- 1
- 2
-
Ela
Witam
Mam pytanko czy może wie ktoś gdzie mogę sprzedać odrazy własnego autorstwa za w miarę przyzwoitą cenę.Byłabym bardzo wdzięczna za podanie jakiegoś kontaku do przykładowej Galeri Sztuki.Są to wielkoformatowe obrazy olejne o widocznym dukcie pędzla. -
¨Czacha¨
Tak, znam jedną ekhem... 'Galerie' Sztuki :D
Zwie sie Allegro.PL :D za jakies 60 zł od sztuki bedzie xD
Dziewczyno! Mieszkasz w Wa-wie! musisz miec gdzies pod nosem jakies galerie:D idz na weekendzie w miasto i węsz! -
allegro to chyba nie jest dobry pomysł, obrazów jest od cholery a popyt niewielki. Ja bym stanęła na jakimś rynku xD
-
Tym bardziej, że trudno jest przekonać do siebie - młodego twórcy allegrowiczów, jeśli nie ma sie za sobą jakiegoś wsparcia - np gelerii.
-
-
Ela
dzięki za rady :)
allegro odpada można wystawiać rok obraz a i tak go nikt nie kupi bo niestety ludzie wolą sobie kupić druk jakiegoś pejzazyku za 5zł.....
koszmar.
Wiem jedyne co można zrobić to pochodzić po galeriach z teczką pełną obrazów...
Po prostu tak zapytałam bo miałam nadzieje ze ktoś z was już może znalazł jakąś; 0
dzięki -
Anonim
wiesz do niedawna było tak że aby umieścic swój obraz w jakiejś galerii potrzebny byl świstek ukończenia wyższej uczelni artystycznej (asp - najlepiej malarstwo) wiem bo sama kiedyś nie widziałam sensu w allegro i lazilam jak głupia z obrazami pogaleriach(jeszcze w liceum plastycznym) i nikt nie chciał nawet zobaczyć moich obrazów bo "-nie jest Pani po ASP", nie wiem jak jest teraz tak było jakieś 4 lata temu...co do allegro to na początku tez podchodzilam do tego sceptycznie ale tak na serio przyglądając się tym obrazom na aukcjach to żadko co jest naprawde dobrze namalowane i wyeksponowane, dobrze jest pokazać obraz w jakiejś aranżacji, spróbować złapać na zdjęciu fakture obrazu i już prezencja jest lepsza a nie opis w stylu : "obraz olejny 50/70 bardzo ładny zapraszam do licytacji" do tego jedna fotka ...trzeba umieć sprzedać nie tylko obraz ale samego siebie...troche więcej chęci. Ja sprzedaje obrazy na allegro od jakiegoś czasu, dziś mam zamiar znowu coś wystawić, nie ma z tego ogromnych pieniędzy ale zawsze jakaś kasa jest na farbki czy płótna :) -
Anonim
Zachęciłaś mnie do wystawienia obrazów na allegro.pl :) tylko musze coś najpierw zmalować XD -
X/Apis
zgdzam sie z kate, co do świstka ASP, lecz ja na allegro nawet za 18 zł nie mogłem sprzedać i aby więcej allegrowiczów widziało trzeba jeszcze dopłacać, lepiej poszukać ludzi, którzy za jakieś 20-100zł na rok, pozwola miec własną stronę www na serwerze a sa tacy co jeszczepomogą i zrobią ci galerię internetową i sklep z twoim obrazami w internecie, ceny podajesz jakie chcezz i mogą na stronę wejść ludzie również z inyh krajów po wpianiu słoa artist, art itp. a allegro ma mieszana opinię, jedni chwalą, drudzy sie boją, mi udalo się tam kupić tą książkę, którą chciałem, lecz slyszałem o przypadku, że ktoś zamowił kompa a dostał wór kartofli
xD -
Ela
Z allegro to jest troszeczkę kotek w worku. :)Masz Rację.
Udało mi się w wakacje sprzedać jeden obraz za nie małe pieniązki na allegro wielkoformatowy- zrobiłam takie zdjęcie zeby było widać dukt pędzla i fakturkę i chyba tylko przez takie sfotografowanie przyciągnął uwagę , dlatego masz w pełni rację Kate.
Odwiedziłam parę galerii no i oki pracę oglądneli aleeee....
