokiem, a do zaległego egzaminu z Gramatyki przystępujesz po raz kolejny w czerwcu (chyba że dyrektor zadecydował, że zaległośc należy uregulować wcześniej).

Na naszym wyjatkowym wydziale warunek wyglada tak:

§ 15. Wpis warunkowy
    1. Student może być wpisany warunkowo na kolejny etap studiów jeżeli:
    1) uzyskał co najmniej 48 pkt. ECTS w skali roku;
    2) uzyskał zgodę osoby prowadzącej zajęcia na wpis warunkowy;
    3) zobowiązał się do zaliczenia przedmiotu, z którego uzyskał wpis warunkowy
    w terminie ustalonym przez prowadzącego zajęcia.
    2.Student, który uzyskał wpis warunkowy uiszcza w określonym terminie opłatę związaną z takim wpisem.
    3. Wpis może obejmować co najwyżej dwa przedmioty, w tym tylko jeden przedmiot
    z praktycznej nauki języka;
    4. Studentowi, który uzyskał wpis warunkowy z danego przedmiotu, przysługuje tylko jeden termin zaliczenia przedmiotu lub egzaminu z tego przedmiotu

(z zasad studiowania na WLSiFW)
  • ...Kinga...

dzieki wielkie;)czyli generalnie lipa...bo jesli egzaminator nie wyrazi zgody to nici z warunku...pierwszy raz sie z czyms takim spotykam, ale coz jestesmy wyjatkowi;)))
  • Golińska

nie sadze zeby taki przypadek (niewyrazenia zgody) mial miejsce. bez paniki - bedzie dobrze
  • ...Kinga...

ok dzieki;)) no ja mam nadzieje;)))
  • Emi

Bardzo obrazowy przykład Marysiu... ze też padło na opisówkę; P
  • Paris

nie potrafie nigdzie znalezc takiej informacji... czy punkty z przedmiotow na pierwszym roku wystarcza, czy trzeba brac jeszcze oguny?
  • Golińska

jeżeli wezmiesz lektorat to wystarczą
| |

Zapraszam wszystkich mających lub chcących mieć coś wspólnego z Instytutem Rusycystyki Uniwersy...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)