Rysunek, Malarstwo, Rzeźba [1926]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

która z tych form lepiej wyraża to, co chce się przedstawić? i piszcie czy chętniej malujecie czy rysujecie. i w której z tych technik łatwiej Wam przedstawiać np ludzi albo martwą naturę czy pejzaże...

pzdr :)
  • Anonim

no mi np jest latwiej poruszac sie rysunkowo ale mysle ze wyraza lepiej intencje tworcy malatstwo chociazby poprzez mozliwosc zaangazowania koloru do srodkow wyrazu

a kolor jest przeciesz wazny i piekny;]
  • Anonim

rysunek fajniejszy... nie lubie sie paprac w malowaniu:D a rysunek zawsze mozna jakos fajnie zrobic latwiej poprawic... no i ja ogolnie kocham rysowac a malowac to jak mam jakas faze i sie zaprzyjaznie z farbkami:P! pozdro
  • Grono.Net

Mi najlepiej jest malowac obrazy czarno białe, tz ołówkiem lub węglikiem. Lubie tez zrobić coz z niczego...:) Zdecydowanie wychodzi mi malowanie pejzaży i martwej natury niz malowanie ludzi, jak narazie ćwicze nad tym
    Pozdrowionka
  • Anonim

A ja uwielbiam wrecz rysowac i malowac ludzi.. portrety cale sylwetki... martwa natura tez mi wychjodzi ale ludzi najlepiej... nio i oczywiscie ołówkiem... lub lubie uzywac pasteli
  • Anonim

Disia ale Ci zazdroszczę :] Ja ćwicze i ćwicze rysunek ludzi i za mało rezultatów...
  • Anonim

nom ja tez musialam duzo ćwiczyc... ale odziedziczylam talent po mamusi i dosc szybko osiagnelam rezultaty... uwielbiam rysowac ludzi:)
  • Anonim

no niestety ja nia miałam po kim odziedziczyć talentu... musze ochrzanić rodzine! :P
  • Anonim

powodzenia;)!
  • Anonim

Witaj :) W zależności od tego, co chcesz wyrazić stosujesz odpowiednią formę. Już od dawna granica pomiedzy ryzsunkiem a malarstwem uległa zamazaniu :). Mozesz zarówno rysować pedzlem, stosując farbę na płótnie, jak i uzyskiwać za pomocą walorów, plam od rysika, czy tuszu, bądz tez zadrapań coś na kształt malarstwa walorowego. Dla przedstawienia "czegoś", okreslonych emocji dobieramy odpowiednie narzędzie. Choć prawdą jest, że niektórzy lepiej czują się wyrażając się za pomocą kreski inni plam.
    Lubię zarówno ludzi "kreską", jak i akwarelą. Mieszając obie techniki można uzyskać naprawdę ciekawe rezultaty. Po pierwsze eksperyment z mediami, po drugie wiedza, co chcemy przekazać :) Potem dobór i do dzieła!

miłej nocki
    b.o.g.n.a
  • Anonim

dzięki Disia;) przygotowania trwają;)

podsumowując w tym momencie, to faktycznie trudno wybrać między rysunkiem a malowaniem:) W sumie, może to i lepiej. jakoś wątpię, że każdy wywiera własną granicę między tymi formami. Chyba jednak większość lepiej się czuje w rysunku, czy tak? :)
  • Anonim

nom ja tak:)
  • Anonim

co tu ukrywać, ja mam zawsze racje :P <joke> :P
  • Anonim

nom... spoksik... przyjelam twoje zaproszenie! mozesz sie cieszyc i radowac:)! nam a ja mam pytanko czy ktos z was rysuje mangowe komiksiki albo postacie? ja uwielbiam:D
  • Anonim

świętowanie zapowiada się na cały tydzień nadchodzący :P
    a jeśli chodzi o mange, to muszę Cię zmartwić. nigdy nie rysowałam, nigdy nie pasjonowałam się tym i nie miałam z mangą do czynienia... ale za to moja znajoma kocha rysować mangi, widziałam jej rysunki. Świetne po prostu! Ona ma talent normalnie do takich rzeczy. ale ja się nie nadaje raczej do tego; )
  • moody

Manga to coś pięknego, jednak na komiksy mangowe jestem za cienki :P rysuje raczej ołówkiem, choć zdażają się kredki i farby, jednak kolor myśle jest trudniejszy, co nie znaczy, że nie jestem za malarstwem :] U mnie chyba jednak przeważają postacie i portrety, czasem budynki.
    Podobno kto umie dobrze władać ołówkiem, wszystko potrafi:] (jeśli chodzi o sztuke itp.)
  • Anonim

właśnie właśnie! zgadzam się z Tobą Moody co do władania ołówkiem! :P
  • moody

a dziś kupiłem sobie w Toruniu piórko i bede rysował/ malował atramentem :] mam nadzieje że mi coś z tego wyjdzie. . . . . .
  • Anonim

ja już próbowałam piórka. ale powiem szczerze że mi to raczej nie pasuje. ewentualnie do jakichś mniejszych rysunków, ale tak na dłuższą metę to jednak wolę chociażby ten ołówek :]
  • Agnieszka...

Zależy...od obiektu, ktory chce przelac na papier...lub płutno...oraz od kondycji..Generalnie niektore "wizje"..lepiej prezentuja sie w ołówku, a inne farbą...Rowniez pastele są mi przyjazne...a wlasciwie byly, gdyz dawno nie zapominalam sie w tej formie sztuki, ale mam zamiar do tego powrocic...szczegolnie teraz, gdy czasu nie mam mało...
| |

Rysunek, malarstwo, rzeźba - od strony technicznej jak i artystycznej. Mniej i bardziej doświadcze...

Fotki

Miejsca grona (0)