usłyszałam to co ty Kate nie ma Pani ukończonego malarstwa na ASP... ani nie jest Pani studentką ASP no i furtka się zamyka..... :( -
Anonim
po tym jak we wszytskich galeriach odmówiono ze mną wspópracy jeszcze bardziej sie zawziełam (!) dalszy ciąg mojej histori jest taki że razem z koleżaką poszlyśmy do pubu ( w Łodzi polecam Riff-Raff jeśli jeszcze istnieje :P) i zawarłyśmy umowę z kierownikiem - on nam udostępnia lokal pod wystawe my mu zapraszamy ful ludzi. Super się stało bo kierownik dał nam piwo za free a obrazy wisiały tam przez długi czas pod hasłem do sprzedaży. Poszło całkiem nieźle moja koleżanka z którą organizowałam impreze sprzedala wszytkie obrazy !!! Jak widzicie są inne sposoby, za wystawe nie zapłaciłysmy żadnej kasy, miałyśmy fajną promocje naszego malarstwa, darmowe piwo i niezły ubaw który moża spokojnie wpisac sobie w CV :D -
Anonim
Mam takie pytanko. Jakbym poszła do liceum plastycznego, a potem do ASP to jaka mogłabym mieć prace w przyszłości? Miałabym po ASP. szansę na architekta wnętrz, czy nie?? -
Anonim
Wiruś nie idź do liceum plastycznego !!!! ja zmarnowałam tam 4 lata życia!!! liceum plastycze powinno nazywać się szkoła pierdzenia i nic nierobienia - szczególnie to łódzkie do którego chodziłam , zamiast siedzieć w plastyku zapisz sie na kursy na ASP (daja duuuużo więcej) albo pobieraj prywatne lekcje. Serio plastyk to jest najgorsze co może być. W moim plastyku bylo zero swobody artystycznej, malowało się tak jak chciał profesor, wszytsko pod linijkę, ja prze pierwszy rok jak skończyłam plastyka nie malowałam bo nie mogłam patrzec na białe płótno, poza tym marny poziom nauczania przedmiotów podstawowych takich jak polski itp. najwięcej oblanych matur jest w szkołach profilowanych takich jak plastyk. Na architekture wnętrz możesz iść po ogólniaku, po plastyku zdecydowanie odechce ci się twórczości artystycznej. Jeżeli jestes z warszawy polecam serdecznie ---> http://www.labirynt.pl/
-
X/Apis
Hmmm, tak czytam i czytam.
W pewnym sklepie meblarskim dobrze schodza obrazy, lecz tylko w ramach, znallazłem jedną galerię co byłaby chętna wystawić moje obrazy mimo braku ASP, a nawet widziałem podobną drugą.
Jeszcze nie sprzedają, bo szarpię się z ramami.
Te z Ikei są tanie, lecz krzywe, może droższe będa lepsze.
Znalzełm też 3 galerię, gdzie można sprzedwać bez papierka, bylenby zaakceptowali. Na razie przygotowuję obrazy na sprzedaż.
Co do liceum plastycznego, to dzięki znajomym po ASP dogoniłem tych z plastyka a podobno nawet przegoniłem(tych z mojej klasy co wczesniej byli w plastycznym liceum) w Studium Plastycznym.
Nie wiem jak na akademii, lecz znajomi mówili, że najwięcej to od siebie sie nauczyli, lecz to był wydział malarstwa i to dawno temu.
Architekci, Projektanci, Designerzy, znajdą pracę o wiele łatwiej niż malarze w naszym kraju.
No i graficy(teraz jest również grafika komputerowa na Macach) też moga liczyć na pracę.
Specjalnie najpierw poszedłem do pewnej galerii by zobaczyć jakie tam są obrazy, by iść w tym stylu i tam sprzedawać, by zaakceptowali.
Niestety do rynku czasem trzeba się dostosować, dopiero potem można robić co sie chce.
Mając pieniądze można założyć własną galerię, internetwa jest chyba najłatwiejsza, zarówno w utrzymaniu jak i propagowania swoich prac i nikt ci nie odmowi pokazania.
Jak ma sie więcej pieniędy można spróbowac otworzyć własną galerię w realu.
Podobno koledzy i kolezanki ze studium chętnie by przyszły na moją wystawę a sądze, że nie tylko ich mógłbym zaciekawić.
Wszytko kwestią pieniędzy.
Jednak stawiając na własną zaradność można olać te galerie co się nie zgadzają.
A ja po prosu musze się wziąść kiedyś w garść. -
Anonim
No cóż, dopiero jestem w 2 ginnazjum (mam 15), ale tak sobie własnie myslałam aby iśc do liceum plastycznego a potem do A.S.P. w warszawie na architekturę wnetrz. Bo chciałabym zostać architektą wnetrz, ale tez wystawiać obrazy w galefiach. Co o tym myslicie?/ -
X/Apis
Kapitalny pomysł, stały dochód jako architekt i obrazy jao dodatkowy dochód lub promocja. W ten sposób nie martwisz się o pieniądze a i w galeriach chętniej przyjmą nawet słysząc o papierku ASP.
Jutro sprawdzę czy się nadaje do branży muzycznej.
Mam podobno dobry słuch. Jak tak dalej pójdzie to może dorównam Leonardowi Da Vinci.(żart)
xD -
małgoniaaa
podobno jest jakis serwis internetowy gdzie mozna wystawic swoje obrazy!!(oczywiście nie allegro)może ktoś słyszał?? -
Anonim
a ja nikomu nie polecam utrzymywania się ze sztuki - ten rynek jest bardzo ciężki. Niech malarstwo wychodzi z ciebie, z duchowej potrzeby malowania a nie z powodu braku w domowym budrzecie na czynsz... maluj ale dla przyjemności nie z konieczności... -
;
Polecam wystawiać obrazy w kategorii Inne, podkategoria SZTUKA.
http://strefaDS.pl
Pozdrawiam, Przemysław Żabicki -
ArsMarket Naprawa Serwis
jeżeli myślisz o tym aby sprzedać swoje dzieło, napisz na adres mailowy biuro@arsmarket.pl Dzięki ArsMarket pokażesz i sprzedasz swoje obrazy, rzeźby, rysunki. To nic nie kosztuje! -
Anonim
Witam
Powiedzmy, ze kupiłem obraz, jest on na 99% węgierskiego malarza, jest podpis ale nijak nie potrafie odczytać nazwiska - czy ktoś mi pomoże?
Jeśli tak to proszę się odezwać na prv - prześle zdjecie podpisu.
- 1
- 2