Filologia Rosyjska UW [893]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Justka

Mi też jest smutno.... ja lubiłam 2 GA.
  • frygia

a ja sie ciesze, ze skonczylam! nie mialam na szczescie lekcji z mlodymi mordercami (aga miala. mowila na nich "bydlo") a moje trzecie klasy byly fajne, ale DOBRZE ZE SIE SKONCZYLO
  • Ella

Ja tez sie ciesze, ze jest juz po. Chociaz tak naprawde nie bylo na co narzekac. Mlodziez byla bardzo fajna. Nie spotkalam sie z zadnymi chamskimi uwagami ani tekstami skierowanymi do ktorejs z dziewczyn ktore byly ze mna na praktykach ani takze w stosunku do mnie. Powiem szczerze, ze niektorym bylo nawet zal, ze juz odchodzimy.; ) Mimo tego ciesze sie, ze to juz koniec :D
  • Каролина

Mam kilka pytań dotyczących praktyk i prowadzenia dzienniczka:
    1) czy jeżeli byłam w pierwszym tygodniu na 16 lekcjach organizacyjnych, miały one ten sam przebieg i prawie taki sam temat, to mam każdą po kolei wpisywać do dzienniczka i pisać to samo? Wg mnie to trochę bez sensu, w kolejnych tygodniach jest przecież to samo: każda pierwsza klasa ma taki sam, druga i trzecia też, więc znów ciągle powtórki,
    2) jeżeli konspekt piszemy z każdej napisanej lekcji, a np. przeprowadzamy w jednym tygodniu załóżmy 3 lekcje w klasach pierwszych, więc zgodnie z programem nauczania będą miały one ten sam temat i podobny przebieg to co wtedy?
    3) ciekawi mnie dlaczego w tym roku zaczynamy studia od 1 października, zawsze jeszcze 2 pierwsze tyg. października były wolne, na szczęście mam praktyki w gimnazjum, w którym są 23 godz. rosyjskiego w tyg, więc mam nadzieję, ze zdążę wyrobić 75 godz.
    4) w jakim języku piszemy konspekty, a w jakim prowadzimy dzienniczek i co w ogóle w dzienniczku poza tematem lekcji powinno się znaleźć?
    Z góry dziękuję za informacje.
  • frygia

1) Pierwszą opisujesz dokładnie, przy następnych piszesz "jak w kl. 1c 08.09.07. godz. 8.00-8.45"

2) Jeden konspekt załatwia sprawę, dopisuje się że lekcję wg danego scenariusza przeprowadzono w klasach tych i tych w dniach tych i tych.

3) Zarządzenie rektora, że praktyki wakacyjne nie mogą wchodzić na rok akademicki. Bezsens, dlatego w czasie praktyk jesteś na 16 lekcjach organizacyjnych, zamiast oglądać jak sie uczy języka.

4) Wszystko po polsku.
    W dzienniczku poza tematem wpisać skrupulatnie należy:
    - klasa, data, godzina
    - przebieg lekcji (w punktach), np.:
    1.powitanie uczniów
    2.czynności organizacyjne
    3.sprawdzenie pracy domowej
    4.powtórzenie wiadomości z poprzednich lekcji
    5.wprowadzenie leksyki takiej a takiej itd.
    No i forma w jakiej to sie odbywa (praca samodzielna, ćwiczenia z podręcznika, słuchanie tekstu itd)
  • Каролина

dziękuję bardzo :)
    wreszcie wiem, czym tak naprawdę mam się zająć :)
    pozdrawiam:)
  • Tak bywa

witam wszystkich:) mam pytanie, znacie może jakieś szkoły podstawowe w warszawie (oczywiście takie, gdzie uczą rosyjskiego)? bardzo proszę o pomoc
| |

Zapraszam wszystkich mających lub chcących mieć coś wspólnego z Instytutem Rusycystyki Uniwersy...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)