Szkic, rysunek. [7058]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Mózg

Zapisz się na kurs przygotowaczy na asp? I proponuję wyjazd w plener, jest ich sporo organizowanych.
  • bahor

jadę z klasą na plener 6dniowy. do najbliższego asp mam 5h pociągiem i nikt w mojej rodzinie nie pracuje na kolei :D
  • Mózg

to możesz pójść na kurs gdzie indziej.
  • bahor

czytałam, że na asp w katowicach na wydział grafiki projektowej nie oddaje się teczki, jak z innymi asp?
  • Anonim

raczej wszędzie poza Katowicami jednak trzeba. na pewno w Warszawie, Łodzi i Krakowie trzeba.
  • ktoś tam

A czy mógłbym prosić o pomoc, przy wytłumaczeniu dokładnie, czym jest tzw. Plansza?

Ponieważ bliska mi osoba zdaje na ASP wydział Wzornictwa, i jakoś nie do końca ani on, ani ja tym bardziej, nie wiemy czym jest tzw. plansza:P

ps. na co szczególnie powinien zwrócić uwagę przygotowując się do egzaminu na ten wydział?
  • Narzeczona demona!

Ja planszę znam jako dużą kartkę kartonu (100x70) z poprzyklejanymi małymi pracami. Plansza może być np ze szkicami na a4 albo zdjęciami, ale może nie o to chodziło :P
  • ktoś tam

Dzięki wielkie za radę;) Chyba o to właśnie chodziło;)
  • Karolina L

Czy ktoś z Was chodzi (lub chodził) na zajęcia plastyczne organizowane przez tą firmę?
    http://kursynastudia.pl/program-kur...
  • Iz.

jest może ktoś z wydziału Wzornictwa; >?
    czytałam na stronie warszawskiego ASP, że należy w teczce zamieścić projekty.. jak one mają wyglądać?
  • JMA

Czy ktoś mógłby odpowiedziec na powyższe pytanie? prosze!
  • Marzena Wrona

A jeżeli chodzi o egzaminy na grafike pt. "grafika projektowa" oraz "grafika warsztatowa" to czy mógłby mi ktoś powiedzieć o co w nich dokłądnie chodzi? Tzn. wiem, że chodzi o zilustrowanie jakiegoś pojęcia, ale i tak kiepsko sobie to wyobrażam
  • Joanna Paterek

No to kolejne pytanie:

Czy na ASP dostają się ludzie nie po liceach plastycznych?
    Czy mam szansę dostać się będąc na biol-chemie (oczywiście chodząc na wszelakie warsztaty i kursy przygotowawcze)??

Dzięki
  • Błękitny odcień szaleństwa!

Nie wiem czy wiesz, ale na ASP liczy się nie szkoła do której się chodziło, lecz umiejętności oraz wiedza.
    Tak więc masz odpowiedź :)

Kończę w tej chwili już liceum, profil mat-fiz-inf... Jakoś nie widzę problemu aby pójść na wydział Architektury :P
  • Błękitny odcień szaleństwa!

hmm a co do tego że w teczki nie patrzą to też prawda. Więc morał jest taki: Trzeba mieć szczęście.
  • Anonim

Jestem studentką ASP w Łodzi, zdałam za pierwszym podejściem, byłam druga na liście. Jeśli ktoś ma jakieś pytania, to proszę pisać śmiało, z chęcią pomogę.
    Na mojej specjalizacji 75% ludzi to osoby po liceum plastycznym (włącznie ze mną). Oczywiście teoria nieoszlifowanego kamienia( ludzie po ogólniakach) ma swoje racje, lecz w praktyka pokazuje, co innego mianowicie, że osoby po liceum plastycznym, na ogół wiedza jak zakomponować poprawnie prace (punkty na egzaminie), jakich środków wyrazu użyć (kolejne punkty), jak przedstawić różnorodność natury(punkty) itp. Wszystkim wybierającym się na ASP poleciłabym kursy przygotowawcze i konsultacje na wybranej uczelni (oczywiście one wszystkiego nie załatwią, ale pomogą każdemu, nawet uczniom po plastyku.
  • Anonim

Hey, znam Twoja sytuacje doskonale, tez jestem w plastyku ale w Wawie i duzo wynieść z tej szkoły to nie mozna :) Nie patrz się na reszte klasy, bo nie kazdy na pewno naprawdę jest zamiłowany do sztuki i chce się w tym rozwijać. Znajdź sobie jakies ogniska artystyczne, zajęcia gdzie bedzie model, akt najlepiej i nauczyciel dający dobre korekty. Przecież to od Ciebie zależy czy chcesz to robić tak bardzo, by jak najczęściej rysować, malować.