Filologia Rosyjska UW [893]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Zwracam sie z goraca prośbą do wszystkich o wpisywanie pytan,jakie dostaliscie na egzaminie u prof. Lucewcz, Chodzi o zestawy pytan jakie mieliscie:)
  • Anonim

Pytania z moich najgorszych snów: czyli krytyka czerniszewskiego i woskresenie tołstoja :\ ale jakoś się wybroniłam :D
  • Anonim

moje gratulacje!
    ja ide na boj jutro:/
  • MagdaM

Sama krytyka Czernyszewskiego czy całe to pytanie z waprosnika, które go dotyczyło? Jak to w ogóle wygląda:)
  • Anonim

takie jak z waprosnika tylko nie było utopii i antyutopii, a egzamin był dziwny, ogólnie była czymś chyba wkurzona i nie chciało jej się z nami gadać chyba nikogo z wierszy nie pytała, były prawie same tróje, może jutro już będzie miała lepszy humor...
  • myślę nad złotą sentencją.. :)

wiem ze Oleg miał charakterystyke cnegyroc'ki i lesa Ostrowskiego, oraz pycckij poman , a jakas dziewczyna miala Otcy i dieti, i biografie saltykowa szczerdina.
  • Marta Małgorzata Joanna Z

Ja miałam te:

Сатирические сказки Салтыкова-Щедрина ("Повесть о том, как один мужик двух генералов прокормил", "Медведь на воеводстве","Карась идеалист", "Коняга"

Достоевский. Идеологический роман "Преступление и наказание". Проблематика."Теория" Родиона Раскольникова. "Вечная" Сонечка в романе.
  • myślę nad złotą sentencją.. :)

a K. miała krytyke i obłomowa
  • Anonim

była zła, bo ona chyba tego roku nie lubi...no to sobie p**********
  • Anonim

A co jej takiego zrobiliśmy? Czy sobie wybrała, że rocznika 88 to nie będzie lubić?
  • Olek, rany Julek!

a ja slyszalam ze byla mila i sympatyczna. stawiala czwórki...i w ogole Beata byla zadowolona.

Przestancie straszyc :)
  • Docent

była taka sobie. Mnie sie trafil bilecik 17
    pyt.1 М.Е. Салтыков-Щедрин. Сатирический роман История одного города. Проблематика. Композиция. Жанр. Образы. Средства художественной выразительности в романе.
    pyt.2 Жизнь и смерть в повестях Л.Н. Толстого (Три смерти, Смерть Ивана Ильича).
    no to taki zestawik:) bywały gorsze, ale co można zauważyc zestaw sklada sie z pytania łatwiejszego i trudniejszego. A i pamietała jaki bład zrobiłem w tescie odnoszący sie do tych pytań co mnie zdziwiło. Nie wiem czy t czysty przypadek. W każdym bądź razie na ocene to nie wpłyneło.
  • Paula

WAŻNE!

Ilona kazała przekazać, że jest zmiana terminów egzaminu dla grupy IV i V. Jako że ta grupa III, ta czteroosobowa, przychodzi jutro na egzamin, to grupa czwarta przychodzi na egzamin w czwartek, a grupa piąta w piątek.
  • Gan(J)a

moje pytania:
    1.Натуральная школа, ее основные черты. Белинский о натуральной школе. Понятие о натурализме в литературе.

2.Ф.М. Достоевский. Роман Бесы. История создания романа. Тема бесовства. Система образов. Ставрогин как «лицо трагическое».

Z tego co wiem,wczoraj też ktoś miał taki zestaw pytań.
    Ogólnie Pani Prof. jest bardzo miła, uśmiechała się. Można z nią pogadać i pożartować;)
    Poza tym jak komuś zabraknie słówka po rosyjsku, pozwala mówić po polsku:)
    Ważne, żeby odpowiedzieć przynajmniej na jedno pytanie.

Będzie dobrze;)
    Powodzenia!!
  • Anonim

Ja mialam pytanie nr 7 i nr 33
  • Olek, rany Julek!

Ja mialam
    1.chernyshevskogo, utopia - antyutopia itd
    2.dramaturgija tolstogo. vlast' t'my i zhivoj trup- po vyboru.

nie jest zle, ona jest mila.. nie krzyczy, nie bije. nie ma sie czego bac. powodzenia.
  • Sylwia

moj zestaw to 5 i 17
    bardzo dobrze jak sie zna wierszyk na pamiec wtedy patrzy przychylniej jest bardzo mila powodzenia :)
  • Anonim

ja miałam Kamu na rusi żyt' haraszo tema naroda, gieroi i coś tam i Moroz- krasnyj nos + karenina, siemiejnaja mysl'
    Powodzenia
  • Anonim

ja trafiłam na pytania: 25 i 23
    powodzenia!
  • Anonim

moje pytania:
    1. roman kak żanr literatury+ ruskij roman
    2. Życie i tworzosc Ostrowskiego+wszystkie piesy:Swoi ludzi soćtiomsia, Les i Cniegóroćka

powodzenia!
  • 1
  • 2
| |

Zapraszam wszystkich mających lub chcących mieć coś wspólnego z Instytutem Rusycystyki Uniwersy...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)