-
Na prośbę licznych studentów I roku zakładam nowy wątek z pytaniami. Piszcie bez obaw, ale starajcie sie nie powtarzać pytań - tzn. przeglądajcie poprzednie wpisy.
-
Kiedy rejestracja na wf i lektoraty:
wf:
29.09.2008 godz. 21.00 do 07.10.2008 godz. 23.59
lektoraty:
22 września (godz.21.00) – 6 października (godz. 24.00)
rejestrujecie się na stronie:
http://rejestracja.usos.uw.edu.pl/i...
tam też są wszytskie informacje o lektoratach i wfach -
- Nie mam dostępu do USOSa. Co to znaczy?
- nie zostaliście jeszcze immatrykulowani, tzn. wasze dane nie zostały jeszcze przeniesione z IRK do USOSa. Zapewne sekretariat czeka aż zakończy się rekrutacja - czyli dostęp uzyskacie po 15 września - ale jeszcze to sprawdzę i dam znać jutro. -
Anonim
-
-
Piotr
Ja mam jedno pytanie. Kiedy rozpocznie się rejestracja na przedmioty z planu zajęć i rejestracja do grup? Czytałem na USOS, że druga tura przewidziana jest na drugą połowę września - czy to prawda? -
z rejestracją jest problem. raczej jej nie będzie. jak zostaniecie podzieleni, to jeszcze nie wiem. ale sprawdzam.
-
Jest już lista osób przyjętych do akademika. dostępna jest na stronie instytutu:
http://www.ir.uw.edu.pl/pl/?src=/ds...
-
Klementyna Szmidt
-
-DyziOla-
ja chciałabym się zapytać jak uzyskać hasło dostepu do systemu usos?? czy ono było podane w liście czy trzeba po nie pojechać do dziekanatu?? -
-
-
-DyziOla-
-
...Kinga...
Marysiu, mam prosbe, powiedz jesli posiadasz taka wiedze, jak to jest z tymi warunkami...istnieje na naszym wspanialym wydziale cos tak oczywistego, czy jestesmy wyjatkowi???i jak wyglada to w praktyce....z gory dziekuje...pozdrawiam;) -
WARUNEK
jest to możliwość przystąpienia do zajęć w semestrze z zaległościami z poprzedniego semestru.
np.
nie zdałeś egzaminu z gramatyki opisowej na II roku już drugi raz. wystepujesz z podaniem do dyrektora ds. studenckich o wpis warunkowy. On Ci go udziela, więc rozliczasz indeks z dwóją z gramatyki - płacisz określoną sumę za warunek i chodzisz przez rok na zajęcia z III rokiem, a do zaległego egzaminu z Gramatyki przystępujesz po raz kolejny w czerwcu (chyba że dyrektor zadecydował, że zaległośc należy uregulować wcześniej).
Na naszym wyjatkowym wydziale warunek wyglada tak:
§ 15. Wpis warunkowy
1. Student może być wpisany warunkowo na kolejny etap studiów jeżeli:
1) uzyskał co najmniej 48 pkt. ECTS w skali roku;
2) uzyskał zgodę osoby prowadzącej zajęcia na wpis warunkowy;
3) zobowiązał się do zaliczenia przedmiotu, z którego uzyskał wpis warunkowy
w terminie ustalonym przez prowadzącego zajęcia.
2.Student, który uzyskał wpis warunkowy uiszcza w określonym terminie opłatę związaną z takim wpisem.
3. Wpis może obejmować co najwyżej dwa przedmioty, w tym tylko jeden przedmiot
z praktycznej nauki języka;
4. Studentowi, który uzyskał wpis warunkowy z danego przedmiotu, przysługuje tylko jeden termin zaliczenia przedmiotu lub egzaminu z tego przedmiotu
(z zasad studiowania na WLSiFW) -
...Kinga...
dzieki wielkie;)czyli generalnie lipa...bo jesli egzaminator nie wyrazi zgody to nici z warunku...pierwszy raz sie z czyms takim spotykam, ale coz jestesmy wyjatkowi;))) -
nie sadze zeby taki przypadek (niewyrazenia zgody) mial miejsce. bez paniki - bedzie dobrze
-
...Kinga...
-
Emi
-
Paris
nie potrafie nigdzie znalezc takiej informacji... czy punkty z przedmiotow na pierwszym roku wystarcza, czy trzeba brac jeszcze oguny? -
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
|
|
Zapraszam wszystkich mających lub chcących mieć coś wspólnego z Instytutem Rusycystyki Uniwersy...
Miejsca grona (3)
-
pokój Bełdan, Warszawa
-
The Shot Polna, Warsaw
-
Uniwersytet Warszawski Krakowskie Przedmieście, Warsaw
- Dodaj miejsce